Οι Καβαλίερς νίκησαν στη Μινεσότα και προσπέρασαν τους Μπακς στην Ανατολή - Οι Θάντερ στο Νο 1 της Δύσης! (vid)

Οι Καβαλίερς νίκησαν στη Μινεσότα και προσπέρασαν τους Μπακς στην Ανατολή - Οι Θάντερ στο Νο 1 της Δύσης! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:56 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 09.03.2024

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ νίκησαν τους Χιτ και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των Τίμπεργουλβς από τους Καβαλίερς. Πλέον, είναι αυτοί οι... οδηγοί της δυτικής περιφέρειας, ενώ οι ομάδα από το Κλίβελαντ εκμεταλλεύτηκε την ήττα των Μπακς από τους Λέικερς, και προσπέρασαν την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην κατάταξη της Ανατολής.

Στη Μινεσότα συνέβησαν δύο γεγονότα τα ξημερώματα του Σαββάτου (9 Μαρτίου), που επηρέασαν άμεσα την βαθμολογική κατάταξη του ΝΒΑ.

Εκεί οι Τίμπεργουλβς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Καρλ Άντονι-Τάουνς, ηττήθηκαν από τους Καβαλίερς με 113-104, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Κλίβελαντ εμφανίστηκε χωρίς τρεις βασικούς της παίκτες: Τον Ντόνοβαν Μίτσελ, τον Ιβαν Μόμπλεϊ και τον Μαξ Στρους.

Ο Ντάριους Γκάρλαντ (34 πόντοι) όμως, μαζί με τον Τζάρετ Άλεν (33 πόντοι, 18 ριμπάουντ) έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις και οδήγησαν τους Ιππότες σε μία σπουδαία νίκη. Και δεν θα το είχαν κάνει, αν δεν τους έκανε ένα... δώρο ο Ρούντι Γκομπέρ.

Ο Γάλλος ήταν ο μοιραίος, διότι λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, διαμαρτυρόμενος προς τους διαιτητές, έκανε μία χειρονομία που τιμωρείται («Money sign») με χρηματικό πρόστιμο σίγουρα, και με τεχνική ποινή αν την δουν οι διαιτητές. Και η μία ρέφερι την είδε, έτσι οι Καβαλίερς με τον Γκάρλαντ εκτέλεσαν μία βολή και με αυτή ισοφάρισαν το παιχνίδι και το πήγαν στην παράταση. Εκεί που κυριάρχησαν.

Το θέμα είναι πως με αυτή την νίκη οι Κλίβελαντ Καβαλίερς (41-22) και από τη στιγμή που οι Μιλγουόκι Μπακς (41-23) έχασαν στο Λ.Α. από τους Λέικερς, πέρασαν αυτοί στην δεύτερη θέσης της κατάταξης της Ανατολής.

O Αντετοκούνμπο έκανε τα... πάντα στο Λ.Α., αλλά ο ΝτιΆντζελο Ράσελ «εκτέλεσε» τους Μπακς (vids)
NBA

08:20 - 09.03.2024

O Αντετοκούνμπο έκανε τα... πάντα στο Λ.Α., αλλά ο ΝτιΆντζελο Ράσελ «εκτέλεσε» τους Μπακς (vids)

Στο Λος Άντζελες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αποφασισμένος και αποφασιστικός, έκανε triple double, αλλά οι Λέικερς παρά την απουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς, βρήκαν άλλον ηγέτη. Τον ΝτιΆντζελο Ράσελ, ο οποίος έβαλε 44 πόντους, συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου σουτ 6'' πριν τη λήξη!

Και με αυτή την ήττα των Τίμπεργουλβς, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κατάφεραν να τους προσπεράσουν στην Δύση και να κάθονται αυτοί πλέον στο Νο 1 της περιφέρειας.

Η Οκλαχόμα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ να βάζει 37 πόντους, επικράτησε των Μαιάμι Χιτ με 107-100. Έτσι βελτίωσαν το ρεκόρ τους 44-19 και πλέον έχουν μία νίκη λιγότεροι από τους Τίμπεργουλβς και από τους Ντένβερ Νάγκετς.

Για τους Χιτ πάντως, δεν άλλαξαν τα δεδομένα παρά την ήττα τους στην Οκλαχόμα. Παραμένουν στην έκτη θέση της Ανατολής, κυρίως γιατί οι Φιλαδέλφεια Σίξερς συνεχίζουν να χάνουν. Και τις τελευταίες μέρες εκτός της απουσίας του Τζοέλ Εμπίντ που τους έχει... κόψει στα δύο, δεν αγωνίζεται ούτε ο Ταϊρίς Μάξεϊ, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι και προστατεύεται (βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων). Έτσι, ηττήθηκαν και από τους Πέλικανς (103-95). Βρίσκονται στην έβδομη θέση και η πορεία τους είναι καθοδική.

Οι Νικς (37-26) πάντως, παρά τις δικές τους σημαντικές απουσίες (Ραντλ, Ανουνόμπι, Μίτσελ Ρόμπινσον), νίκησαν τους δυναμικούς Ορλάντο Μάτζικ (37-27) στη Νέα Υόρκη και συντηρούνται στην πρώτη τετράδα της περιφέρειας. Έχουν μια επαφή με τους δεύτερους Μιλγουόκι Μπακς (41-23), αλλά κυρίως προσπαθούν να μην... υποχωρήσουν!