Η αποκάλυψη των Θάντερ! Σάι και Γκίντι έκαναν πάταγο, νίκησαν τους Πέλικανς και… συνεχίζουν (vids)

Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ, Μπράντον Ίνγκραμ

i

© photo by Jonathan Bachman / Getty Images / Ideal Images

Η αποκάλυψη των Θάντερ! Σάι και Γκίντι έκαναν πάταγο, νίκησαν τους Πέλικανς και… συνεχίζουν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:42 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:49 - 13.04.2023

Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ έβαλε όλα τα… δύσκολα, τελείωσε το ματς με 32 πόντους και παρέα με τον απίστευτο Τζος Γκίντι (31 πόντοι, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ) οδήγησαν σε μία σπουδαία νίκη τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επί των Νιου Ορλίνς Πέλικανς. Προκρίθηκαν και παίζουμε με τη Μινεσότα για την είσοδο στα play offs της Δύσης.

Με μία ακόμα εξαιρετική παράσταση του Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και τον Τζος Γκίντι να αγγίζει το triple double, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ νίκησαν με 123-118 τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και πήραν αυτή την πρόκριση για την τελευταία μέρα του play in. 

Πλέον, θα αντιμετωπίζουν τους Τίμπεργουλβς, που έχασαν στο πρώτο ματς της διαδικασίας από τους Λέικερς, αλλά έχουν μία ακόμα ευκαιρία. Θα παίξουν με τους Θάντερ και ο νικητής πάει στο Ντένβερ για τα play offs. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής μόνο οι Λέικερς προστάτευσαν την έδρα τους στο play in tournament. Οι Χοκς νίκησαν στο Μαϊάμι, οι Μπουλς στο Τορόντο και τώρα, τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης (13/4) οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν στη Νέα Ορλεάνη των Πέλικανς και έκαναν αυτοί ένα βήμα μπροστά στην δυτική περιφέρεια. 

Οι Χιτ ή οι Μπουλς θα βρεθούν στο δρόμο των Μπακς και του Αντετοκούνμπο
NBA

06:29 - 13.04.2023

Οι Χιτ ή οι Μπουλς θα βρεθούν στο δρόμο των Μπακς και του Αντετοκούνμπο

Το τρίτο... μπαράζ της Ανατολής θα αποφασίσει για τον αντίπαλο των Μιλγουόκι Μπακς στον πρώτο γύρο των play offs και η μονομαχία θα γίνει ανάμεσα στους Μαϊάμι Χιτ και τους Σικάγο Μπουλς. Ο νικητής θα συναντήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα (17/4, 00:30)

Για να συμβεί αυτό η Οκλαχόμα χρησιμοποίησε τις… σταθερές της. Ο Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ είχε ενημερώσει από το ξεκίνημα της σεζόν, πόσο επικίνδυνος είναι. Οι Πελεκάνοι το βίωσαν! 

Έβαλε 6 πόντους στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα. Με δικό του καλάθι έβαλε μπροστά τους Θάντερ με 115-114 κι ενώ απέμεναν 28,3 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια. Ευστόχησε σε όλα τα κρίσιμα, έβαλε τις ελεύθερες βολές και ολοκλήρωσε το ματς με 32 πόντους. 

Μόνος του πάντως, δεν θα τα είχε καταφέρει. Ο Τζος Γκίντι ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα όταν η Νέα Ορλεάνη άρχισε να γίνεται απειλητική. Ο νεαρός Αυστραλός έχασε για ένα ριμπάουντ το triple double, αφού κατέγραψε 31 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ ο Λούγκουετζ Ντορτ πρόσθεσε 27 πόντους με 4/8 τρίποντα. 

Η Οκλαχόμα κράτησε την ψυχραιμία της στην αντεπίθεση των Πέλικανς. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν την τέταρτη περίοδο με προβάδισμα εννέα πόντων, αλλά 1’21’’ πριν από το τέλος οι Πελεκάνοι με καλάθι του Μπράντον Ίνγκραμ πήραν το προβάδισμα (114-112). Μετά ανέλαβε ο Σάι και η ιστορία τελείωσε. 

Για τους ηττημένους ο Ίνγκραμ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, είχε 32 πόντους, οι νεαροί Τρέι Μέρφι (21 πόντοι) και Χέρμπερτ Τζόουνς (20 πόντοι) τον στήριξαν, αλλά ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους. Μάλιστα, μέχρι και την τρίτη περίοδο είχε μόλις 5. 

Οι Πέλικανς έχασαν και τα δύο ματς των play in, όπως και οι Τορόντο Ράπτορς στην Ανατολή, άρα οι δύο τους ήδη οργανώνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.