Οι Χοκς νίκησαν τους Χιτ στο Μαϊάμι και παίρνουν θέση στα play offs απέναντι στους Σέλτικς (vids)

Τρέι Γιανγκ

i

© photo by Bryan Cereijo / Getty Images / Ideal Images

Οι Χοκς νίκησαν τους Χιτ στο Μαϊάμι και παίρνουν θέση στα play offs απέναντι στους Σέλτικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:44 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:18 - 12.04.2023

Ο Τρέι Γιανγκ, η άμυνα του Κλιντ Καπέλα και ο… πάγκος οδήγησαν τους Ατλάντα Χοκς σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη (116-105) επί των Μαϊάμι Χιτ στο πρώτο ματς για το play in tournament. Έτσι πήραν το έβδομο εισιτήριο των play offs της Ανατολής και θα συναντήσουν στον πρώτο γύρο τους Μπόστον Σέλτικς.

Η χρονιά τους περιελάμβανε πολλά προβλήματα και μεγάλη αμφισβήτηση. Ο Τρέι Γιανγκ για μήνες ήταν μέσα στη… γκρίνια. Είχε πρόβλημα με τον κόουτς ΜακΜίλαν, ο οποίος απολύθηκε, αλλά ακόμα και όταν την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Σνάιντερ, δεν φάνηκε -με γυμνό οφθαλμό- να διορθώνονται πολλά πράγματα. Στο παρκέ, τουλάχιστον. 

Οι Ατλάντα Χοκς με πόνο και ιδρώτα κατάφεραν να βρεθούν στην όγδοη θέση της ανατολικής περιφέρειας στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Και αυτό τους το πλασάρισμα τους οδήγησε στο play in tournament. Για να μπουν στα play offs έπρεπε να νικήσουν στο Μαϊάμι τους Χιτ. Το έκαναν! 

Με τον Τρέι Γιανγκ να έχει 25 πόντους και τον Κλιντ Καπέλα να… κατεβάζει 21 ριμπάουντ οι Χοκς επικράτησαν με 116-105 και πήραν το Νο 7 της Ανατολής. Πλέον θα συναντήσουν στον πρώτο γύρο της post season τους Μπόστον Σέλτικς. Δηλαδή, την δεύτερη (μετά τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο) καλύτερη ομάδα της περιφέρειας. 

Αντετοκούνμπο: «Είμαι ο MVP εδώ και πέντε χρόνια, δεν θα παρακαλάω κιόλας για το βραβείο»
NBA

19:49 - 11.04.2023

Αντετοκούνμπο: «Είμαι ο MVP εδώ και πέντε χρόνια, δεν θα παρακαλάω κιόλας για το βραβείο»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη... μανία της συζήτησης για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη που διεκδικεί και όπως είπε στο Bleacher Report «θεωρώ πως είμαι ο MVP των τελευταίων πέντε σεζόν. Αν θα ήθελα το τρίτο; Ναι θα το ήθελα, αλλά δεν θα παρακαλάω...».

Πάντως, απέναντι στους Χιτ τα Γεράκια δημιούργησαν την πρώτη σπουδαία φετινή τους παράσταση με πολύ… ποιότητα στο παιχνίδι τους. Με απόλυτα μοιρασμένους ρόλους. Ο Γιανγκ έκανε τη δουλειά του στην επίθεση, ενώ πέραν από την παραγωγή πόντων είχε και 8 ριμπάουντ, αλλά και 7 ασίστ. Ο Καπέλα έκανε όλη τη… βρόμικη δουλειά στην άμυνα. Πήρε 21 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 8 ήταν επιθετικά. Έκανε και δύο τάπες. 

Από εκεί και πέρα, ο Ντεζούντε Μάρεϊ είχε 18 πόντους, ενώ όλοι όσοι ήρθαν από τον πάγκο τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, προεξέχοντος του Σαντίκ Μπέι, ο οποίος σταμάτησε στους 17. Είχε δηλαδή τρεις περισσότερους από τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. 

Το Μαϊάμι με τη σειρά του, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Κάιλ Λόουρι, ο οποίος θυμήθηκε τα… νιάτα του και έβαλε 33 πόντους. Τους περισσότερους από ποτέ στην τελευταία διετία του με τους Χιτ. Ταυτόχρονα ο Τάιλερ Χίροου είχε 26 πόντους και ο Τζίμι Μπάτλερ 21, αλλά κάθε φορά που οι τρεις τους προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, τα κατάφεραν, αλλά μέχρι ενός σημείο. Οι Χοκς απαντούσαν συνεχώς, καμιά φορά με καθυστέρηση, αλλά… απαντούσαν. Και τελικά προκρίθηκαν. 

H δεύτερη ευκαιρία των Χιτ

Οι Μαϊάμι Χιτ τώρα θα περιμένουν να μάθουν τον νικητή του δεύτερου ζευγαριού στα play in της Ανατολής, δηλαδή αυτόν που θα προκύψει από την αναμέτρηση των Τορόντο Ράπτορς και των Σικάγο Μπουλς. Όποιος επικρατήσει θα παίξει με την ομάδα του Μαϊάμι για το όγδοο και τελευταία εισιτήριο της περιφέρειας. Όποιος το αποκτήσει θα τον περιμένει στο… λιμάνι των play offs ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι υπόλοιποι Μπακς.

Οι Φλόγες λοιπόν, αναμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους και παραμένουν ενεργοί και διεκδικητές παρά την εντός έδρας από τους Χοκς. Το ότι τερμάτησαν στην έβδομη θέση τους δίνει μία... δεύτερη ευκαιρία. Αυτή που δεν θα την έχει όποιος χάσει από το ζευγάρι Ράπτορς-Μπουλς. Δηλαδή αυτούς που πήραν την 9η και τη 10η θέση της περιφέρειας. Το ματς γίνεται στο Τορόντο τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/4, 02.00)