Έπος: Ο παίκτης που έχει παίξει σε έξι συνεχόμενες σεζόν σε όλα τα ματς του NBA – Πόσα παιχνίδια έχει σερί!
i

© photo by Mike Lawrie / Getty Images / Ideal Images

Έπος: Ο παίκτης που έχει παίξει σε έξι συνεχόμενες σεζόν σε όλα τα ματς του NBA – Πόσα παιχνίδια έχει σερί!

Γιώργος Γαβριλάκης 19:55 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 15.04.2024

Μία εξωφρενική επίδοση για τα δεδομένα του 21ου αιώνα κατέγραψε ο Μάικαλ Μπρίτζες των Μπρούκλιν Νετς, ο οποίος ολοκλήρωσε την έκτη του σεζόν στο ΝΒΑ και ακόμα δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα. Δεν έχει τραυματιστεί, δεν έχει αρρωστήσει, ούτε έχει ξεκουραστεί για 474 διαδοχικούς αγώνες. Και συνεχίζει...

Η νέα γενιά παικτών του ΝΒΑ (ίσως και η προηγούμενη) έχει κατηγορηθεί πολλάκοις -συνήθως από παλαιότερους σούπερ σταρς του πρωταθλήματος- πως είναι τεμπέλικη. Πως με το παραμικρό μένει εκτός δράσης, τραυματίζεται... «πολύ εύκολα» και πως αρκετοί πρωταγωνιστές της λίγκας ζητούν ρεπό χωρίς να συντρέχει λόγος.

Γι' αυτό άλλωστε και η διοίκηση της κορυφαίας λίγκας έχει ενσωματώσει στους κανονισμούς της, νέες εγκύκλιους (Load Managment) που προστατεύουν κυρίως τους φιλάθλους και τους καταναλωτές, που πληρώνουν ακριβά εισιτήρια για να δουν τους αγαπημένους παίκτες τους και αυτοί τελικά δεν αγωνίζονταν για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτοί οι νόμοι όμως, δεν... αγγίζουν τον Μάικαλ Μπρίτζες. Διότι, ο 28χρονος φόργουορντ των Μπρούκλιν Νετς δεν δίνει δικαιώματα και πάντα δίνει το παρών. Μάλιστα το κάνει με τέτοια συχνότητα και χωρίς καμία απουσία όλα αυτά τα χρόνια. Γεγονός που φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό.

Έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, φορώντας τη φανέλα των Φοίνιξ Σανς στο πρώτο ματς της σεζόν 2018-19 και από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει χάσει αγώνα ούτε για... δείγμα.

Πρόκειται για έξι σεζόν και 474 ματς, που έχει αγωνιστεί σε όλα τους, τα 407 ως μέλος της πρώτης πεντάδας, είτε των Σανς, είτε των Νετς, στους οποίους μεταφέρθηκε ως αντάλλαγμα στην μετακόμιση του Κέβιν Ντουραντ στο Φοίνιξ (στα μέσα της σεζόν 2022-23).

Τη νέα αγωνιστική περίοδο (2024-25), μιας και οι Νετς αποκλείστηκαν από την post season και πάνε για διακοπές, ο Μάικαλ Μπρίτζες σκοπεύει να συνεχίσει την τρομερή του επίδοση που στις μέρες μας αποκτά μια τρομερή μοναδικότητα, αλλά βρίσκεται πολύ μακριά ακόμα από το απόλυτο «θαύμα» συνεχόμενων αγώνων στο ΝΒΑ.

Διότι, ο Έι Σι Γκριν δεν έχασε κανένα ματς από το 1987 μέχρι 1998. Και πρόκειται για το απόλυτο και... στοιχειωμένο ρεκόρ των 1.192 αγώνων! Συνολικά ο 60χρονος σήμερα βετεράνος, αλλά δυναμικός φόργουορντ στα νιάτα του έχασε μόλις τρεις αγώνες σε σύνολο 15 σεζόν στην επαγγελματική του καριέρα.