Η χειρονομία που κόστισε στον Τρέι Γιανγκ 35.000 δολάρια (vid)
i

© photo by Kevin C. Cox / Getty Images / Ideal Images

Η χειρονομία που κόστισε στον Τρέι Γιανγκ 35.000 δολάρια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:58 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 15.02.2024

Ο Τρέι Γιανγκ των Ατλάντα Χοκς, για να δηλώσει την δυσφορία του προς τον διαιτητή που τον χρεώσε με τεχνική ποινή, έκανε με τα χέρια του μία χειρονομία που υποδηλώνει τον χρηματισμό του και το ΝΒΑ ανακοίνωσε το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει γι' αυτή του την ενέργεια.

Οι σφυγμοί του ήταν στα ύψη, αλλά αυτό που τον... έπνιξε ήταν η αδικία. Ο Τρέι Γιανγκ διαμαρτυρόμενος για μία συγκεκριμένη απόφαση των διαιτητών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των Ατλάντα Χοκς με τους Σικάγο Μπουλς (τα ξημερώματα της Τρίτης 13/2), έκανε με μία χειρονομία που στις ΗΠΑ είναι γνωστή ως «money gesture»

Και στην πραγματικότητα περιγράφει την πεποίθηση πως κάποιος έχει πάρει χρήματα, είναι... πληρωμένος και παίρνει αποφάσεις για να εξυπηρετήσει συμφέροντα. 

Στην προκειμένη περίπτωση, ο 25χρονος All-Star των Γερακιών, απευθυνόταν στους διαιτητές, που 3'58'' πριν το τέλος της αναμέτρησης και το ματς στο όριο, χρεώθηκε με flopping και κατ' επέκταση με τεχνική ποινή. Ο Γιανγκ θεώρησε πως αδικήθηκε, πως δεν έκανε... θέατρο και πως όντως του έγινε φάουλ. 

Αρχικά κούνησε το κεφάλι του, αλλά η δυσφορία του, μετατράπηκε σε εκνευρισμό και εκδηλώθηκε με την συγκεκριμένη χειρονομία. Το ΝΒΑ όμως, μελέτησε τη φάση και δεν άργησε να του στείλει το... μπιλιετάκι, που έλεγε πως χρωστάει 35.000 δολάρια «λόγω της μη επιτρεπόμενης και αντιεπαγγελματικής χειρονομίας»

Το πιο... τρελό σουτ του Στέφεν Κάρι: Ευστόχησε από τη φυσούνα στην μπασκέτα που βρισκόταν 35 μέτρα μακριά (vid)
NBA

11:36 - 15.02.2024

Το πιο... τρελό σουτ του Στέφεν Κάρι: Ευστόχησε από τη φυσούνα στην μπασκέτα που βρισκόταν 35 μέτρα μακριά (vid)

Μία επίδειξη της εξωγήινης ευστοχίας του έκανε ο Στέφεν Κάρι πριν την αναμέτρηση των Ουόριορς, καθώς πέταξε τη μπάλα με το ένα χέρι από την μία άκρη του γηπέδου στην άλλη και εκείνη κατέληξε στον προορισμό της.

Οι Χοκς έχασαν το παιχνίδι από τους Μπουλς (με 136-126), ενώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από λίγο καιρό (στις 9 Δεκεμβρίου του 2023), είχε τιμωρηθεί με 25.000 δολάρια, «λόγω άσεμνης φρασεολογίας», τότε που είχαν χάσει από τους Νετς στην Ατλάντα (και πάλι) με 114-113.