Τζοέλ Εμπίντ: «Είναι ψεύτης όποιος λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το βραβείο του MVP» (vid)

Τζοέλ Εμπίντ

i

printscreen

Τζοέλ Εμπίντ: «Είναι ψεύτης όποιος λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το βραβείο του MVP» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:05 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:07 - 13.04.2023

Η Ρέιτσελ Νίκολς λίγο πριν την έναρξη των play offs κάλεσε στην εκπομπή της «Showtime» τον πρώτο σκόρερ της σεζόν, τον Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς, ο οποίος όμως σκέφτεται το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη και δεν μπορεί να… ακούει ότι κάποιοι παίκτες δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό.

Δεν έχει κρύψει ούτε στιγμή πως ποθεί το βραβείο του MVP. Ο Τζοέλ Εμπίντ κυνηγάει την κατάκτησή του εδώ και τρεις χρονιές. Ειδικά πέρσι γκρίνιαζε ασταμάτητα όταν αυτό απονεμήθηκε (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) στον Νίκολα Γιόκιτς. 

Η αλήθεια είναι πως αποτελεί την μεγαλύτερη ατομική διάκριση της σεζόν και αυτή τη φορά ο Καμερουνέζος σέντερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς φαίνεται πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του αγαλματιδίου. 

Μέχρι όμως, αυτό να ανακοινωθεί -κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του Ιουνίου- η συζήτηση περί του ποιος το αξίζει περισσότερο και ποιος θα το πάρει συνεχίζεται. Οι περισσότεροι έχουν επικεντρωθεί σε αυτή, μιας που και τα play offs ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει…

Σχεδόν μισό αιώνα μετά ο Τζοέλ Εμπίντ γίνεται ο πρώτος σέντερ με διαδοχικούς τίτλους πρώτου σκόρερ
NBA

11:19 - 09.04.2023

Σχεδόν μισό αιώνα μετά ο Τζοέλ Εμπίντ γίνεται ο πρώτος σέντερ με διαδοχικούς τίτλους πρώτου σκόρερ

Το 1973, το 1974 και το 1975 πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ ήταν Μπομπ ΜάκΑντου. Από τότε ένας σέντερ έχει να κατακτήσει διαδοχικές χρονιές αυτόν τον τίτλο και ο Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς είναι έτοιμος να γράψει ιστορία.

Ο Εμπίντ πάντως, ακούγοντας όλες τις ιστορίες, τις δηλώσεις και τις επιλογές, αισθάνεται τουλάχιστον αισιόδοξα. Οι περισσότεροι έχουν εκδηλωθεί και τον στηρίζουν, ενώ ακόμα και αυτοί που επιλέγουν είτε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είτε τον Νίκολα Γιόκιτς, θεωρούν τον ηγέτη των Σίξερς ως φαβορί. Ο Εμπίντ πάντως, ένα πράγμα δεν δέχεται… 

«Αν κάποιος σας πει ότι δεν ενδιαφέρεται για το βραβείο του MVP, πως δεν τον νοιάζει αν το πάρει ή όχι, ένα είναι το σίγουρο. Σας λέει ψέματα», είπε στην Ρέιτσελ Νίκολς, ως καλεσμένος της εκπομπής της Showtime, λίγο πριν οι Σίξερς ριχθούν στη μάχη της post season για τη σειρά τους με τους Μπρούκλιν Νετς

Μάλιστα, εξήγησε γιατί θεωρεί πως κάποιοι είναι… ψεύτες, σημειώνοντας πως «είναι το πιο τιμητικό ατομικό βραβείο για έναν παίκτη του ΝΒΑ. Σημαίνει πολλά. Αν το κατακτήσεις σημαίνει πως οι κόποι και οι δουλειά σου ανταμείβονται. Προσωπικά το επιθυμώ πολύ ως μία αναγνώριση της τεράστια προσπάθειας που έχω κάνει μέχρι να φθάσω εδώ» και η αλήθεια είναι πως -όπως και στην περίπτωση του Αντετοκούνμπο- το… ταξίδι του περιελάμβανε πολλές περιπέτειες από το Καμερούν μέχρι τις ΗΠΑ. 

Πάντως, ο Greek Freak, ο οποίος έχει βραβευθεί ήδη δύο φορές στην καριέρα του (2019, 2020) και έχει ελπίδες να… τριτώσει το καλό, πριν λίγες ώρες είπε πως «θεωρώ ότι είμαι ο MVP εδώ και πέντε χρόνια, το αξίζω, αλλά δεν θα παρακαλάω κιόλας». Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Εμπίντ τον κατατάσει στους ψεύτες, απλώς δεν έχει την κάψα του πρωτάρη. Ο Αντετοκούνμπο και ο Γιόκιτς έχουν βραβευθεί και μάλιστα δύο φορές συνεχόμενες ο καθένας και πιθανότατα έρχεται η σειρά του Εμπίντ, ο οποίος πέρσι και φέτος ήταν ο πρώτος σκόρερ της λίγκας, αλλά αυτό δεν του αρκεί.