Το κόλπο της διοίκησης των Σίξερς για να σταματήσει την... επέλαση των Νεοϋορκέζων φιλάθλων στη Φιλαδέλφεια (vid)
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Το κόλπο της διοίκησης των Σίξερς για να σταματήσει την... επέλαση των Νεοϋορκέζων φιλάθλων στη Φιλαδέλφεια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 18:00 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 17.05.2024

Οι φίλαθλοι των Νικς, στα δύο ματς στη Φιλαδέλφεια, έκαναν μεγάλη αίσθηση με την παρουσία τους στις κερκίδες τους Wells Fargo Center και τρεις επιχειρηματίες της περιοχής για να τους σταματήσουν αγόρασαν 2.000 εισιτήρια για το Game 6 και τα μοίρασαν σε φαν των Σίξερς.

Στις ΗΠΑ οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Ένας φίλαθλος των Σέλτικς για παράδειγμα, είναι και θεωρητικά και πρακτικά αδύνατο να πάει μονοήμερη εκδρομή (ούτε καν διήμερη) στο Μαϊάμι για να δει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας κόντρα στους Χιτ.

Διότι, για να διασχίσει κανείς την απόσταση με αμάξι και ουσιαστικά ολόκληρη την ανατολική ακτή της χώρας, χρειάζεται πάνω από 22 ώρες. Η Νέα Υόρκη όμως, από τη Φιλαδέλφεια απέχει λιγότερο από δύο ώρες. Είναι σαν να πηγαίνεις από την Αθήνα στο Ναύπλιο.

Έτσι, στα πρώτα δύο ματς του Wells Fargo Center στην Πενσυλβάνια, η ατμόσφαιρα θύμιζε περισσότερο... Madison Square Garden, παρά την έδρα των Φιλαδέλφεια Σίξερς. Στις κερκίδες του γηπέδου υπήρχαν περισσότεροι από 2.000 φαν των Νικς, οι συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχαν καταφθάσει από τη Νέα Υόρκη οδικώς.

Δημιούργησαν μία... παράδοξη ατμόσφαιρα σε μία παραδοσιακά έντονη και... φωνακλάδικη έδρα και στα Game 3 και Game 4, πέραν από τις ζητωκραυγές τους για το χατίρι των Νιου Γιορκ Νικς -που επισκίασαν αυτές των φιλάθλων των 76ers, κάθε φορά που ο Τζέιλεν Μπράνσον πήγαινε στην γραμμή των ελευθέρων βολών ακουγόταν από τα στόματά τους ρυθμικά το «MVP! MVP!».

Ο Τζόελ Εμπίντ μετά το τέλος του πρώτου εντός έδρας αγώνα είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για τα όσα έγιναν στις κερκίδες και για την... μάχη που χάθηκε εκεί.

Παρόμοια ήταν η κατάσταση και μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα, ενώ στο Game 6 που είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής (6/2, 04:00), η διοίκηση των Σίξερς συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία της περιοχής Μάικλ Ρούμπιν και αγόρασαν συνολικά 2.000 εισιτήρια, που τα μοίρασαν δωρεάν σε φιλάθλους από τη Φιλαδέλφεια που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν (λόγω χρημάτων) να παρακολουθήσουν την ομάδα της πόλης να αγωνίζεται στα Playoffs.

Δεν το έκαναν πάντως, κυρίως για φιλανθρωπικό λόγο, ούτε για να προσφέρουν χαρά στους κατοίκους της περιοχής. Το έκαναν για να μην έχουν κι άλλα διαθέσιμα εισιτήρια οι Νικς, διότι είχαν σκοπό στο έκτο παιχνίδι να εμφανιστούν περισσότεροι από τα προηγούμενα δύο. Και για να μην χάσει την ψυχραιμία του ο Τζοέλ Εμπίντ και να βρει ακόμα πιο εύκολα ρυθμό ο Ταϊρίς Μάξεϊ οι τρεις επιχειρηματίες έβαλαν το... λιθαράκι του.

Πάντως, φίλαθλοι των Νικς θα εμφανιστούν στο γήπεδο για μία ακόμα φορά. Μόνο που μάλλον το μέγεθός τους θα είναι περιορισμένο, αλλά η φωνή του αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη. Διότι, θα υπάρξουν και οι φανατικοί της πανεπιστημιακής ομάδας του Βιλανόβα, που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφεια και αυτοί δεν λατρεύουν τους Σίξερς, αλλά τρεις παίκτες των Νικς που είχαν τιμήσει και είχαν διακριθεί με το φημισμένο Κολέγιο: Τους Τζέιλεν Μπράνσον, Ντάντε ΝτιΒιτσέντζο και Τζος Χαρτ.