Χριστουγεννιάτικα... διπλά για Μάβερικς και Σέλτικς, νίκες για Χιτ, Νάγκετς

Τζέισον Τέιτουμ

i

© photo by Adam Glanzman / Getty Images / Ideal Images

Χριστουγεννιάτικα... διπλά για Μάβερικς και Σέλτικς, νίκες για Χιτ, Νάγκετς

Χρήστος Τσάλτας 08:19 - 26.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 26.12.2023

Μεγάλες μάχες περιλάμβανε το πρόγραμμα των Χριστουγέννων στο ΝΒΑ, με τους Σέλτικς να περνούν από το Λος Άντζελες, κόντρα στους Λέικερς, ενώ και οι Μάβερικς «καθάρισαν» τους Σανς. Εντός έδρας νίκες για Νάγκετς και Χιτ.

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του ΝΒΑ περιλάμβανε 5 σπουδαίες αναμετρήσεις, καθώς μερικές από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας ρίχτηκαν στη... μάχη χαρίζοντας μερικές πολύ εντυπωσιακές στιγμές.

Το αποτέλεσμα που ξεχωρίζει, χωρίς αμφιβολία, ήταν η μεγάλη νίκη των Μπόστον Σέλτικς, μέσα στο Λος Άντζελες, απέναντι στους Λέικερς. Η ομάδα του Τζόε Μαζούλα συνέχισε την εξαιρετική πορεία της τη φετινή σεζόν και με μπροστάρη τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, που μέτρησε 28 πόντους και 11 ριμπάουντ κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την Καλιφόρνια, παρά τους 40 πόντους του Άντονι Ντέιβις. Με τη νίκη αυτή οι Σέλτικς ανέβηκαν στο 22-6, παραμένοντας σταθερά στην κορυφή της Ανατολής.

Επίδειξη ισχύος από τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς, που σταμάτησαν το σερί των φορμαρισμένων Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν είχε μπροστάρη τον Τζαμάλ Μάρεϊ με 28 πόντους, με τον Νίκολα Γιόκιτς να... αγγίζει το triple double με 26 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Πολύ σημαντική και η συνεισφορά των Μάικλ Πόρτερ τζούνιορ (19π, 10ρ) και Άαρον Γκόρντον (16π, 10ρ), με τους πρωταθλητές να συνεχίζουν νικηφόρα την πορεία τους. Στην αντίπερα όχθη, οι 22 πόντοι του Άντριου Ουίγκινς δεν ήταν αρκετοί, με τον Μπράντιν Ποντζιέμσκι να κλέβει τις εντυπώσεις με ένα εξαιρετικό all around παιχνίδι έχοντας 13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα. Ο Στεφ Κάρι έμεινε στα ρηχά με 18 πόντους και 7/21, όπως και ο Κλέι Τόμπσον (9π, 3/12 σουτ).

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ασυναγώνιστος σε ακόμα ένα παιχνίδι και οι Ντάλας Μάβερικς πέρασαν από την Αριζόνα, κόντρα στους Φοίνιξ Σανς. Ο Luka Magic έκανε τα... μαγικά του μέσα στα Χριστούγεννα και με 50 πόντους και 15 ριμπάουντ οδήγησε την ομάδα του σε μεγάλη νίκη απέναντι στους Φοίνιξ Σανς, που εξακολουθούν να προβληματίζουν με την εικόνα τους. Για την ομάδα του Φρανκ Βόγκελ ξεχώρισαν οι Γκρέισον Άλεν (32π) και Τσιμέζι Μέτου (23π, 19ρ), χωρίς όμως να καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Στο Μαϊάμι πέραν του Τζοέλ Εμπίντ απουσίαζε και ο Τζίμι Μπάτλερ, όμως στο παρκέ... χόρευε ο Χάιμε Χάκεζ που με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11/15 σουτ έκανε τη διαφορά για τους Μαϊάμι Χιτ, που έφτασαν στη νίκη κόντρα στους Σίξερς. Σημαντική και η συνεισφορά του Μπαμ Αντεμπάγιο, που μέτρησε 26 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ 22 πόντους πρόσθεσε ο Τάιλερ Χίρο. Για τους Σίξερς, οι 27 πόντοι του Τομπάιας Χάρις και οι 25 του Κέλι Ούμπρε τζούνιορ δεν ήταν αρκετοί.

Τα αποτελέσματα των αγώνων των Χριστουγέννων:

Νιου Γιορκ Νιικς - Μιλγουόκι Μπακς 129-122

Ντένβερ Νάγκετς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 120-114

Λος Άντζελες Λέικερς - Μπόστον Σέλτικς 115-126

Μαϊάμι Χιτ - Φιλαδέλφεια 76ερς 119-113

Φοίνιξ Σανς - Ντάλας Μάβερικς 114-128