Οι Ντάλας Μάβερικς σημαδεύουν τον Κρις Μίντλετον και τον ΝτιΑντρέ Έιτον

Κρις Μίντλετον, Μπρουκ Λόπεζ

i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Οι Ντάλας Μάβερικς σημαδεύουν τον Κρις Μίντλετον και τον ΝτιΑντρέ Έιτον

Γιώργος Γαβριλάκης 11:39 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 02.05.2023

Η αναβάθμιση του ρόστερ των Μάβερικς είναι δεδομένο και οι Τεξανοί ελπίζουν πως θα κρατήσουν τον Κάιρι Ίρβινγκ και αμέσως μετά θα δελεάσουν και τον Κρις Μίντλετον των Μπακς, αλλά και τους Φοίνιξ Σανς για να τους δώσουν τον ΝτιΑντρέ Έιτον.

Ο Κρις Μίντλετον τις καλές του μέρες είναι ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς και μπορεί φέτος να ταλαιπωρήθηκε από πολλούς και διαδοχικούς τραυματισμούς, αλλά έχει το χάρισμα που χρειάζεται να βοηθήσει την ομάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά. Άλλωστε, το έκανε με... άριστη βαθμολογία το 2021, όταν και τα Ελάφια κατέκτησαν το πρωτάθλημα. 

Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, έχοντας βέβαια στα χέρια του την επιλογή να ανανεώσει για έναν χρόνο τη συμφωνία του με την ομάδα για 40+ εκατομμύρια δολάρια! Το Μιλγουόκι, αν και θα επιχειρήσει να... ανακατέψει το ρόστερ μετά τον φετινό πρόωρο αποκλεισμό στα play offs, σκοπεύει να κρατήσει τον 32χρονος σμολ φόργουορντ ελπίζοντας βέβαια πως δεν θα ενεργοποιήσει την πανάκριβη option, αλλά θα αποδεχθεί ένα νέο τριετές συμβόλαιο γύρω στα 90 εκατομμύρια. 

Ο Αντετοκούνμπο και η επόμενη μέρα των Μπακς: Τα ζεστά συμβόλαια και οι καυτές πατάτες
NBA

08:05 - 29.04.2023

Ο Αντετοκούνμπο και η επόμενη μέρα των Μπακς: Τα ζεστά συμβόλαια και οι καυτές πατάτες

Η αντικατάσταση του κόουτς Μπουλντενχότζερ είναι στην πρώτη θέση της λίστας των αλλαγών που ετοιμάζουν οι Μιλγουόκι Μπακς, που θα πρέπει να οργανώσουν τη σκέψη και να ανανεώσουν τις ιδέες τους μετά τον πρόωρο αποκλεισμό τους στα φετινά play offs.

Ο Μίντλετον θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει περισσότερα, αλλά η παρουσία του φέτος δεν ήταν καθόλου λαμπερή. Πέρσι είχε 20,1 πόντους, 5,4 ριμπάουντ και 5,4 ασίστ, αλλά τη σεζόν 2022-2023 την ολοκλήρωσε με 15,1 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ. Οι Ντάλας Μάβερικς πάντως, φαίνεται πως τον τοποθετούν στο Νο 1 της λίστας τους, ελπίζοντας πως δεν θα τα... βρει με την ομάδα του που έχει τον πρώτο λόγο. 

Οι Καουμπόηδες σκοπεύουν, αφού ολοκληρώσουν τις διεργασίες για την παραμονή του Κάιρι Ίρβινγκ, όπως επιθυμεί ο ιδιοκτήτης Μαρκ Κιούμπαν αλλά (απ' ότι φαίνεται) και ο Λούκα Ντόντσιτς, θα στραφούν προς τον Μίντλετον. Οι Τεξανοί σκοπεύουν να επιστρέψουν πολύ πιο δυνατοί και ενισχυμένοι και ο φόργουορντ των Μπακς μπορεί να τους αναβαθμίσει, αλλά δεν είναι ο μόνος στόχος που έχουν. 

Σκοπεύουν να μην συνεχίσουν την συνεργασίας τους με τον Κρίστιαν Γουντ, ο οποίος μένει ελεύθερος, αλλά επειδή δεν υπάρχουν πολλοί ψηλοί ελεύθεροι (ουσιαστικά μόνο ο Νίκολα Βούτσεβιτς των Σικάγο Μπουλς) θέλουν να υπογράψουν μαζί του και μονομιάς να τον στείλουν στο Φοίνιξ

Εκεί έχουν έναν συγκεκριμένο παίκτη στο μυαλό τους για αντάλλαγμα και αυτός είναι ο Μπαχαμέζος σέντερ, ΝτιΑντρέ Εϊτον, ο οποίος έχει συμβόλαιο, αλλά δεν είναι ευχαριστημένος στους Σανς και δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον κόουτς Μόντι Ουίλιαμς.