Break και στην Οκλαχόμα: O Ντόντιτς οδήγησε τους Μάβερικς στην ισοφάριση και οι Θάντερ πλέον... τρέχουν! (vids)
i

© photo by Joshua Gateley / Getty Images / Ideal Images

Break και στην Οκλαχόμα: O Ντόντιτς οδήγησε τους Μάβερικς στην ισοφάριση και οι Θάντερ πλέον... τρέχουν! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 20.05.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς επέστρεψε δυναμικά, μετά το κακό του ματς στο Game 1 και με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ, παρέα με τον εκπληκτικό Πι Τζέι Ουάσινγκτον, οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στην εκτός έδρας νίκη. Το 119-110 επί των Θάντερ στην Οκλαχόμα έφερε σε ισορροπία τη σειρά και τώρα αυτή μεταφέρεται στο Τέξας.

Τη μέρα που οι Καβαλίερς νίκησαν εκτός έδρας και «έκλεψαν» από τους Σέλτικς το πλεονέκτημα, το ίδιο έκαναν και οι Ντάλας Μάβερικς στην Οκλαχόμα. Επικράτησαν των Θάντερ με 119-110 και ο Λούκα Ντόντσιτς, μετά από την υποτονική του παρουσία στην ήττα των Τεξανών στο Game 1, επέστρεψε με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Ο Κάιρι Ιρβινγκ ναι μεν δεν τον βοήθησε στο σκοράρισμα (είχε 9 πόντους), αλλά ασχολήθηκε με την δημιουργία (11 ασίστ) και τις πάσες. Ειδικά από τη στιγμή που είδε τον Πι Τζέι Ουάσινγκτον να είναι σε σπουδαία βραδιά και να ευστοχεί από παντού. Ο τελευταίος ήταν αυτός που βοήθησε τον Ντόντσιτς, μάλιστα έβαλε όσους πόντους και ο Σλοβένος σούπερ σταρ (29) και ευστόχησε στα επτά από τα 11 τρίποντα που επιχείρησε!

Στην εξίσωση των Καουμπόηδων μπήκε -μετά από καιρό- και ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, ο οποίος στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς της Δύσης είχε 2 πόντους, αλλά αυτή τη φορά σταμάτησε στους 17.

Από την άλλη μεριά, οι Θάντερ είδαν τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ για μία ακόμα φορά να είναι καταπληκτικός, αλλά μόνος του δεν μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα που έθεταν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Καναδός γκαρντ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην ψηφοφορία για τον MVP της σεζόν, πίσω από τον Νίκολα Γιόκιτς, αλλά μπροστά από τον Λούκα Ντόντσιτς, είχε 33 πόντους, 12 ριμπαουντ και 8 ασίστ. Μόνο ο Τζέιλεν Ουίλιαμς (20 πόντους) έδωσε βοήθειες από τους υπόλοιπους και έτσι δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθεί η ήττα τους.