Σούπερ Αντετοκούνμπο, άστοχος Λίλαρντ και οι Μπακς έχασαν από τους Θάντερ (vids)
i

© photo by Patrick McDermott / Getty Images / Ideal Images

Σούπερ Αντετοκούνμπο, άστοχος Λίλαρντ και οι Μπακς έχασαν από τους Θάντερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:38 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 18.10.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε double double (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ο Μάικλ Μπίσλεϊ ακολούθησε στον ρυθμό του, αλλά ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν σε κακή βραδιά. Έτσι, οι Θάντερ με πρωταγωνιστές τους Γκίντι και Χόλμγκρεν νίκησαν τους Μπακς με 124-101 στο τέταρτο φιλικό των δύο ομάδων στην preseason του NBA.

Η πρώτη τους κοινή παρουσία με το λογότυπο των Μπακς στις φανέλες τους δημιούργησαν τις συνθήκες μιας εκτός έδρας νίκη σε φιλικό επίπεδο. Τώρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεργάστηκε ξανά με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, σε ένα ακόμα preseason παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφεραν ούτε καν να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους. 

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που νίκησαν με 124-101, τη μέρα μάλιστα που έκαναν και ένα trade. Έστειλαν στο Χιούστον τους Βίκτορ Ολαντίπο και Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ για να πάρουν το... κακό παιδί των Ρόκετς, τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος βέβαια το πιθανότερο είναι να μείνει άμεσα ελεύθερος. 

Για το Μιλγουόκι πάντως, ο Greek Freak -είναι η αλήθεια- έκανε ό,τι μπορούσε εκ μέρους του. Είχε 18 πόντους, 10 ριμπάουντ, αλλά και 4 κλεψίματα σε 24 λεπτά συμμετοχής, την ίδια ώρα που ο Λίλαρντ ήταν άστοχος. Αγωνίστηκε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον 28χρονο ηγέτη της νέας του ομάδας, αλλά έβαλε μόνο ένα σουτ (και τρεις ελεύθερες βολές) παρουσιάζοντας τελικά στη στατιστική του 5 πόντους με 0/5 τρίποντα και 4 τελικές πάσες. 

Μόνο ο Μάικ Μπίσλεϊ -πέραν του Αντετοκούνμπο- κατάφερε να ξεχωρίσει και με 20 πόντους και 6/11 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Κυρίως όμως, έδειξε με πράξεις πως αυτός αξίζει τη θέση του βασικού σούτινγκ γκαρντ και με το ταλέντο του μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στην περιφέρεια. 

Από εκεί που έλειπε στο ματς με τους Θάντερ, ο Κρις Μίντλετον, ο οποίος δεν αγωνίστηκε. Αντ' αυτού πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε σε σχεδόν 18 λεπτά συμμετοχής (17'51'' για την ακρίβεια) είχε 6 πόντους (1/1 τρίποντο, 1/3 δίποντα) και από ένα ριμπάουντ, κλέψιμο και μπλοκ.

Για τους νικητές Θάντερ το παιχνίδι τους ορίστηκε κυρίως από τον Αυστραλό Τζος Γκίντι (19 πόντοι με 9/12 σουτ, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ) και τον Τσετ Χόλμγκρεν, ο οποίος πέρσι ήταν rookie αλλά φέτος ετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν καθώς επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 18 πόντους με ένα άστοχο σουτ (7/8), ενώ ο ηγέτης της ομάδας Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ πρόσθεσε 10 πόντους με 4/12 σουτ και είχε 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. 

Η ομάδα από την Οκλαχόμα είδε επίσης τον Βασίλιε Μίτσιτς να μην βρίσκει διαδρόμους ανοικτούς στην επίθεση και να μένει στον 1 πόντο σε 14'38'', αλλά να έχει 7 ασίστ, ενώ θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της, τα φιλικά ματς και θα ξεκινήσει τη σεζόν της χωρίς τον Τζεϊλίν Ουίλιαμς, καθώς ο νεαρός σέντερ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός περίπου για έναν μήνα. Οπότε, από τη στιγμή που η κανονική διάρκεια της σεζόν ξεκινάει στις 25 Οκτώβρη, αυτό σημαίνει αυτόματα, ότι δεν θα είναι μαζί με τους συμπαίκτες του όταν αρχίσει η δράση.