Άντονι Ντέιβις, σαν να λέμε... Σακίλ Ο'Νιλ ή Τιμ Ντάνκαν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Άντονι Ντέιβις

i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

Άντονι Ντέιβις, σαν να λέμε... Σακίλ Ο'Νιλ ή Τιμ Ντάνκαν - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 09:13 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 03.05.2023

Έγινε ο πρώτος παίκτης των Λέικερς με 30 πόντους και 20 ριμπάουντ σε αγώνα play offs, μετά τον Σακίλ Ο'Νιλ του 2004. Ο Άντονι Ντέιβις πάντως, θυμίζει περισσότερο τον Τιμ Ντάνκαν και μάλιστα η συνολική του επίδοση τον έβαλε στην ίδια θέση με τον θρύλο των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Λόγω της παρουσίας του στο Λ.Α. και της θέσης που αγωνίζεται πάντα θα συγκρίνεται με τον Σακίλ Ο'Νιλ. Βέβαια, ο Άντονι Ντέιβις, δεν θυμίζει σε τίποτα τον κυρίαρχο σέντερ του πρόσφατου παρελθόντος. 

Στο σουλούπι δεν μοιάζουν καθόλου. Ούτε στον τρόπο που αγωνίζονται. Ο νυν σούπερ σταρ των Λέικερς, πάντως, με την παραγωγή του στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της Δύσης, δηλαδή στην εντυπωσιακή νίκη μέσα στην έδρα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, έκανε όλα όσα συνήθιζε ο Shaq. 

Στην επίθεση ήταν ασταμάτητος και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 30 πόντους, αστοχώντας μόλις σε 8 σουτ. Είχε 11/19, ενώ στην άμυνα πήρε... όλα τα ριμπάουντ: 23 στο σύνολο

Εκτός δράσης για τα επόμενα ματς ο Κρις Πολ, πανικός στο Φοίνιξ
NBA

06:50 - 03.05.2023

Εκτός δράσης για τα επόμενα ματς ο Κρις Πολ, πανικός στο Φοίνιξ

Ο τραυματισμός του 37χρονου Κρις Πολ στον προσαγωγό κατά τη διάρκεια του δεύτερου ματς των Σανς στο Ντένβερ τελικά θα κοστίσει τη συμμετοχή του στα επόμενα τρία παιχνίδια και ενώ η ομάδα του βρίσκεται πίσω στα ημιτελικά της Δύσης με 0-2 νίκες από τον Νίκολα Γιόκιτς και την παρέα του.

Με αυτή την επίδοση εκτός του ότι έκανε το 1-0 για την ομάδα του, έγινε και ο πρώτος Λιμνάνθρωπος μετά τον Ο'Νιλ που σε αγώνα της post season έκανε το εντυπωσιακό 30-20. Ο Σακίλ το 2004 είχε 31 πόντους και 26 ριμπάουντ σε αγώνα κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς. Τη χρονιά δηλαδή που μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ οδήγησε την ομάδα στους τελικούς, εκεί όπου έχασαν από τους Ντιτρόιτ Πίστονς των Τσόνσεϊ Μπίλαπς, Ρίτσαρντ Χάμιλτον, Ταϊσόν Πρινς, του Μπεν και του Ρασίντ Ουάλας. 

Να λοιπόν που ο Άντονι Ντέιβις θύμισε με τον τρόπο του τον Σακίλ Ο'Νιλ. Στην πραγματικότητα όμως, μοιάζει περισσότερο με τον Τιμ Ντάνκαν. Μάλιστα, αν κοιτάξουμε όλη τη στατιστική παρουσία του Ντέιβις, θα αντιληφθούμε πως πλέον έχει ένα πολύ βασικό σημείο τομής με τον θρύλο των Σαν Αντόνιο Σπερς. Οι δυο τους είναι οι μόνοι παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ που τελείωσαν αγώνα των play offs με 30+ πόντους, 20+ ριμπάουντ, αλλά και με τουλάχιστον 5 ασίστ και 3 μπλοκ. 

Οι Νικς... επέστρεψαν, ο MVP Εμπίντ παραμένει αμφίβολος

Στη Νέα Υόρκη οι Νικς που έχασαν στο πρώτο παιχνίδι από τους Χιτ, αυτή τη φορά τα κατάφεραν. Με τον Τζούλιους Ραντλ να επιστρέφει από τον τραυματισμό του και τον Τζέιλεν Μπράνσον να ηγείται και πάλι ισοφάρισαν σε 1-1. Επιβλήθηκαν βέβαια, απέναντι στο Μαϊάμι που αγωνίστηκε χωρίς τον κομβικότερο παίκτη αυτή τη στιγμή στα play offs. Αυτός που πέταξε εκτός τον Γιάννη Αντετούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς, που... θυμίζει τον Μάικλ Τζόρνταν και ονομάζεται Τζίμι Μπάτλερ

Ο ηγέτης της ομάδας από τη Φλόριντα σταβοπάτησε στο πρώτο παιχνίδι, γύρισε τον αστράγαλό του και παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε αγωνιζόμενος την βραδιά, μετά το πόδι του είχε πρηστεί και δεν μπορούσε καν να περπατήσει με άνεση. Μιας και είχαν ήδη κάνει το brake οι Χιτ, προστατεύθηκε με τη λογική ότι σύντομα θα είναι 100% έτοιμος. 

Στο μεταξύ, οι Σίξερς... μπαίνουν και πάλι στη μάχη, τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/5) για το δεύτερο παιχνίδι με τους Μπόστον Σέλτικς κι αφού είχαν νικήσει στο πρώτο με την ακαταμάχητη εμφάνιση του Τζέιμς Χάρντεν

Το θέμα τους είναι ότι ο Τζοέλ Εμπίντ παραμένει αμφίβολος λόγω του προβλήματος που έχει στο γόνατο. Ο Καμερουνέζος σέντερ ναι μεν πήρε τη χαρά από τη βράβευση του ως MVP της κανονικής περιόδου, αλλά φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί ούτε στο Game 3. Η Φιλαδέλφεια μάλλον θα λειτουργήσει όπως οι Χιτ. Δηλαδή, μιας και έκαναν επίσης το brake, θα περιμένουν να επιστρέψουν στην πόλη τους, να ξεκουράσουν λίγο ακόμα τον σούπερ σταρ του και στη συνέχεια να τον εμφανίσουν για να κάνει τη διαφορά. 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Τετάρτης (3/5)

Νιου Γιορκ Νικς (1) - Μαϊάμι Χιτ (1): 111-105
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (0) - Λ.Α. Λέικερς (1): 112-117

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Πέμπτης (4/5)

03:00 / Μπόστον Σέλτικς (0) - Φιλαφέλφεια Σίξερς (1)

NBA Play Offs 2023