Άνετο πρώτο βήμα για τους επιβλητικούς Σέλτικς

Τζέιλεν Μπράουν

i

@Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Άνετο πρώτο βήμα για τους επιβλητικούς Σέλτικς

Χρήστος Τσάλτας 04:18 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 19.05.2024

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ «κουβάλησε» επιθετικά για ακόμα ένα βράδυ τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, όμως οι Μπόστον Σέλτικς ξεδίπλωσαν την ποιότητά τους στο παρκέ και με τους Τζέιλεν Μπράουν, Ντέρικ Ουάιτ να κάνουν τη διαφορά και τον Τέιτουμ να ακολουθεί έφτασαν εύκολα στη νίκη (120-95), ανοίγοντας το σκορ στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.

Στη σειρά των Σέλτικς κόντρα στους Καβαλίερς υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και ένα ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Οι «Κέλτες» φέτος μοιάζουν να είναι η πιο πλήρης και πιο έτοιμη ομάδα σε όλο το ΝΒΑ, προκειμένου να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, με τους Μαϊάμι Χιτ να... νιώθουν την οργή τους στον πρώτο γύρο, την ώρα που οι Καβαλίερς χρειάστηκε να περάσουν από διαδικασία 7 αγώνων για να κάμψουν την αντίσταση των Ορλάντο Μάτζικ.

To Game 1 του TD Garden ήταν ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Τζόε Μαζούλα ήταν αυτοί που έβαλαν τον τόνο και έφεραν την αναμέτρηση στα δικά τους μέτρα, με το πρώτο μέρος να κλείνει με τους Κέλτες στο +10 για το 59-49. Ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν ορεξάτος και μέτρησε 20 πόντους στο διάστημα αυτό, με τον Τζέισον Τέιτουμ να ακολουθεί με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, την ώρα που ο Ντόνοβαν Μίτσελ μετρούσε για τους Καβς 17 πόντους και 5 ριμπάουντ στο πρώτο μέρος.

Σαρώνει τους τίτλους: Αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Γκομπέρ για τέταρτη φορά!
NBA

01:38 - 08.05.2024

Σαρώνει τους τίτλους: Αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Γκομπέρ για τέταρτη φορά!

Ο Ρούντι Γκομπέρ έχει εδραιώσει την παρουσία του ανάμεσα στους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του ΝΒΑ, με τον Γάλλο σέντερ να κατακτά το βραβείο του Αμυντικού της χρονιάς για τέταρτη φορά στην καριέρα του, μπαίνοντας σε ένα εκλεκτό κλαμπ.

Στο δεύτερο μέρος ανέλαβαν δράση οι Ντέρικ Ουάιτ και Τζρου Χόλιντεϊ, με τους Σέλτικς να δείχνουν για ακόμα μια φορά το βάθος του ρόστερ τους, σε ένα παιχνίδι στο οποίο παρατάχθηκαν χωρίς τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, που βρίσκεται στα pits με πρόβλημα τραυματισμού.

Οι εμπνεύσεις του Μίτσελ, που προσπάθησε ακόμα και να μοιράσει το παιχνίδι για την ομάδα του, έδωσαν πνοή στους Καβαλίερς, όμως οι Σέλτικς διατηρούσαν τον έλεγχο και τη διαφορά στα επίπεδα που ήθελαν, παρά την προσπάθεια των «ιπποτών». O Ντέρικ Ουάιτ όμως ήταν ασταμάτητος και με δικές του προσπάθειες η διαφορά ανέβαινε σταθερά, με τους παίκτες του Μαζούλα να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση για το +15 της τρίτης περιόδου (92-77).

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν σε καμία στιγμή το πόδι από το γκάζι στην τέταρτη περίοδο, οδήγησαν τους Καβαλίερς σε κακές επιλογές και αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να φτάσουν εύκολα στη νίκη και να κάνουν το 1-0 στη σειρά, δείχνοντας με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό.

Ο Τζέιλεν Μπράουν με 32 πόντους, 12/18 σουτ και 6 ριμπάουντ έδωσε τον τόνο στην ομάδα του, με τον Ντέρικ Ουάιτ να ακολουθεί με 25 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ μέτρησε ο Τζέισον Τέιτουμ που ήταν ουσιαστικός παρά τα 7/19 σουτ εντός πεδιάς.

Από πλευράς Καβαλίερς, ο Ντόνοβαν Μίτσελ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στη σειρά με τους Ορλάντο Μάτζικ, μετρώντας 33 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 12/25 σουτ, με τον Έβαν Μόμπλεϊ να ακολουθεί με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6/15 σουτ μέτρησε ο Ντάριους Γκάρλαντ.

Τα 12λεπτα: 40-34, 59-49, 92-77, 120-95