Ο Ουέστμπρουκ επενδύει στο αγγλικό ποδόσφαιρο και τη Λιντς

Ο Ουέστμπρουκ επενδύει στο αγγλικό ποδόσφαιρο και τη Λιντς

Γιώργος Γαβριλάκης 14:33 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 14.07.2023

Ένας επενδυτικός όμιλος με τον σταρ του ΝΒΑ, Ράσελ Ουέστμπρουκ στη σύνθεσή του, απέκτησε το 44% των μετοχών της Λιντς. Μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο πρώην συμπαίκτης του ασχολείται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τα πιθανά κέρδη που μπορούν να προκύψουν από αυτό.

O ΛεΜπρόν Τζέιμς εδώ και χρόνια έχει εμπλακεί σε πολλαπλές επιχειρηματικές δράσεις. Μία από τις... σοβαρές ασχολίες του έχει να κάνει με την δραστηριότητά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αυτό που στις ΗΠΑ αποκαλούν soccer. 

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος στα 38 του χρόνια ετοιμάζεται για την 21η επαγγελματική του χρονιά και την διεκδίκηση ενός ακόμα πρωταθλήματος με τους Λος Άντζελες Λέικερς, από το 2011 ανήκει στην μετοχική σύνθεση της Λίβερπουλ. Προσφάτως και συγκεκριμένα το 2022 μπήκε ακόμα πιο δυναμικά στον χώρο ως επενδυτής της Μίλαν

Τώρα, στην Αγγλία θα έχει... ανταγωνιστή. Διότι, ο πρώην συμπαίκτης του και νυν σταρ των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ράσελ Ουέστμπρουκ, μαζί με τους συνεργάτες του, που συνθέτουν ένα επενδυτικό οργανισμό, απέκτησαν το 44% της Λιντς

Πρόκειται για μία παραδοσιακή ομάδα του βρετανικού ποδοσφαίρου που ιδρύθηκε το 1919, έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα και μία το FA Cup και που την προηγούμενη σεζόν τερμάτισε προτελευταία στην πρώτη κατηγορία και υποβιβάστηκε από την Premier League στην Championship. 

Παρόλα αυτά η αξία της και η βαρύτητάς της είναι μεγάλη, ειδικά για τους Άγγλους, αλλά απ' ότι φαίνεται και για τους Αμερικάνους που βλέπουν σε επενδυτικό επίπεδο την ομάδα ως μία τεράστια ευκαιρία.