Προελαύνουν οι Θάντερ, «διπλο» για Μπουλς, δύσκολη νίκη για Νικς

Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Λάουρι Μάρκανεν

i

@Photo by Alex Goodlett/Getty Images

Προελαύνουν οι Θάντερ, «διπλο» για Μπουλς, δύσκολη νίκη για Νικς

Χρήστος Τσάλτας 07:41 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 07:51 - 19.01.2024

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επιβεβαίωσαν την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, φτάνοντας σε μεγάλη νίκη απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, εκτός έδρας, την ώρα που οι Μπουλς πέρασαν από το Τορόντο. Τα βρήκαν σκούρα, αλλά κέρδισαν οι Νικς χάρη στο ρεσιτάλ του Τζέιλεν Μπράνσον.

Πέντε παιχνίδια περιλάμβανε το βράδυ της Πέμπτης στα παρκέ του ΝΒΑ, με τη δράση να είναι καταιγιστική για ακόμα μια φορά και τους σταρ της λίγκας να χαρίζουν μερικές άκρως εντυπωσιακές στιγμές.

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έκανε ξανά παιχνίδι επιπέδου MVP και με τους 31 πόντους και τις 6 ασίστ που μέτρησε οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στην 28η νίκη τους στη σεζόν, παρά τις προσπαθειες του Λάουρι Μάρκανεν, που τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ. Οι Θάντερ κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και να ανέβουν στο 28-13, την ώρα που οι Τζαζ υποχώρησαν στο 22-21.

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς είχε κέφια και οι Σικάγο Μπουλς σταμάτησαν την ανοδική πορεία των Ράπτορς, μέσα στο Τορόντο. Η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια και με τον Vooch να τελείωνει το παιχνίδι με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ πήρε αυτό που ήθελε, ανεβαίνοντας στο 20-23, την ώρα που οι 31 πόντοι του Σκότι Μπαρνς δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

Στη Νέα Υόρκη, ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν ασταμάτητος και με δικές του εμπνεύσεις οι Νιου Γιορκ Νικς έφτασαν σε αγχωτική νίκη απέναντι στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς. Ο JB τελείωσε το παιχνίδι με 41 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, δίνοντας πολλές λύσεις σε σημεία που η ομάδα του Τομ Θίμποντο χρειαζόταν σκορ. Στην αντίπερα όχθη, ο Μάρβιν Μπάγκλεϊ μέτρησε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Ουίζαρντς, όμως η δική του εμφάνιση δεν αρκούσε για να αποτρέψει την ήττα.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στο ΝΒΑ:

Τορόντο Ράπτορς - Σικάγο Μπουλς 110-116

Νιου Γιορκ Νικς - Ουάσιγκτον Ουίζαρντς 113-109

Γιούτα Τζαζ - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 129-134

Σακραμέντο Κινγκς - Ιντιάνα Πέισερς 121-126

Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Μέμφις Γκρίζλις 118-103

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Παρτίζαν και όλη τη δράση της Παρασκευής