Οι Κινγκς θα αποφασίσουν για το απώτερο μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ (vid)

Ο Σάσα Βεζένκοφ με τον κόουτς Μάικ Μπράουν

Οι Κινγκς θα αποφασίσουν για το απώτερο μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:22 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 15.07.2023

Το καλοκαίρι του 2025 όταν ο Σάσα Βεζένκοφ ολοκληρώσει τη δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ η option επέκτασης για μία ακόμα σεζόν της αρχικής τριετούς διάρκειας του συμβολαίου του θα είναι στα χέρια των Σακραμέντο Κινγκς. Αυτοί θα αποφασίσουν αν ο 28χρονος Βούλγαρος τους... κάνει ή όχι.

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της γραφειοκρατίας, που θα τοποθετήσει με επισημότητα τον Σάσα Βεζένκοφ στο ρόστερ των Σακραμέντο Κινγκς και θα ανακοινωθεί η απόκτησή του από την ομάδα της Καλιφόρνια, η... παραδοσιακή αμερικάνικη πλατφόρμα Hoopshype έδωσε μία έξτρα πληροφορία για τη συμφωνία του MVP της Euroleague και τέως παίκτης του Ολυμπιακού με τους Βασιλιάδες. 

Το ότι υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων έχει ξεκαθαριστεί εδώ και μέρες, ότι θα έχει ρόλο ερχόμενος από τον πάγκο είναι επίσης δεδομένο, αλλά αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν η συνθήκη που επικρατεί στο συμβόλαιό του μετά το τέλος των δύο πρώτων σεζόν. 

Συγκεκριμένα, οι Κινγκς το καλοκαίρι του 2025 όταν ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ θα έχει ολοκληρώσει την δεύτερη χρονιά του στον «μαγικό πλανήτη» θα έχουν στα χέρια τους την επιλογή για επέκταση της συνεργασίας στον τρίτο χρόνο. Πράγμα που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις του παίκτη, αν θα θέλει να συνεχίσει ή να αποχωρήσει, το Σακραμέντο θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην απόφαση αυτή. 

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο έβδομος πιο ακριβοπληρωμένος rookie του ΝΒΑ για τη νέα σεζόν (vids)
NBA

15:52 - 04.07.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο έβδομος πιο ακριβοπληρωμένος rookie του ΝΒΑ για τη νέα σεζόν (vids)

Την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ, ο Σάσα Βεζένκοφ των Σακραμέντο Κινγκς, θα εισπράξει 6,3 εκατομμύρια δολάρια και μόνο οι πέντε πρώτες επιλογές του φετινού Draft και ο Βασίλιε Μίτσιτς θα είναι πιο υψηλά αμειβόμενοι από την λίστα των πρωτοεμφανιζόμενων της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Ο Βεζένκοφ όπως και να έχει ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι και τη στιγμή που στην Ευρώπη έχει καθιερωθεί ως μία υπερδύναμη μέσα στο παρκέ, τώρα αρχίζει από καλή βάση, αλλά ουσιαστικά από το... μηδέν. 

Θα προσπαθήσει εξ αρχής και να αποδείξει την αξία του και να αξιώσει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στο rotation της ομάδα, που περιλαμβάνει μπόλικο ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Αυτό θα αποτελέσει μία μακρά διαδικασία σε έναν τόπο που το μπάσκετ παίζεται αλλιώς, το γήπεδο είναι μεγαλύτερο και οι παίκτες με τεράστα προοπτική και απίστευτα φυσικά προσόντα είναι δεκάδες.