Βόμβα μεγατόνων: Ο Κέβιν Ντουράντ στους Φοίνιξ Σανς!
i

Κέβιν Ντουράντ / © photo by Kirk Irwin / Getty Images / Ideal Images

Βόμβα μεγατόνων: Ο Κέβιν Ντουράντ στους Φοίνιξ Σανς!

Γιώργος Γαβριλάκης 08:21 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:15 - 09.02.2023

Μετά τον Ιρβινγκ οι Νετς αντάλλαξαν και τον Ντουράντ, ο οποίος πάει στο Φοίνιξ να συναντήσει τους Μπούκερ, Κρις Πολ και Εϊτον με στόχο το πρωτάθλημα. Στο Μπρούκλιν μετακομίζουν οι Μπρίτζες, Καμ Τζόνσον, Κρόουντερ και 4 μελλοντικά draft picks πρώτου γύρου.

Οι φήμες πως άκουγαν προτάσεις για τον Κέβιν Ντουράντ ήταν αληθινές! Μόνο που οι Νετς δεν είχαν αποφασίσει αν έπρεπε μετά την ανταλλαγή του Κάιρι Ίρβινγκ στο Ντάλας να προχωρήσουν μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ ή να κάνουν ολική ανοικοδόμηση. Επέλεξαν το δεύτερο! 

Έτσι, έστειλαν τον σούπερ σταρ τους στους Φοίνιξ Σανς (μαζί με τον Τι Τζέι Ουόρεν), που μετατρέπονται ήδη σε διεκδικητές του τίτλου. Διότι, ο Ντουράντ θα συναντήσει στην Αριζόνα, τον Κρις Πολ, τον Ντέβιν Μπούκερ και τον ΝτιΑντρέ Έιτον. Κανένας από τους τρεις δεν αποχώρησε, καθώς η ομάδα του Μπρούκλιν επέλεξε τους νεαρούς Μάικαλ Μπρίτζες και Κάμερον Τζόνσον, τον Τζάι Κρόουντερ και τέσσερα μελλοντικά draft pick πρώτου γύρου. 

Προφανώς και αυτή η εξέλιξη αλλάζει ολοκληρωτικά τα δεδομένα, ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες και μέχρι το deadline (9/2, 23.00) να υπάρξουν κι άλλες ανταλλαγές. Για τους Σανς πάντως, η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς η ομάδα αυτή τη στιγμή μπαίνει στο κάρδο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. 

Στη Γιούτα ο Ουέστμπρουκ, επιστροφή στο Λ.Α. και τους Λέικερς για τον ΝτιΆντζελο Ράσελ
NBA

06:29 - 09.02.2023

Στη Γιούτα ο Ουέστμπρουκ, επιστροφή στο Λ.Α. και τους Λέικερς για τον ΝτιΆντζελο Ράσελ

Μία τριπλή ανταλλαγή ολοκλήρωσαν Λέικερς, Τζαζ και Τίμπεργουλβς, με τη Γιούτα να αποκτά τον Ράσελ Ουέστμπρουκ τους Λιμνάνθρωπους να προσθέτουν τους Ράσελ, Μπίσλεϊ και Βάντερμπιλντ και ο Κόνλεϊ να καταλήγει στη Μινεσότα.

Από την άλλη μεριά, οι Νετς εγκαταλείπουν το σχέδιό τους και από την πόλη έχουν ήδη αποχωρήσει και οι τρεις σούπερ σταρς που αποκτήθηκαν με σκοπό να πάρουν το πρωτάθλημα. Την αρχή έκανε ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος πέρσι στα μισά της σεζόν πήγε στη Φιλαδέλφεια, πριν λίγες ώρες ο Κάιρι Ίρβινγκ αναχώρησε για το Ντάλας και τώρα ο Κέβιν Ντουράντ για το Φοίνιξ.

Πλέον, στην ομάδα υπάρχει ταλέντο και νιάτα, αλλά όχι για να διεκδικήσουν κάτι άμεσα. Ο Καμ Τόμας, ο οποίος στους τελευταίους τρεις αγώνες έχει σαρώσει, θα πάρει ευκαιρίες, οι Μάικαλ Μπρίτζες, Κάμερον Τζόνσον έχουν λαμπρό μέλλον στο πρωτάθλημα, ενώ μαζί με τους Σπένσερ Ντίνγουιντι, Ντόριαν Φίνι-Σμιθ και το υπάρχον υλικό (Νικ Κλαξτον, Σεθ Κάρι, Μπεν Σίμονς) οι Νετς μπορούν να ονειρεύονται!