Οι Λέικερς νίκησαν τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη και... πέφτουν πάνω στους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)
i

© photo by Jonathan Bachman / Getty Images / Ideal Images

Οι Λέικερς νίκησαν τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη και... πέφτουν πάνω στους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:01 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 17.04.2024

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς άγγιξε το triple double, οι Άντονι Ντέιβις και ΝτιΆντζελο Ράσελ ήταν αποδοτικοί και οι Λέικερς νίκησαν εκτός έδρας τους Πέλικανς με 110-106, παρά τους 40 πόντους του Ζάιον Ουίλιαμσον. Έτσι προκρίθηκαν στα Playoffs και θα συναντήσουν στον πρώτο γύρο τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκις.

Ο περσινός τελικός της Δύσης θα αναβιώσει πρώιμα στον πρώτο γύρο των Playoffs. Και αυτό γιατί οι Λέικερς παρά την τρομερή προσπάθεια του Ζάιον Ουίλιαμσον που αντικατοπτρίστηκε στατιστικά με τους 40 πόντους του, νίκησαν στη Νέα Ορλεάνη τους Πέλικανς με 110-106.

Γεγονός που σημαίνει ότι προκρίθηκαν (μέσω του πρώτου αγώνα των Play In) στα Playoffs, πήραν την έβδομη θέση της περιφέρειας και αυτή τους οδηγεί στον πρώτο γύρο, εκεί που θα αντιμετωπίσουν -με μειονέκτημα έδρας- τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς. Δηλαδή, την ομάδα που πέρσι τους απέκλεισε στον τελικό της Δύσης, λίγο πριν κατακτηθεί από μέρους τους το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έπαιξε τα 41 από τα συνολικά 48 λεπτά του παιχνιδιού και κατέγραψε στη στατιστική του 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ήταν άστοχος σε γενικές γραμμές (6/20 σουτ, αλλά 10/10 βολές), αλλά είχε δίπλα του δύο... πηγές που τον βοήθησαν να ξεπεραστεί το εμπόδιο των Πελεκάνων -ειδικά αυτό του Ζάιον Ουίλιαμσον.

Ο Άντονι Ντέιβις έκανε ένα... ισχυρό double double με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ άλλους 21 πόντους πρόσθεσε ο ΝτιΆντζελο Ράσελ, ο οποίος ευστόχησε και σε 5 τρίποντα -σε σύνολο έντεκα προσπαθειών. Μάλιστα, το ένα εξ αυτών «κλείδωσε» τη νίκη των Λιμνανθρώπων, καθώς ήρθε 55'' πριν από το τέλος του αγώνα και έκανε το σκορ 104-100.

Για την ομάδα της Νέας Ορλεάνης, που πέραν του Ζάιον, κανένας άλλος δεν μπόρεσε να βάλει πάνω από 12 πόντους (τόσους είχε ο Τρέι Μέρφι, ερχόμενος από τον πάγκο) η ήττα δεν σημαίνει απαραίτητα και αποκλεισμό.

Μεγάλη νίκη για τους Κινγκς και τέλος εποχής για τους Ουόριορς - Οι Βασιλιάδες του Bεζένκοφ ένα βήμα πριν τα Playoffs (vids)
NBA

08:34 - 17.04.2024

Μεγάλη νίκη για τους Κινγκς και τέλος εποχής για τους Ουόριορς - Οι Βασιλιάδες του Bεζένκοφ ένα βήμα πριν τα Playoffs (vids)

Η σεζόν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τελείωσε απότομα στο Σακραμέντο, εκεί όπου οι Κινγκς με πρωταγωνιστή τον Κίγκαν Μάρεϊ και με τον Σάσα Βεζένκοφ να αγωνίζεται μόνο για 2 λεπτά, νίκησαν με 118-94. Πλέον οι Βασιλιάδες συναντούν τους Πέλικανς για το όγδοο εισιτήριο των Playoffs της Δύσης. Τίτλοι τέλους για τους Πολεμιστές, που είδαν τον Στέφεν Κάρι να βάζει 22 πόντους και τον Κλέι Τόμπσον να έχει «μηδέν» με 0/10 σουτ σε 31'36'' χρόνο συμμετοχής.

Διότι, θα έχουν άλλη μια ευκαιρία για να προκριθούν στα Playoffs. Θα αντιμετωπίσουν (και πάλι στην έδρα τους) τους Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ και ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα πάρει το Νο 8 της κατάταξης και θα παίξει στον πρώτο γύρο με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας.