Τους Χιτ δεν θα τους ξεγράφεις... Τους Χιτ! - Το πρόγραμμα και το γράφημα των Play Offs

Τζίμι Μπάτλερ

Τους Χιτ δεν θα τους ξεγράφεις... Τους Χιτ! - Το πρόγραμμα και το γράφημα των Play Offs

Χρήστος Τσάλτας 10:16 - 18.05.2023

Κόντρα στην ομάδα που είχε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, αλλά και στις προβλέψεις των «ειδικών» του ESPN, οι Μαϊάμι Χιτ έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά: έδωσαν απαντήσεις στο παρκέ, με ένα πολύ σπουδαίο break στο Game 1 των τελικών της Ανατολής.

Η σειρά των Μπόστον Σέλτικς με τους Μαϊάμι Χιτ είχε ένα ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και ένα ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Οι «Κέλτες» έμπαιναν στους τελικούς της Ανατολής με... φόρα από την ανατροπή στη σειρά με τους Σίξερς, αλλά και το κρεσέντο του Τζέισον Τέιτουμ στα τελευταία παιχνίδια, την ίδια ώρα που οι Χιτ έκαναν σταθερά βήματα, αλλά την ίδια ώρα είχαν να διαχειριστούν δύο απουσίες που δεδομένα «πονάνε» το παιχνίδι τους.

Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα παρατάσσεται χωρίς τους Τάιλερ Χίρο και Βίντορ Ολαντίπο μετά τα μέσα της σειράς με τους Μιλγουόκι Μπακς, χάνοντας ξεκάθαρα τη δυναμική της στην περιφέρεια. Ιδίως η απουσία του πρώτου είναι κομβική, καθώς δεν έιναι λίγες οι φορές που ο απόφοιτος του Κεντάκι έβγαινε μπροστά, ιδίως την crunch time, την στιγμή που κρινόταν ένας αγώνας, για την ακρίβεια.

Τα πλέι οφ της φετινής σεζόν όμως είναι ένας μονόλογος του πιο σκληρού παίκτη στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Διότι ο Τζίμι Μπάτλερ έχει βαλθεί να επαναφέρει το one man show στην επιφάνεια. Ναι μεν έχει βοήθειες από τον Μπαμ Αντεμπάγιο, που είναι το alter ego του στο παρκέ, αλλά και τους Γκέιμπ Βίνσεντ, Μαξ Στρους (ή Σούστερ, όπως τον ανέφερε ο Σακίλ Ο'Νιλ) και Κάιλ Λάουρι, αλλά το επίπεδο του παιχνιδιού του Jimmy Buckets είναι αλλού.

Με το «καλημέρα» στη σειρά ο Μπάτλερ κυριάρχησε. Ήταν παντού στο παρκέ. Όχι μόνο λόγω των 35 πόντων και των 7 ασίστ που μοίρασε, αλλά τα 6 κλεψίματα έδειξαν πως δεν είχε διάθεση να... κλέψει στην άμυνα, αλλά να δώσει το κάτι παραπάνω και στο πίσω κομμάτι του παρκέ.

Ομάδα με υψηλό μπασκετικό IQ

Αν μπορούσε να περιγράψει κάποιος το παιχνίδι των Χιτ τη φετινή σεζόν, υπάρχει μια φάση στο Game 1 της Βοστώνης που αποτυπώνει την σεζόν. Σε αυτή πρωταγωνιστής είναι ο Ντάνκαν Ρόμπινσον. Ένας παίκτης που ταλαιπωρήθηκε αρκετά, παρουσίασε σκαμπανεβάσματα, όμως στα πλέι οφ όποτε οι περιστάσεις το ζητούν, εκείνος φωνάζει παρών.

Το ίδιο έκανε και στο TD Garden. Ο D-Bo πήρε την ευθύνη για την επίθεση και για να αποφύγει τα βήματα, στην προσπάθεια του Τέιτουμ να τον κόψει στον αέρα, συνεργάστηκε με τον Αντεμπάγιο, χωρίς να το ξέρει ο σέντερ των Χιτ.

Για του λόγου το αληθές, το play «μιλά» από μόνο του...

Ο Τέιτουμ έπεσε σε τοίχο

Εκ πρώτης οι 116 πόντοι σε μια έδρα όπως το TD Garden της Βοστώνης είναι πολύ καλό νούμερο. Αυτό που κάνει ακόμα πιο σπουδαία την προσπάθεια των παικτών του Σποέλστρα είναι η αντιμετώπιση στο παιχνίδι του Τζέισον Τέιτουμ.

Ο JT είχε 5... καυτά δωδεκάλεπτα, καθώς προεργόταν από τουε 16 πόντους στο Game 6 με τους Σίξερς, αλλά και τους 51 πόντους στο Game 7. Στο Game 1 απέναντι στους Χιτ ώστόσο την ώρα της κρίσιης είδε την άμυνα της ομάδας της South Beach να τον ρίχνει σε μαύρη τρύπα.

Ο Τζίμι Μπάτλερ πήρε εκδίκηση για το χαμένο σουτ στο περσινό Game 7 με τους Σέλτικς
NBA

08:38 - 18.05.2023

Ο Τζίμι Μπάτλερ πήρε εκδίκηση για το χαμένο σουτ στο περσινό Game 7 με τους Σέλτικς

Στο Game 1 των τελικών της Ανατολής «μίλησε» η προσωπικότητα του παίκτη που αρνείται να χάσει όσο κανείς άλλος. Ο Τζίμι Μπατλερ πήρε τους Μαϊάμι Χιτ στην πλάτη του και με μια μεγαλειώδη εμφάνιση οδήγησε σε break.

Στην τέταρτη περίοδο ο Τέιτουμ μέτρησε 2 πόντους, με βολές, αλλά και 3 λάθη. Μια εικόνα πολύ... ξένη για τα δεδομένα και την ποιότητα του χαρισματικού φόργουορντ, που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως έχει τον τρόπο να κερδίζει τις πιο απαιτητικές άμυνες. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αντίδρασή του στο Game 2.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στο παιχνίδι του TD Garden Τέιτουμ και Μπράουν μέτρησαν μαζί 10 λάθη και μόλις 1 ασίστ. Κάτι που σημαίνει πως δημιουργικά ήταν εκτός αγώνα.

Κάπως έτσι η σειρά πήρε φωτιά με το καλημέρα. Οι Χιτ βρίσκονται σε θέση οδηγού, με τους «ειδικούς» του ESPN που έδιναν μόλις 3% πιθανότητες στην ομάδα που απέκλεισε το νο.1 της Ανατολής (και την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ), τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, να δίνει και πάλι την απάντησή της, αποδεικνύοντας πως οι αναλύσεις ωχριούν μπροστά στη θέληση και τη διάθεση για επιτυχία.

Ξημερώματα Πέμπτης (18/5)

Μπόστον Σέλτικς (0) - Μαϊάμι Χιτ (1): 116-123

Ξημερώματα Παρασκευής (19/5)

03:30 / Ντένβερ Νάγκετς (1) - Λος Άντζελες Λέικερς (0)

NBA Play offs 2023