Ο Κάιρι Ίρβινγκ στο ντεμπούτο του οδήγησε τους Μάβερικς σε μεγάλη νίκη (vids)
i

Κάιρι Ίρβινγκ / © photo by Kevork Djansezian / Getty Images / Ideal Images

Ο Κάιρι Ίρβινγκ στο ντεμπούτο του οδήγησε τους Μάβερικς σε μεγάλη νίκη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:08 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 09.02.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν εκτός, αλλά ο Κάιρι Ίρβινγκ ήταν… εντός. Με 24 πόντους στο πρώτο του παιχνίδι με τους Ντάλας Μάβερικς προσέφερε μία σπουδαία επικράτηση (110-104) στο Λ.Α. με αντίπαλους τους Κλίπερς.

Χωρίς τον τραυματία Λούκα Ντόντσιτς το Ντάλας αυτή τη φορά δεν είχε πρόβλημα. Γιατί στην πόλη πλέον κατοικεί και ο Κάιρι Ίρβινγκ. Στο πρώτο του παιχνίδι με τη νέα του ομάδα ήταν πρώτος σκόρερ με 24 πόντους. Το σημαντικό όμως, είναι ότι οδήγησε του Καουμπόηδες σε μία εκτός έδρας νίκη με 110-104 και μάλιστα απέναντι σε μία ανταγωνιστική ομάδα της Δυτικής περιφέρειας. 

Ο Ίρβινγκ έμεινε στο παρκέ για 37 λεπτά και πέραν από την παραγωγή του σε πόντους, είχε 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Συνεργάστηκε άψογα με τους υπόλοιπους Μαβς και με αυτόν στο παρκέ η ζωή του Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ (19 πόντοι με 4/9 τρίποντα) και του Ρέτζι Μπούλοκ (18 πόντοι με 6/12 τρίποντα) έγινε πολύ εύκολη. 

Το επόμενο στάδιο των Τεξανών είναι η συνύπαρξή του με τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος όταν ρωτήθηκε μετα το τέλος του αγώνα πως… είδε τον νέο του συμπαίκτη αποκρίθηκε: «Μα καλά! Δεν έχετε καταλάβει πόσο καλός είναι;»

Οι Σέλτικς νίκησαν τους Σίξερς, έχασαν όμως τον Τζέιλεν Μπράουν (vids)
NBA

07:26 - 09.02.2023

Οι Σέλτικς νίκησαν τους Σίξερς, έχασαν όμως τον Τζέιλεν Μπράουν (vids)

Η Βοστώνη εξήγησε στη Φιλαδέλφεια ποιος είναι το αφεντικό στην Ανατολή, επικράτησε με 106-99, αλλά είδαν τον All-Star φόργουορντ, Τζέιλεν Μπράουν να αποχωρεί με κάταγμα στο πρόσωπο - Εύκολες νίκες για Ουάσινγκτον και Κλίβελαντ.

Με τη λήξη του αγώνα ο Ίρβινγκ αφού το χάρηκε ιδιαιτέρως, το πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του και κατέληξε στην… αγκαλιά του Λούκα Ντόντσιτς. Οι δυο τους μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα της σεζόν και οι Κλίπερς το κατάλαβαν αυτό.

Οι Καλιφορνέζοι είχαν απάντηση ούτε στον Ίρβινγκ, ούτε στα μακρινά σουτ των φιλοξενούμενων και δεν θέλουν ούτε να φαντάζονται το τι θα είχε συμβεί αν έπαιζε και ο Σλοβένος. Ο Πολ Τζορτζ ήταν άστοχος (20 πόντοι με 8/20 σουτ), ο Κουάι Λέοναρντ υποτονικός (18 πόντοι) και μόνο με τους Νόρμαν Πάουελ (24 π.) και Τέρενς Μαν (21 π.) δεν μπόρεσαν να… χαλάσουν το ντεμπούτο του Ίρβινγκ.