Πέσιτς: «Άξια πρωταθλήτρια η Γερμανία, μετά τους Ολυμπιακούς μάλλον θα αποχωρήσω»

Σβέτισλαβ Πέσιτς

i

©Intime

Πέσιτς: «Άξια πρωταθλήτρια η Γερμανία, μετά τους Ολυμπιακούς μάλλον θα αποχωρήσω»

Νίκος Καλαμπάκας 23:51 - 14.09.2023

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο κόουτς της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς ο οποίος ανακοίνωσε ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ίσως αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, μίλησε για όλα όσα έζησε με την ομάδα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Ως καλεσμένος στη Ραδιοτηλεόραση της Σερβίας, ο Πέσιτς ανέλυσε το Mundobasket και ανακοίνωσε την πιθανή αποχώρηση του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

«Δεν το λέω για να έχω καλύτερη ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έρθει άλλος προπονητής. Μετά από αυτόν, κάποιος άλλος», είπε αρχικά.

Μιλώντας για την απουσία του Γιόκιτς, επισήμανε:

«Είναι γνωστό ότι αν έπαιζε ο Γιόκιτς όλοι θα περίμεναν το χρυσό μετάλλιο. Αυτή η ομάδα έχει γίνει οικογένεια. Γίναμε μια πραγματική ομάδα, οι παίκτες ήρθαν πιο κοντά με το ιατρικό και το προπονητικό επιτελείο. Λάβαμε επαίνους από όλες τις πλευρές. Όταν παίξαμε 10 λεπτά άσχημα με την Ιταλία άρχισε η κριτική από όλες τις πλευρές. Δεν είναι ένα παιχνίδι που απλά έρχεσαι στο γήπεδο για να κερδίσεις. Είναι πολύ μεγαλύτερη διαδικασία. Δεν θα σχολίαζα το σερβικό μπάσκετ, αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά η ατμόσφαιρα που έχει η ομάδα δημιουργείται κυρίως από τους παίκτες. Οι παίκτες θέλουν να παίξουν στην εθνική ομάδα και όταν αποφασίσουν να έρθουν ξέρουν τι τους περιμένει. Ήξεραν ποιος προπονητής τους περίμενε, όπως και εγώ ποιοι παίκτες με περίμεναν. Η διαδικασία όλων αυτών ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Οι παίκτες σήμερα είναι πιο προσανατολισμένοι στον σύλλογο και είναι δύσκολο να τα ισορροπήσουν όλα. Γι' αυτό επισκεπτόμαστε τις προπονήσεις και τους αγώνες τους και τους κρατάμε ενήμερους. Η εθνική ομάδα δεν συγκεντρώθηκε στη Στάρα Πάζοβα, αλλά πολύ νωρίτερα. Οι παίκτες είναι υπεύθυνοι για την ατμόσφαιρα».

Για τον Σάμανιτς ο Σέρβος κόουτς είπε:

«Αυτό που συνέβη στον Μπορίσα είναι ατυχές για αυτόν και τους αγαπημένους του».

Θυμάστε εκείνο το βράδυ;

«Ευτυχώς ο γιατρός Ραντοβάνοβιτς είναι χρόνια στην εθνική ομάδα. Αν και φαινόταν ότι ήταν ακίνδυνο, συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν τόσο ακίνδυνο και κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο. Συνέβη το Σαββατοκύριακο και λογικά κάποιοι από τους βασικούς χειρουργούς δεν δούλευαν και έπρεπε να επικοινωνήσουν μαζί τους. Ο γιατρός Ραντοβάνοβιτς ζήτησε άμεσες αναλύσεις και εξετάσεις και πάλι καλά που το έκανε. Ο Μπορίσα είναι ένας ταπεινός τύπος, έπαιξε υπέροχα στη Σαραγόσα και τώρα έχει επεκτείνει το συμβόλαιό του. Έπαιζε καλά ακόμα και στα παράθυρα, η ομάδα τον αγαπάει και φυσικά ήταν ένα σοκ για όλους. Τότε φάνηκε αυτό το ομαδικό πνεύμα, είναι εκεί για εμάς ως μέλος της οικογένειας. Δεν υπήρχε ύπνος προσπαθούσαμε να του βρούμε αίμα. Είναι καλά τώρα, σίγουρα θα είναι καλύτερα σε δύο εβδομάδες».

Ηγέτης μας ο Μπογκντάνοβιτς

«Μπορεί πάντα να παίξει καλύτερα. Ο Μπογκντάν είχε μια πολύ περίπλοκη επέμβαση πέρυσι. Ξεκίνησε να προπονείται με την Ατλάντα μόλις τον Ιανουάριο. Χρειαζόταν χρόνο για να επιστρέψει στις προπονήσεις, να συνηθίσει το «νέο» του γόνατο. Όλα ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για αυτόν, σίγουρα μπορεί να παίξει για άλλα 4-5 χρόνια».

Άξια πρωταθλήτρια η Γερμανία

«Οι Γερμανοί είναι μια φανταστική ομάδα. Έλεγα ότι είναι υπέροχοι, αλλά με κατηγορούσαν ότι είμαι γερμανόφιλος. Αλλά έχουν πραγματικά μεγαλώσει σε μια πραγματική ομάδα.

Ο Ομπράντοβιτς είναι περήφανος για τους Σέρβους και τον Αβράμοβιτς: «Το ασημένιο μετάλλιο ήταν χρυσό στα μάτια μου»
FIBA WORLD CUP

09:13 - 14.09.2023

Ο Ομπράντοβιτς είναι περήφανος για τους Σέρβους και τον Αβράμοβιτς: «Το ασημένιο μετάλλιο ήταν χρυσό στα μάτια μου»

Για την υπέροχη πορεία της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αισθάνεται περήφανος για όλους τους αθλητές, μα περισσότερο για τον Αλέκσα Αβράμοβιτς, τον παίκτη του στην Παρτίζαν.

Όλοι αυτοί είναι παίκτες είναι προϊόν ενός καλού συστήματος επιλογής. Όλοι τους έπαιξαν σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ήταν μαζί από τις μικρές εθνικές. Γεννήθηκαν με διαφορά λίγων ετών. Κάποιοι παίκτες πήγαν στο ΝΒΑ την κατάλληλη στιγμή, οι υπόλοιποι έπαιζαν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Δεν μπορούμε ποτέ να πούμε ότι είναι έκπληξη, είναι απλώς προϊόν ενός καλού συστήματος. Συμβαίνει το αουτσάιντερ να κερδίσει το φαβορί, αλλά αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, στον αγώνα για το Final Four. Η Παρτιζάν προηγήθηκε με 2-0 και ηττήθηκε με 3-2. Η Γερμανία πανηγύρισε επάξια».

Tags: