Οι Καβαλίερς έκαναν το... μπαμ! Διέλυσαν τους Σέλτικς στη Βοστώνη και αναστάτωσαν την Ανατολή (vids)
i

© photo by Maddie Meyer / Getty Images / Ideal Images

Οι Καβαλίερς έκαναν το... μπαμ! Διέλυσαν τους Σέλτικς στη Βοστώνη και αναστάτωσαν την Ανατολή (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:20 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 20.05.2024

Στη Βοστώνη, οι Καβαλίερς με τον Ντόνοβαν Μίτσελ πρωταγωνιστή, αλλά και με δυναμική παρουσία όλων, κατάφεραν να νικήσουν τους Σέλτικς με το εντυπωσιακό 118-94. Ισοφάρισαν τη σειρά των ημιτελικών της ανατολικής περιφέρειας σε 1-1 και πλέον αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σειρά!

Δύο βράδια πριν, οι Καβαλίερς στη Βοστώνη είχαν υποστεί μία βαριά ήττα στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών της Ανατολής. Μία ήττα που περισσότερο αναμενόμενη ήταν, καθώς αντιμετώπιζαν -και συνεχίζουν να το κάνουν- την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ: Τους Σέλτικς.

Μόνο που οι Ιππότες, επειδή ακριβώς δεν έχουν να... χάσουν τίποτα, δεν φοβούνται και τίποτα. Γι' αυτό και επέστρεψαν για το δεύτερο παιχνίδι χωρίς να κουβαλούν ίχνος απογοήτευσης από το πρώτο. Και τους βγήκε σε καλό! Μάλιστα, κατάφεραν να σοκάρουν τους Μπόστον Σέλτικς, όχι μόνο γιατί τους νίκησαν και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά, αλλά γιατί το έκαναν επιβλητικά. Με σκορ 118-94, δηλαδή με 24 πόντους διαφορά. Έναν λιγότερο από την ήττα τους στην πρεμιέρα με τους Κέλτες.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε 29 πόντους και ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς κατέγραψε επίσης στην στατιστική του 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Δεν ήταν όμως, ο μόνος που αναστάτωσε τους γηπεδούχους. Ο Ίβαν Μόμπλεϊ, ειδικά από τη στιγμή που ο βασικός σέντερ Τζάρετ Άλεν είναι τραυματίας, αποτελεί ίσως τον πιο κομβικό παίκτη των Καβς. Αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε στον ρόλο του και με 21 πόντους, 10 ρμπάουντ, 5 ασίστ και 2 μπλοκ ήταν ο άνθρωπος που έκανε κατ' αρχάς τον Μίτσελ να αισθανθεί άνετα.

Το ίδιο όμως, έκανε και ο Καρίς ΛεΒέρτ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο -όπως πάντα- και αυτή τη φορά έδωσε στην ομάδα του 21 πόντους. Οι Καβαλίερς πάντως, είχαν πέραν των τριών που έβαλαν 20+ πόντους, άλλους τρεις με διψήφιο αριθμό πόντων. Τον Ντάριους Γκάρλαντ (14), τον Μαξ Στρους (12) και τον Άιζακ Οκορό (12).

Την ίδια ώρα η Βοστώνη, που με τη σειρά της αγωνίζεται χωρίς τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 25 πόντους με 7/17 σουτ. Με το ίδιο ποσοστό που εκτέλεσε και ο Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος είχε 0/6 τρίποντα και με το ζόρι έβαλε 19 πόντους.

Πλέον, η σειρά είναι σε ισορροπία (1-1) και μεταφέρεται στο Κλίβελαντ. Εκεί που οι Σέλτικς θα κάνουν τα πάντα για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να πάρει πάλι το πλεονέκτημα. Παραμένει το φαβορί, αλλά θα πρέπει να αποδείξει πως είναι και στην πράξη. Το επόμενο παιχνίδι (Game 3) είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Κυριακής: 12/5, 03:30.