Κινητικότητα στο Λ.Α. με τους Λέικερς να εστιάζουν στον Ζακ ΛαΒίν (vid)

Ζακ ΛαΒίν

i

© photo by Michael Reaves / Getty Images / Ideal Images

Κινητικότητα στο Λ.Α. με τους Λέικερς να εστιάζουν στον Ζακ ΛαΒίν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:42 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 15.07.2023

Ο Ζακ ΛαΒίν το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει από το Σικάγο και οι Λέικερς έχουν αποφασίσει να πάρουν την πρωτοβουλία και να προσφέρουν στους Μπουλς τους ΝτιΆντζελο Ράσελ και Ρούι Χατσιμούρα, δύο παίκτες που προσφάτως ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους.

Μετά το πρώτο κύμα υπογραφών με την έναρξη της ελεύθερης αγοράς η δράση συνεχίζεται, αλλά με σαφώς πιο περιορισμένη ενέργεια. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως οι ανταλλαγές έχουν τελειώσει. Υπάρχουν αρκετά δεδομένα μέτωπα και αρκετά που θα... ανοίξουν. 

Προς το παρόν οι περισσότεροι εστιάζουν στον Τζέιμς Χάρντεν και στις απαιτήσεις που έχουν οι Φιλαδέλφεια Σίξερς για να τον παραχωρήσουν, ενώ εκτός του «Μούσια» ανταλλαγή έχει ζητήσει και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ. Μετά από 11 χρόνια στο Πόρτλαντ ο 33χρονος σούπερ σκόρερ θα αποχωρήσει και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη όσον αφορά στον προορισμό του. 

Το Μαϊάμι Χιτ θεωρείται από τους περισσότερους ότι έχει τις περισσότερες ελπίδες για τον Dame, όπως και οι Κλίπερς για τον Χάρντεν. Καμία διαπραγμάτευση όμως, δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιον βαθμό που έκριναν το αποτέλεσμα. 

Υπάρχουν όμως κι άλλοι παίκτες που βρίσκονται στο trade block, όπως για παράδειγμα οι δύο κορυφαίοι παίκτες που έχουν απομείνει στο Τορόντο. Ο Όου Τζέι Ανουνόμπι και ο Πασκάλ Σιάκαμ. Μάλιστα, για τα... μάτια του τελευταίου έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, προσφέροντας μεταξύ άλλων και τον Κρις Πολ με τον οποίο συνεργάζονται έπειτα από την ανταλλαγή που έστειλε τον Τζόρνταν Πουλ στην Ουάσινγκτον. 

Οι Λέικερς μπαίνουν στον χορό των διαπραγματεύσεων και δικός τους στόχος είναι ο Ζακ ΛαΒίν. Στο Σικάγο θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως ένας εκ των ΛαΒίν και ΝτερΜάρ ΝτεΡόζαν (ίσως και οι δύο) θα γίνουν ανταλλαγή και οι Λιμνάνθρωποι που θεωρητικά ψάχνουν απλώς έναν back up σέντερ, σκέφτονται έντονα να κάνουν αίσθηση στην αγορά. 

Ο 27χρονος φόργουορντ, ο οποίος πέρσι με τους Ταύρους είχε 24,5 πόντου, 4,4 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ είναι ικανός να βάλει τους Καλιφορνέζους σε θέση κυριαρχίας, σε μία περιφέρεια βέβαια που ανήκουν οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς και οι Φοίνιξ Σανς που έχουν συνδυάσει σε μία πεντάδα το αστείρευτο επιθετικό ταλέντο των Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ.  

Οι Κινγκς θα αποφασίσουν για το απώτερο μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ (vid)
NBA

09:22 - 15.07.2023

Οι Κινγκς θα αποφασίσουν για το απώτερο μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ (vid)

Το καλοκαίρι του 2025 όταν ο Σάσα Βεζένκοφ ολοκληρώσει τη δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ η option επέκτασης για μία ακόμα σεζόν της αρχικής τριετούς διάρκειας του συμβολαίου του θα είναι στα χέρια των Σακραμέντο Κινγκς. Αυτοί θα αποφασίσουν αν ο 28χρονος Βούλγαρος τους... κάνει ή όχι.

Για να μπορέσουν οι Λέικερς να είναι ανταγωνιστικοί στις συζητήσεις με τον ΛαΒίν, βάζουν στο παιχνίδι δύο παίκτες με τους οποίους πολύ πρόσφατα αποφάσισαν να ανανεώσουν την συνεργασία τους. Πρόκειται για τον ΝτιΆντζελο Ράσελ (17,4 πόντοι, 6,1 ασίστ) και τον Ρούι Χατσιμούρα (9,6 πόντοι, 4,7 ριμπάουντ). Πρακτικά αποφάσισαν να τους κρατήσουν και να τους μοιράσουν σημαντικούς ρόλους στην ομάδα, δίπλα από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Άντονι Ντέιβις, αλλά η πιθανότητα να προσθέσουν έναν σμολ φόργουορντ με τεράστια αθλητικά προσόντα και αξιόπιστο μακρινό σουτ, τους δημιουργεί δεύτερες σκέψεις.