Οι Χοκς αντιστέκονται, οι Νικς προηγούνται και οι Νάγκετς ετοιμάζονται για... σκούπα - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Τζαμάλ Μάρεϊ

i

© photo by Aaron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Οι Χοκς αντιστέκονται, οι Νικς προηγούνται και οι Νάγκετς ετοιμάζονται για... σκούπα - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 08:47 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 22.04.2023

Στην Ατλάντα τα Γεράκια μείωσαν σε 2-1 τη σειρά με τους Σέλτικς, ενώ στη Νέα Υόρκη οι Νικς «σακάτεψαν» τους Καβαλίερς. Παράλληλα οι Νάγκετς ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση έναντι των Τίμπεργουλβς, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής (22/4, 02.30) οι Μιλγουόκι Μπακς παίζουν τρίτο ματς με τους Χιτ.

Οι Νιου Γιορκ Νικς με την άμυνά τους και οι Ατλάντα Χοκς με την επιθετική τους παραγωγή κατάφεραν να νικήσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/4). Βέβαια, η θέση τους είναι διαφορετική. Η ομάδα του Μεγάλου Μήλου προηγείται στη σειρά με 2-1, έναντι των Καβαλίερς, «έκλεψε» το πλεονέκτημα έδρας από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι και δείχνει έτοιμη να διαχειριστεί όλες τις δυσκολίες. 

Το βασικό χαρακτηριστικό των Νικς, πέραν από το ταλέντο του Τζέιλεν Μπράνσον και τον δυναμισμό του Τζούλιους Ραντλ που καθορίζουν το παιχνίδι τους, είναι το πάθος για διάκριση. Η Νέα Υόρκη έχει να πανηγυρίσει πρόκριση στον δεύτερο γύρο των play offs (δηλαδή στα ημιτελικά της Ανατολής) εδώ και δέκα χρόνια. Από το 2013 μέχρι σήμερα, είτε δεν συμμετέχει καν στην post season, είτε εγκαταλείπει στον πρώτο γύρο. Αυτό πλέον, δείχνει ικανό να ανατραπεί. 

Οι Χοκς από την πλευρά τους αντιλαμβάνονται ότι μόνο με... θαύμα θα ανταποκριθούν στη σειρά με τους  Μπόστον Σέλτικς, αλλά έχουν τη διάθεση να το κυνηγήσουν. Ο Τρέι Γιανγκ αποτελεί απειλεί για τους Κέλτες, που στο τρίτο ματς της σειράς (και πρώτο στην Ατλάντα) δέχθηκαν 130 πόντους και αυτό υποδηλώνει αδυναμίες. 

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, οι Νάγκετς δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε στη Μινεσότα, έκαναν το 3-0 και σκοπεύουν να τελειώνουν άμεσα τη σειρά για να πάρουν μία ανάσα πριν τους ημιτελικούς της Δύσης. Εκεί θα συναντήσουν αυτόν που θα προκριθεί από τη σειρά των Σανς με τους Κλίπερς, με την ομάδα του Φοίνιξ να προηγείται με 2-1 προς το παρόν. 

Οι Μπακς στο Μαϊάμι με τον Αντετοκούνμπο να ετοιμάζεται για δράση

Η πορεία των play offs συνεχίζεται αδιάκοπα. Το βράδυ της Σαββάτου (22/4) και η αγωνιστική ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Κυριακής (23/4). Αρχικά οι Σίξερς χωρίς τον Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατο θα προσπαθήσουν να κάνουν το 4-0 επί των Μπρούκλιν Νετς και να... ξεμπερδεύουν. Οι Κλίπερς θα φιλοξενήσουν τους Σανς και ο Κουάι Λέοναρντ δεν θα αγωνιστεί και πάλι, ενώ οι Λέικερς βρίσκονται στο Λ.Α. και σκοπεύουν να διατηρήσουν τον έλεγχο έναντι των Γκρίζλις με τη σειρά να βρίσκεται στο 1-1 έπειτα από τα δύο παιχνίδια στο Μέμφις. Οι Αρκούδες δεν γνωρίζουν ακόμα αν ο καρπός του Τζα Μοράντ είναι σε θέση να δεχθεί πιέσεις και αυτό αποτελεί μέγα πρόβλημα γι' αυτούς. 

Το κεντρικό παιχνίδι όμως, ξεκινάει στις 02.30 τα ξημερώματα, όταν οι Μιλγουόκι Μπακς θα φιλοξενηθούν στο Μαϊάμι από τους Χιτ. Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε χτυπήσει και οι Φλόγες είχαν κάνει το break. Στο δεύτερο δεν έπαιξε καθώς η μέση του πονούσε, αλλά τα Ελάφια νίκησαν και ισοφάρισαν σε 1-1. Τώρα, ταξίδεψαν στη Φλόριντα για να επανακτήσουν το πλεονέκτημα και σε αυτή τους την προσπάθεια το πιθανότερο είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να αγωνιστεί. Προστατεύθηκε όσο χρειαζόταν, πλέον προπονείται ατομικά τις τελευταίες ώρες και μένει να δούμε αν θα ενεργοποιηθεί. Προς το παρόν υπάρχει η αισιοδοξία, αλλά αυτή από μόνη της δεν αποτελεί εγγύηση. 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Σαββάτου (22/4)

Ατλάντα Χοκς (1) - Μπόστον Σέλτικς (2): 130-122
Νιου Γιορκ Νικς (2) - Κλίβελαντ Καβαλίερς (1): 99-79
Μινεσότα Τίμπεργουλβς (0) - Ντένβερ Νάγκετς (3): 111-120

Το πρόγραμμα, βράδυ Σαββάτου και ξημερώματα Κυριακής (23/4)

20:00 / Μπρούκλιν Νετς (0) - Φιλαδέλφεια Σίξερς (3)
22:30 / Λ.Α. Κλίπερς (1) - Φοίνιξ Σανς (2)
02:30 / Μαϊάμι Χιτ (1) - Μιλγουόκι Μπακς (1)
05:00 / Λ.Α. Λέικερς (1) - Μέμφις Γκρίζλις (1)

NBA Play Offs 2023