Μεγάλη νίκη για τους Κινγκς και τέλος εποχής για τους Ουόριορς - Οι Βασιλιάδες του Bεζένκοφ ένα βήμα πριν τα Playoffs (vids)
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Μεγάλη νίκη για τους Κινγκς και τέλος εποχής για τους Ουόριορς - Οι Βασιλιάδες του Bεζένκοφ ένα βήμα πριν τα Playoffs (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:34 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 17.04.2024

Η σεζόν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τελείωσε απότομα στο Σακραμέντο, εκεί όπου οι Κινγκς με πρωταγωνιστή τον Κίγκαν Μάρεϊ και με τον Σάσα Βεζένκοφ να αγωνίζεται μόνο για 2 λεπτά, νίκησαν με 118-94. Πλέον οι Βασιλιάδες συναντούν τους Πέλικανς για το όγδοο εισιτήριο των Playoffs της Δύσης. Τίτλοι τέλους για τους Πολεμιστές, που είδαν τον Στέφεν Κάρι να βάζει 22 πόντους και τον Κλέι Τόμπσον να έχει «μηδέν» με 0/10 σουτ σε 31'36'' χρόνο συμμετοχής.

Ο Κίγκαν Μάρεϊ ήταν ασταμάτητος, ο Κλέι Τόμπσον σκέτος εφιάλτης για τους Ουόριορς και οι Σακραμέντο Κινγκς δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Νίκησαν την παρέα του Στέφεν Κάρι με άνεση, στυλ και τελικό σκορ 118-94 και βρίσκονται πλέον ένα βήμα πριν τα Playoffs.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσουν στη Νέα Ορλεάνη τους Πέλικανς, που έχασαν στον πρώτο αγώνα των Play In από τους Λος Άντζελες Λέικερς και αν τα καταφέρουν θα τερματίσουν στην όγδοη θέση της Δύσης. Μια θέση που θα τους οδηγήσει στον πρώτο γύρο της post season, σε μία σειρά αγώνων με το Νο1 της περιφέρειας: Τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Επιστέφοντας στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε πρόωρα τη σεζόν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ο Στέφεν Κάρι αποχώρησε απογοητευμένος. Δεν μπόρεσε να επηρεάσει το παιχνίδι και με 22 πόντους δεν ήταν δυνατόν να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες. Ειδικά από τη στιγμή που κανέναν εκ των συμπαικτών του δεν ανταποκρίθηκε.

Πόσο μάλλον ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος έπαιξε για 31+ λεπτά, αλλά έκανε το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του. Δεν κατάφερε καν να σκοράρει, έμεινε στο «μηδέν» και είχε 10 άστοχα σουτ.

Οι Κινγκς δεν ήταν δυνατόν να μην εκμεταλλευτούν αυτή τη συνθήκη και ο νεαρός Κίγκαν Μάρεϊ έκανε ένα...βήμα μπροστά. Προσέφερε στους πρωτευουσιάνους της Καλιφόρνιας 32 πόντους με 8/12 τρίποντα, ενώ είχε και 9 ριμπάουντ. Αυτός ηγήθηκε και είχε για παρέα του τον ΝτιΆρον Φοξ με τους 24 πόντους.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε όλη την υπόλοιπη δουλειά, άφησε τους συμπαίκτες του να έχουν πολύ ώρα τη μπάλα στα χέρια τους και αυτός... σιγόνταρε: 16 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 7 ασίστ.

Ο κόουτς του Σακραμέντο, Μάικ Μπράουν, που δεν έχει στη διάθεσή του εδώ και καιρό τους τραυματίες Μαλίκ Μονκ και Κέβιν Χέρτερ, έχει εμπιστευτεί τον 23χρονο Κίον Έλις για βασικό γκαρντ (δίπλα στον Φοξ) και αυτός ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Είχε 15 πόντους, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 μπλοκ!

Ο Σάσα Βεζένκοφ από την πλευρά του είδε τον προπονητή να τον ενεργοποιεί στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, όταν όλα είχαν κριθεί και σε αυτή του τη μικρή παρουσία στον αγώνα, πρόλαβε να αστοχήσει σε ένα τρίποντο και να πάρει ένα αμυντικό ριμπάουντ.