Οι Θάντερ «κατάπιαν» τους Μάβερικς στην πρώτη τους συνάντηση - Τρομερός ο Σάι, άστοχοι οι Ντόντσιτς και Ίρβινγκ (vids)
i

© photo by Joshua Gateley / Getty Images / Ideal Image

Οι Θάντερ «κατάπιαν» τους Μάβερικς στην πρώτη τους συνάντηση - Τρομερός ο Σάι, άστοχοι οι Ντόντσιτς και Ίρβινγκ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:30 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 19.05.2024

Με τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του και να σκοράρει με συνέπεια -όπως κάνει πάντα- οι Θάντερ νίκησαν εύκολα στην Οκλαχόμα τους Ντάλας Μάβερικς (117-95) και έκαναν το πρώτο από τα τέσσερα βήματα πρόκρισης στους τελικούς της Δύσης. Για τους Καουμπόηδες ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 6/19 σουτ και ο Κάιρι Ίρβινγκ σταμάτησε στους 20 πόντους.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη νίκη των Μπόστον Σέλτικς επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς στον ημιτελικό της Ανατολής, με παρόμοιο τρόπο και σχεδόν ίδιο σκορ τα κατάφεραν στη Δύση και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς. Αντί να βάλουν 120 όπως οι Κέλτες, σταμάτησαν στους 117, ενώ δέχθηκαν από τους Καουμπόηδες του Τέξας όσους έβαλαν και οι Ιππότες στη Βοστώνη (95).

Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ με 29 πόντους και αγγίζοντας το triple double καταγράφοντας στην στατιστική του 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ ήταν ο... μέγας πρωταγωνιστής, όπως άλλωστε ήταν σε όλη την κανονική διάρκεια της σεζόν για τους Θάντερ, αλλά και στον πρώτο γύρο των Playoffs κόντρα στους Ουόριορς. Άλλωστε, ο Καναδός γκαρντ είναι και εκ των τριών φιναλίστ για το βραβείο του MVP που αναμένεται εντός των επόμενων 24ωρών. Ο άλλος είναι ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντενβερ Νάγκετς και τελευταίος ο αντίπαλός του, τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/5), Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Σλοβένος γκαρντ του Ντάλας, που μαζί με τον Καϊρί Ίρβινγκ έδωσαν την εντυπωσιακή πρόκριση στους Μάβερικς κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς, αυτή τη φορά ήταν πολύ άστοχος. Είχε 19 πόντους με 6/19 σουτ, έκανε πολλά λάθη (5) και προσφέροντας 9 ασίστ δεν μπορούσε να αποτρέψει ούτε καν το μέγεθος της ήττας στο Game 1. Ομοίως και ο Ίρβινγκ, ο οποίος δεν είχε την γνωστή του ενέργεια, δεν απείλησε, ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά μόνο με 20 πόντους.

Σαρώνει τους τίτλους: Αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Γκομπέρ για τέταρτη φορά!
NBA

01:38 - 08.05.2024

Σαρώνει τους τίτλους: Αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Γκομπέρ για τέταρτη φορά!

Ο Ρούντι Γκομπέρ έχει εδραιώσει την παρουσία του ανάμεσα στους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του ΝΒΑ, με τον Γάλλο σέντερ να κατακτά το βραβείο του Αμυντικού της χρονιάς για τέταρτη φορά στην καριέρα του, μπαίνοντας σε ένα εκλεκτό κλαμπ.

Έτσι, οι Θάντερ εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και με τους Τσετ Χόλμγκρεν (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 μπλοκ) και τον Τζέιλεν Ουίλιαμς (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) να στηρίζουν εμπράκτως τον Τζίλτζεους-Αλεξάντερ ήρθε το 1-0 για την Οκλαχόμα Σίτι που έχει μπροστά της ένα ακόμα εντός έδρας ματς πριν μεταφερθεί στο Ντάλας.