Ντάρκο Ραγιάκοβιτς: Χρησιμοποίησε σύστημα του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς κόντρα στους Χιτ για να τιμήσει τη μνήμη του

Ντάρκο Ραγιάκοβιτς: Χρησιμοποίησε σύστημα του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς κόντρα στους Χιτ για να τιμήσει τη μνήμη του

Παναγιώτης Κατσαφάδος 12:05 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 18.01.2024

Ο προπονητής των Ράπτορς Ντάρκο Ραγιάκοβιτς χρησιμοποίησε ένα σύστημα του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς για να τιμήσει τον συμπατριώτη του, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή.

Ο θάνατος του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, βοηθού προπονητή στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, έχει βυθίσει σε πένθος το NBA και γενικότερα τον κόσμου του αθλητισμού. Ο Σέρβος ήταν επίσης ο πρώτος προπονητής του Νίκολα Γιόκιτς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του Σέρβου σούπερσταρ.

Ο προπονητής των Τορόντο Ράπτορς, Ντάρκο Ραγιάκοβιτς θέλησε να αποχαιρετήσει τον συμπατριώτη του, μετά τη νίκη απέναντι στους Μαϊαμι Χιτ, δηλώνοντας: «Είπα στους παίκτες μου ότι τους αγαπώ. Το πρώτο ματς σύστημα στο ματς ήταν το ΑΤΟ, ένα σύστημα που έφερε ο Ντέγιαν στο ΝΒΑ, στους Γουόριορς. Το... έκλεψα απ' αυτόν. Το εφαρμόσαμε και σκόραρε ο Τρεντ. Του το αφιερώνω».

Ο Ντέγιαν Μιλόγεβιτς ήταν γνωστό όνομα στο σερβικό μπάσκετ, αλλά και στο ΝΒΑ, αφού εδώ και χρόνια εργάζόταν στο NBA ως βοηθός στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Επίσης, ο Μιλόγεβιτς ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους προπονητές στη Σερβία και με την ομάδα της Mega ήταν ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το Κύπελλο Radivoj Korac. Μετά τη Mega πέρασε ένα χρόνο στην Μπουντούτσνοστ  και μετά έφυγε για το ΝΒΑ.

Εκτός από τις προπονητικές του επιτυχίες, ο Μιλόγεβιτς είχε και καλά αποτελέσματα ως παίκτης, καθώς ήταν τρεις φορές MVP της ABA League με την Παρτιζάν. Με την εθνική Σερβίας και Μαυροβουνίου κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας το 2001.

Ο Ραγιάκοβιτς είπε ότι την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, ο Μιλόγεβιτς του έλεγε πόσο ήθελε να προπονήσει την Εθνική Σερβίας και η συγκίνηση του τεχνικού των Ράπτορς ήταν εμφανής.

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μακάμπι και όλη τη δράση της Πέμπτης