Σουπερ ΛαΒίν, επιστροφή και νίκη για τους Μπουλς στο Τορόντο (vids)

Ζακ ΛαΒίν, Πάτρικ Μπέβερλι

i

© photo by Andrew Lahodynskyj / Getty Images / Ideal Images

Σουπερ ΛαΒίν, επιστροφή και νίκη για τους Μπουλς στο Τορόντο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:09 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 06:12 - 13.04.2023

Οι Σικάγο Μπουλς βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 19 πόντους στο Τορόντο, αλλά με κορυφαίο τον Ζακ ΛαΒίν, ο οποίος σταμάτησε στους 39 πόντους, νίκησαν (109-105) και έστειλαν για διακοπές τους Ράπτορς. Πλέον, θα παίξουν με τους Μαϊάμι Χιτ και ο νικητής θα βρεθεί απέναντι στο Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον πρώτο γύρο των play offs.

Στο πρώτο παιχνίδι για το play in tournament της Ανατολής, οι Ατλάντα Χοκς νίκησαν στο Μαϊάμι και τώρα ήταν η σειρά των Σικάγο Μπουλς να… σπάσουν την έδρα. 

Με τον Ζακ ΛαΒίν να κάνει ένα καταπληκτικό -από κάθε άποψη- παιχνίδι και να σημειώνει 39 πόντους, οι Ταύροι επικράτησαν με 109-105 και απέκλεισαν τους Ράπτορς από τη διεκδίκηση της όγδοης και τελευταίας θέσης της περιφέρειας που οδηγεί στα play offs του ΝΒΑ. Και το έκαναν ανατρέποντας μία αγωνιστική εικόνα που στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν να είναι καταδικαστική γι’ αυτούς. 

O Αντετοκούνμπο παραδέχτηκε ότι το 2020 σκέφτηκε να σταματήσει το μπάσκετ
NBA

08:51 - 12.04.2023

O Αντετοκούνμπο παραδέχτηκε ότι το 2020 σκέφτηκε να σταματήσει το μπάσκετ

Οι Μπακς περιμένουν τον αντίπαλό τους για τον πρώτο γύρο των play offs και ο Γιάννης Αντοκούνμπο μιλώντας στη Milwaukee Journal-Sentinel θυμήθηκε μια σκοτεινή εποχή, αυτή της Πανδημίας που όπως είπε «με έκανε να σκεφτώ την απόσυρσή μου από το παιχνίδι που τόσο αγαπώ».

Έχαναν ακόμα και με 19 πόντους διαφορά, μέχρι που ο ΛαΒίν, παρέα με τον πρώην παίκτη των Πτερόσαυρων, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και τους 23 πόντους του δημιούργησαν τις συνθήκες για μία σπουδαία νίκη. Και όταν αυτή ολοκληρώθηκε οι Σικάγο Μπουλς πήραν θέση δίπλα στους Μαϊάμι Χιτ, που έχασαν από τους Χοκς, για το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της διαδικασίας που θα κρίνει τον αντίπαλο των Μιλγουόκι Μπακς και τους Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Για το Τορόντο η χρονιά ολοκληρώθηκε άδοξα, αφού οι Φρεντ ΒανΒλιτ (26 πόντοι, 12 ριμπάουντ), Πασκάλ Σιάκαμ (32 πόντοι) και Σκότι Μπαρνς (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ) έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά οι Ταύροι ήταν… μαινόμενοι.

Ειδικά στα τελευταία λεπτά ήταν πολύ αποφασισμένοι. Όχι μόνο οι σούπερ σταρ τους, αλλά και τα «εργαλεία» τους. Ο Άλεξ Καρούζο για παράδειγμα 7 λεπτά πριν το τέλος ισοφάρισε το παιχνίδι στο 91 όλα, ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη ο Πάτρικ Μπέβερλι με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 96-63. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο ΛαΒίν με τον ΝτεΡόζαν και κάποια ο Νίκολα Βούιτσιτς μέχρι την πανηγυρική νίκη. Απομένει η… πρόκριση!