Επιβίωσαν οι Λέικερς από την επίθεση των Γουλβς με τον Ντένις Σρέντερ να κάνει τη διαφορά (vids)

Ντένις Σρέντερ

i

© Harry How / Getty Images / Ideal Images

Επιβίωσαν οι Λέικερς από την επίθεση των Γουλβς με τον Ντένις Σρέντερ να κάνει τη διαφορά (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:13 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 12.04.2023

Ο ΛεΜπρόν έκανε double double με 30 πόντους, ο Άντονι Ντέιβις ήταν παραγωγικός, αλλά τη διαφορά στη νίκη (108-102) των Λέικερς επί των Τίμπεργουλβς την έκανε ο Γερμανός γκαρντ, Ντένις Σρέντερ. Είχε 21 πόντους και αν δεν έβαζε το τρίποντο στο τέλος της κανονικής διάρκειας οι Λέικερς δεν θα είχαν σταθεί όρθιοι!

Οι Λύκοι κατέβηκαν αγριεμένοι από τη Μινεσότα. Πέρασαν από τους λόφους του Hollywood και μπήκαν αποφασισμένοι στο Λ.Α. Μάλιστα, δεν ήταν όλοι εκεί. Ο Ρούντι Γκομπέρ είναι τιμωρημένος για την μπουνιά που έριξε σε συμπαίκτη του και ο Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς τραυματίας από τη μπουνιά που έριξε στον τοίχο (από τα νεύρα του, μετά την ήττα από τους Πέλικανς στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου) και έσπασε το χέρι του. 

Παρόλα αυτά κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση μέχρι τη μέση της τέταρτης περιόδου, αλλά οι Λέικερς βρήκαν τον τρόπο για να αποφύγουν όλα τα δαγκώματα των Τίμπεργουλβς. 

Ο Ντένις Σρέντερ βρήκε το... φάρμακο. Με 21 πόντους, όλοι τους κρίσιμοι και ουσιαστικοί, έκανε τη διαφορά μέχρι τη νίκη των Λέικερς με 108-102 που κατακτήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο. Την ίδια ώρα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 30 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Άντονι Ντέιβις πρόσθεσε 23 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο Γερμανός όμως, ήταν η... ψυχή της νίκης. 

Οι Χοκς νίκησαν τους Χιτ στο Μαϊάμι και παίρνουν θέση στα play offs απέναντι στους Σέλτικς (vids)
NBA

06:44 - 12.04.2023

Οι Χοκς νίκησαν τους Χιτ στο Μαϊάμι και παίρνουν θέση στα play offs απέναντι στους Σέλτικς (vids)

Ο Τρέι Γιανγκ, η άμυνα του Κλιντ Καπέλα και ο… πάγκος οδήγησαν τους Ατλάντα Χοκς σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη (116-105) επί των Μαϊάμι Χιτ στο πρώτο ματς για το play in tournament. Έτσι πήραν το έβδομο εισιτήριο των play offs της Ανατολής και θα συναντήσουν στον πρώτο γύρο τους Μπόστον Σέλτικς.

Για να πάει το ματς στην παράταση ο Σρέντερ ένα δευτερόλεπτο και τέσσερα δέκατα πριν από τη λήξη του καθοριστικού δωδεκαλέπτου έβαλε... τεράστιο τρίποντο και έκανε το σκορ 98-95. Κι όμως, το παιχνίδι δεν τελείωσε εκεί. Στην τελευταία, ασφυκτική λόγω χρόνου, επίθεση της Μινεσότα, ο Μάικ Κόνλεϊ πήρε τη μπάλα από την επαναφορά και εκτέλεσε για τρεις. Το σουτ του δεν ήταν εύστοχο, αλλά κέρδισε φάουλ από τον Άντονι Ντέιβις, πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών και ευστόχησε σε όλες τις προσπάθειές του κάνοντας το σκορ 98-98

Το σουτ που εκτέλεσε ο Κόνλεϊ στην εκπνοή ήταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και το φάουλ τους Ντέιβις ήταν σχετικά αχρείαστο, αλλά τελικά δεν κόστισε στην ομάδα του. Στα πέντε έξτρα λεπτά οι Λέικερς είχαν την συγκέντρωση. Ο ΛεΜπρόν ασχολήθηκε με την ενορχήστρωση, πήρε τα ριμπάουντ και δημιούργησε στους συμπαίκτες του όλες τις συνθήκες για να ολοκληρώσουν το έργο τους. 
 

Για τους Τίμπεργουλβς ο Καρλ Άντονι Τάουνς είχε 24 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά ο Άντονι Έντουαρντς έκανε ένα από τα χειρότερα ματς της καριέρας του με 9 πόντους και 0/9 τρίποντα και συνολικά 3/17 σουτ. Κι όμως, με αυτή την επίδοση του πρώτου σκόρερ τους έφθασαν μέχρι τη διεκδίκηση της νίκης και αυτό μάλλον πρέπει να προβληματίσει τους Λιμνανθρώπους. 

Πάνε στο Μέμφις οι Λέικερς, άλλη μια ευκαιρία για τη Μινεσότα

Οι Λέικερς νίκησαν λοιπόν, με 108-102 στην παράταση και τελικά πήραν την πρόκριση και την έβδομη θέση της δυτικής περιφέρειας. Μία θέση που τους τοποθετεί απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις για τον πρώτο γύρο των play offs. Η σειρά θα ξεκινήσει από την έδρα των Αρκούδων που έχουν και το πλεονέκτημα έδρας.

Τώρα, όσον αφορά στους Τίμπεργουλβς, που θα ενεργοποιήσουν στο δεύτερο παιχνίδι των play in τον Ρούντι Γκομπέρ, ενώ ο Άντονι-Τάουνς έδειξε πως δεν έχει πρόβλημα στη γάμπα (ήταν αμφίβολος με τους Λέικερς), πλέον θα συναντήσουν τον νικητή του αγώνα Νιού Ορλίνς Πέλικανς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. 
 

Ο νικητής του ζευγαριού θα ξεκαθαριστεί τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη Μινεσότα για το Νο 8 της Δύσης. Και όποιος νικήσει θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των play offs -με μειονέκτημα έδρας- τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.