Ο Γιόκιτς φωνάζει παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Σερβία

Νίκολα Γιόκιτς

i

Νίκολα Γιόκιτς / © Intime

Ο Γιόκιτς φωνάζει παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Σερβία

Sportal newsroom 11:03 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 17.10.2023

Μια πολύ μεγάλη επιστροφή θα έχει η εθνική ομάδα της Σερβίας, το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς ο Νίκολα Γιόκιτς θα ενισχύσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Σερβία έκανε υπέρβαση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, καθώς κόντρα στα προγνωστικά, αλλά και τις πολλές και ηχηρές απουσίες που είχε, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Μανίλα, γράφοντας ιστορία.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς πήρε το μάξιμουμ από τους παίκτες του και πλέον η ομοσπονδία στρέφει το βλέμμα της στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί όπου οι Σέρβοι έχουν κλείσει θέση, καθώς έχουν εξασφαλίσει απευθείας εισιτήριο για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του επόμενου καλοκαιριού.

Σε αυτό το ραντεβού αναμένεται να παρουσιαστούν δυνατοί. Διότι αναμένεται να έχουν στις τάξεις τους τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου. Ο Νίκολα Γιόκιτς, έπειτα από την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αναμένεται να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο. Η απουσία του ηγέτη των Ντένβερ Νάγκετς, το περασμένο καλοκαίρι, είχε να κάνει με την άκρως απαιτητική σεζόν που διένυσε με την ομάδα του Κολοράντο, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής ΝΒΑ, ενώ κατέκτησε και το βραβείο του MVP των τελικών.

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, που είναι πρόεδρος της Ολυμπιακή Επιτροπή της Σερβίας, προχώρησε στην αποκάλυψη αυτή, επισημαίνοντας ότι τόσο ο Γιόκιτς, όσο και οι Βασίλιε Μίτσιτς και Νίκολα Κάλινιτς θα είναι παρόντες στην προετοιμασία. Σε μια εξέλιξη που ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο της ομάδας και καθιστά τους Σέρβους ως ένα από τα φαβορί για κατάκτηση μεταλλίου στο Παρίσι.

Μιλώντας για το ερχόμενο καλοκαίρι της εθνικής ομάδας της Σερβίας, ο Μάλκοβιτς τόνισε: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ χωρίς τον πρωταθλητή στο NBA και MVP των Τελικών, Νίκολα Γιόκιτς, τον Βάσα Μίτσιτς και τον Νίκολα Κάλινιτς. Η ομάδα έμεινε ενωμένη. Παρεμπιπτόντως, όλοι τους θα είναι στο Παρίσι. Συμπεριλαμβανομένου του Γιόκιτς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι μια μεγάλη γιορτή. Περιμένω τη Σερβία να παρουσιαστεί με τους καλύτερους παίκτες»