Οι Μαϊάμι Χιτ με πρωταγωνιστή τον Μπάτλερ έσπρωξαν στον... γκρεμό τους Μάβερικς (vid)

Τζίμι Μπάτλερ

i

©photo by Megan Briggs / Getty Images / Ideal Images

Οι Μαϊάμι Χιτ με πρωταγωνιστή τον Μπάτλερ έσπρωξαν στον... γκρεμό τους Μάβερικς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:17 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 06:33 - 02.04.2023

Ο Τζίμι Μπάτλερ είχε τη θέληση, το πάθος και φυσικά το χάρισμα. Έβαλε 35 πόντους, μοίρασε 12 ασίστ, συντόνησε τους συμπαίκτες του και οδήγησε τους Μαϊάμι Χιτ στη νίκη με 129-122 επί των Ντάλας Μάβερικς που από την 11η θέση της Δύσης πλέον, μοιάζουν με ένα γκρουπούσκουλο, όχι με ομάδα.

Ήταν κρίσιμο ματς και για τους δύο. Από τη μία το Μαϊάμι, που δεν έχει δα ενθουσιάσει και φέτος με την πορεία του, ήθελε να επιβεβαιώσει ότι είναι ομάδα επιπέδου play offs και από την άλλη το Ντάλας, που προσπαθεί να πείσει -κυρίως τον... εαυτό του- ότι αξίζει κάτι παραπάνω από έναν πρόωρο αποκλεισμό. 

Το παιχνίδι πήγε στο… όριο και όταν συμβαίνει αυτό συνήθως η ομάδα που τα καταφέρνει είναι αυτή που έχει στη σύνθεσή της τον Τζίμι Μπάτλερ

Ο 33χρονος φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ με 35 πόντους και 12 ασίστ οδήγησε την κατάσταση μέχρι το 129-122 και τοποθέτησε τις Φλόγες με ρεκόρ 41-37, μία νίκη πίσω από την τελευταία ομάδα που αυτή τη στιγμή κρατά το εισιτήριο της απευθείας πτώσης στην post season. Απομένουν τέσσερα ματς για να το κλέψουν από τους Μπρούκλιν Νετς (42-35), ειδαλλιώς θα αγωνιστούν στο play in tournament (μαζί με Χοκς, Ράπτορς και Μπουλς -κατά πως φαίνεται) για τις προνομιούχες θέσεις «επτά» και «οκτώ» της Ανατολής. 

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στο ΝΒΑ με... παράλληλο τουρνουά εντός της κανονικής περιόδου κι ελεύθερη χρήση κάνναβης
NBA

12:50 - 01.04.2023

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στο ΝΒΑ με... παράλληλο τουρνουά εντός της κανονικής περιόδου κι ελεύθερη χρήση κάνναβης

Η Ένωση Παικτών, το ΝΒΑ και οι ιδιοκτήτες των ομάδων ήρθαν σε συμφωνία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που περιλαμβάνει ένα εντός της σεζόν τουρνουά (κάτι σαν Κύπελλο) με Final Four που πιθανότατα θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας και ολοκληρωτική έξοδος της κάνναβης από τη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες.

Πάντως, για να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός, στο παιχνίδι με τους Μάβερικς -που πλέον είναι εκτός δεκάδας στη Δύση- πέραν του Μπάτλερ χρειάστηκε και ένας ακόμα να πάρει επιπλέον πρωτοβουλίες. Και από τη στιγμή που απουσίαζε με τραυματισμό ο Μπαμ Αντεμπάγιο τη θέση του την πήρε ο Κόντι Ζέλερ, ένας από τους τελευταίους παίκτες που βρήκαν συμβόλαιο μεσούσης (και προς το τέλος) της σεζόν. 

Ο βετεράνος σέντερ είχε 20 πόνους και 8 ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής, ενώ όταν πήγαινε στον πάγκο εμφανιζόταν ο Κέβιν Λοβ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 18 πόντους, όσους και ο Μαξ Στρους. 

Για το Ντάλας, ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 42 πόντους, είχε 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ, αλλά ήταν αρκετά στατιστικά δεδομένα μόνο για να αντισταθούν οι Μάβερικς, όχι για να νικήσουν. Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ ήταν στο πλευρό του με 31 πόντους και ο Κάιρι Ίρβινγκ επίσης, με 23 πόντους και 8 ασίστ, αλλά οι Καουμπόηδες έχουν σοβαρό πρόβλημα ρυθμού, οργάνωσης, διάθεσης και ψυχολογίας. 

Ο κόουτς Τζέισον Κιντ αρχίζει να μπαίνει στο στόχαστρο, ο Ίρβινγκ, ο οποίος είναι ελεύθερος το καλοκαίρι, μάλλον κοιτάει αλλού και ο ιδιοκτήτης Μαρκ Κιούμπαν, ελπίζει το ίδιο να μην κάνει και ο αγαπημένος του, Λούκα Ντόντσιτς.