Οι Πέλικανς δεν αστιεύονται και τώρα οι Κλίπερς τρέχουν για να φθάσουν (vids)

Μπράντον Ίνγκραμ, Τρέι Μέρφι ΙΙΙ

i

photo by Kevork Djansezian / Getty Images / Ideal Images

Οι Πέλικανς δεν αστιεύονται και τώρα οι Κλίπερς τρέχουν για να φθάσουν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:55 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:32 - 02.04.2023

Στη Νέα Ορλεάνη οι Πέλικανς νίκησαν με 122-114 τους Κλίπερς παρά τους 40 πόντους του Κουάι Λέοναρντ. Ο Μπράντον Ίνγκραμ βρήκε τον τρόπο για να προσφέρει την έβδομη νίκη στα τελευταία οκτώ ματς και να κάνει την ομάδα του απειλητική ακόμα και για την έκτη θέση της Δύσης.

Ο Μπράντον Ίνγκραμ βαρέθηκε να περιμένει τυχόν επιστροφή του -μονίμως τραυματία- Ζάιον Ουίλιαμσον, για να κάνει τους Νιού Ορλίνς Πέλικανς σούπερ ανταγωνιστικούς. Αποφάσισε να το πράξει μόνος του και στα τελευταία οκτώ ματς έχει προσφέρει με τον τρόπο του (και δύο triple double) επτά νίκες. 

Αυτή τη φορά, είδε τον Κουάι Λέοναρντ των Λ.Α. Κλίπερς να βάζει 40 πόντους στους Πελεκάνους, αλλά δεν πανικοβλήθηκε. Απάντησε με τους δικούς του 36, τον Γιόνας Βαλαντσιούνας να κάνει ένα εντυπωσιακό double double (23 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τους Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Τρέι Μέρφι ΙΙΙ να προσθέτουν από 19 οδήγησε τη Νέα Ορλέανη σε μία σπουδαία νίκη: 122-114. 

Μία νίκη που τους φαίρνει μία ανάσα μακριά από την έκτη θέση της Δύσης με ρεκόρ 40-38, που οδηγεί απευθείας στα play offs του ΝΒΑ. 

Οι Μαϊάμι Χιτ με πρωταγωνιστή τον Μπάτλερ έσπρωξαν στον... γκρεμό τους Μάβερικς (vid)
NBA

06:17 - 02.04.2023

Οι Μαϊάμι Χιτ με πρωταγωνιστή τον Μπάτλερ έσπρωξαν στον... γκρεμό τους Μάβερικς (vid)

Ο Τζίμι Μπάτλερ είχε τη θέληση, το πάθος και φυσικά το χάρισμα. Έβαλε 35 πόντους, μοίρασε 12 ασίστ, συντόνησε τους συμπαίκτες του και οδήγησε τους Μαϊάμι Χιτ στη νίκη με 129-122 επί των Ντάλας Μάβερικς που από την 11η θέση της Δύσης πλέον, μοιάζουν με ένα γκρουπούσκουλο, όχι με ομάδα.

Προς το παρόν, εκεί τοποθετήθηκαν μετά το αποτέλεσμα αυτού του ματς, οι Κλίπερς, που με ρεκόρ 41-38 και μία ήττα παραπάνω από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αρχίζουν να χάνουν την ισορροπία τους. 

Χωρίς τον τραυματία Πολ Τζορτζ και με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ μία στα πάνω του και μία στα κάτω του (με τους Πέλικανς είχε 24 πόντους, 9 ασίστ) στα τρία ματς που τους απομένουν θα πρέπει να διατηρηθούν μπροστά από την παρέα του Ίνγκραμ, ενώ και οι Λέικερς με 39-38 είναι σε θέση να τους προσπεράσουν παρά τον χρόνο που πιέζει ασφυκτικά.