Τα έξι καλύτερα παιδιά του ΝΒΑ που διεκδικούν το βραβείο ήθους

Μπαμ Αντεμπάγιο

i

@ photo by Eric Espada / Getty Images / Ideal Images

Τα έξι καλύτερα παιδιά του ΝΒΑ που διεκδικούν το βραβείο ήθους

Γιώργος Γαβριλάκης 13:16 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 04.04.2023

Ένα βραβείο που αφορά όχι αγωνιστικές επιδόσεις, αλλά συμπεριφορά και ονομάζεται Sportsmanship Award διεκδικείται φέτος από τους Μπαμ Αντεμπάγιο, Τζέιλεν Μπράνσον, Μάικ Κόνλεϊ, Χάρισον Μπαρνς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.

Πέραν από τους πρωταγωνιστές με βάσει τις στατιστικές τους επιδόσεις που θα λάβουν τα βραβεία των κορυφαίων της σεζόν -ο MVP, ο καλύτερος αμυντικός, ο καλύτερος έκτος παίκτης, ο κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος και ούτω καθεξής- υπάρχει κι ένα βραβείο στο ΝΒΑ που περισσότερο προσμοιάζει σε τίτλο τιμής. Ή τίτλο ηθικής αν προτιμάτε. Ονομάζεται Sportsmanship Award και ουσιαστικά πηγαίνει στα χέρια του... καλύτερου παιδιού της λίγκας. Σε αυτόν που με τη συμπεριφορά του ως συμπαίκτης, αλλά και ως αντίπαλος (εντός και εκτός γηπέδου) είχε την πιο σωστή και καθωσπρέπει συμπεριφορά.

Ο ένας, διεκδικεί και το βραβείο -χωρίς να είναι φαβορί- του καλύτερου αμυντικού και είναι ο Μπαμ Αντεμπάγιο των Μαϊάμι Χιτ. Στην ίδια κούρσα «τρέχει» και ο Τζέιλεν Μπράνσον των Νιου Γιορκ Νικς, που ταυτόχρονα έχει (περιορισμένες) ελπίδες και για τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν. 

Ο Κάιρι Ίρβινγκ σκέφτεται από τώρα την ελεύθερη αγορά περισσότερο απ' ότι τους Μάβερικς
NBA

11:55 - 04.04.2023

Ο Κάιρι Ίρβινγκ σκέφτεται από τώρα την ελεύθερη αγορά περισσότερο απ' ότι τους Μάβερικς

Οι Ντάλας Μάβερικς παρά την φετινή τους... απογοητευτική εικόνα σκοπεύουν να προτείνουν νέο συμβόλαιο στον Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος -με τη σειρά του- δεν δείχνει να είναι και τόσο ταγμένος στο project των Τεξανών.

Επίσης, στη λίστα είναι ο βετεράνος γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Μάικ Κόνλεϊ, ο οποίος έχει κατακτήσει τη συγκεκριμένη διάκριση άλλες τρεις φορές (2014, 2016, 2019), ενώ οι υπόλοιποι φιναλίστ είναι ο Χάρισον Μπαρνς των Σακραμέντο Κινγκς, ο Ντάριους Γκάρλαντ των Κλίβελαντ Καβαλίερς και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς των Χιούστον Ρόκετς. 

Ο Σέρβος... γίγαντας ύψους δύο μέτρων και 24 εκατοστών δεν έχει μεγάλη αγωνιστική παρουσία, αλλά αποτελεί μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες και τους πιο αγαπητούς παίκτες ολόκληρου του «μαγικού πλανήτη». 

Περσινός τροπαιούχος ήταν ο Πατ Μιλς των Μπρούκλιν Νετς, ενώ το 2021 πήγε στα χέρια του συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, Τζρου Χόλιντεϊ