Το NCAA απαγορεύει τα στοιχήματα σε αθλητικά γεγονότα των κολεγίων
i

(Photo by Joe Buglewicz/Getty Images)

Το NCAA απαγορεύει τα στοιχήματα σε αθλητικά γεγονότα των κολεγίων

Νίκος Καλαμπάκας 17:24 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 27.03.2024

Το NCAA σε συνεργασία με τις Πολιτείες των ΗΠΑ θα απαγορεύσει τα στοιχήματα στους κολεγιακούς αγώνες.

Μετά από αμφιλεγόμενα γεγονότα με επίκεντρο τα στοιχήματα στο NBA, το NCAA αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με τον Άντριαν Βοϊναρόφσκι από το ESPN , το NCAA εργάζεται για την απαγόρευση των στοιχημάτων σε όλους τους αθλητές των κολεγίων. Το πρωτάθλημα συνεργάζεται με τις πολιτείες των Η.Π.Α. που εξακολουθούν να επιτρέπουν το στοίχημα και οι αξιωματούχοι τους θα επιβάλλουν αυτό το νέο μέτρο.

«Τα θέματα αθλητικών στοιχημάτων αυξάνονται σε όλη τη χώρα, με τα στοιχήματα να συνεχίζουν να απειλούν την ακεραιότητα του ανταγωνισμού και να οδηγούν σε παρενόχληση μαθητών-αθλητών και επαγγελματιών αθλητών», δήλωσε ο πρόεδρος του NCAA, Τσάρλι Μπέικερ.

Συνήθως τα στοιχήματα αφορούν τα στατιστικά των παικτών, συμπεριλαμβανομένων των πόντων, των ριμπάουντ, των ασίστ ή των τριών πόντων σε ένα παιχνίδι.

Το ΝΒΑ δέχεται σφοδρή κριτική τον τελευταίο καιρό και αρκετά μέλη του πρωταθλήματος τάχθηκαν κατά του στοιχήματος. Συγκεκριμένα, ο σταρ γκαρντ των Πέισερς , Ταϊρίς Χάλιμπαρτον, είπε ότι οι οπαδοί τον περιφρονούν ως παίκτη και τον αντιμετωπίζουν ως ένα στοίχημα. Ο προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς, είπε ότι δέχθηκε απειλές από παίκτες για πράγματα που σχετίζονται με στοιχήματα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το ΝΒΑ έχει αποκλείσει τον μεγάλο σταρ των Ράπτορς, Τζόνταϊ Πόρτερ, επειδή φέρεται να συμμετείχε σε στοιχήματα που αφορούσαν τη δική του απόδοση.

Σκάνδαλο στο NBA με παίκτη των Ράπτορς: Κατηγορείται για ψεύτικο τραυματισμό που ευνόησε παράνομο στοιχηματισμό! (vid)
NBA

10:01 - 26.03.2024

Σκάνδαλο στο NBA με παίκτη των Ράπτορς: Κατηγορείται για ψεύτικο τραυματισμό που ευνόησε παράνομο στοιχηματισμό! (vid)

Το ΝΒΑ διεξάγει έρευνα για την περίπτωση του Τζοντάι Πόρτερ. Ο 25χρονος φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς και αδελφός του σταρ των Ντένβερ Νάγκετς, Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, είναι ύποπτος για παράνομο στοιχηματίσμο και στο επίκεντρο έρχονται δύο συγκεκριμένοι αγώνες του!

Το NBA έχει πρόσφατα συμπεριλάβει τα ζωντανά στοιχήματα στην εφαρμογή NBA Game Pass, επιτρέποντας στους χρήστες να στοιχηματίζουν σε παιχνίδια απρόσκοπτα χωρίς να βγαίνουν από την εφαρμογή. Εκτός του μπάσκετ, ο διερμηνέας του σούπερ σταρ του MLB, πιάστηκε να κλέβει χρήματα από τον παίκτη για να τα χρησιμοποιήσει για στοιχήματα.