O Μάικαλ Μπρίτζες έπαιξε σε 83 από τους... 82 αγώνες της κανονικής διάρκειας της σεζόν (vid)

Μάικαλ Μπρίτζες

i

© photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

O Μάικαλ Μπρίτζες έπαιξε σε 83 από τους... 82 αγώνες της κανονικής διάρκειας της σεζόν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:12 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 11.04.2023

Αγωνίστηκε σε 56 ματς με τους Σανς και στη συνέχεια ο Μάικαλ Μπρίτζες έγινε ανταλλαγή στο Νετς. Στο μεσοδιάστημα δεν έχασε κανένα ματς και γενικά έχει 392 διαδοχικά ματς, φέτος βέβαια το... παράκανε. Αγωνίστηκε συνολικά σε 83 παιχνίδια, αν και οι υποχρεώσεις των ομάδων του ΝΒΑ περιλαμβάνουν 82 αγωνιστικές στην regular season!

Πολλές φορές οι αριθμοί παίζουν περίεργα παιχνίδια. Είτε λένε την καθαρή αλήθεια, είτε είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πεις ψέματα. Στην περίπτωση του Μάικαλ Μπρίτζες πάντως, ισχύουν και τα δύο. 

Ο νέος σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς, ο άνθρωπος που αποκτήθηκε αντί του Κέβιν Ντουράντ και με την παρουσία του στην ομάδα έκανε όλο το Μπρούκλιν να... ξεχάσει πολύ εύκολα τη φυγή του «KD», έχει πολλά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Είναι σπουδαίος σουτέρ, πολύ καλός αμυντικός και στα 26 του χρόνια δείχνει έτοιμος να περάσει το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο. Ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του αποτελεί το γεγονός ότι παίζει... πάντα! 

NBA Play Offs: Η διαδρομή των Μπακς και του Αντετοκούνμπο μέχρι το δαχτυλίδι - Ολόκληρος ο... χάρτης της post season
NBA

01:12 - 10.04.2023

NBA Play Offs: Η διαδρομή των Μπακς και του Αντετοκούνμπο μέχρι το δαχτυλίδι - Ολόκληρος ο... χάρτης της post season

To Μιλγουόκι θα αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα των play offs τον χαμένο του Μαϊάμι-Ατλάντα ή τον νικητή του Τορόντο-Σικάγο. Μετά θα συναντήσει τον νικητή της σειράς Καβαλίερς-Νικς και αν προκριθεί στους τελικούς της Ανατολής εκεί θα βρεθεί με τους Σίξερς ή τους Νετς, τους Σέλτικς ή τον έβδομο τoυ play in - Στη Δύση Κλίπερς και Ουόριορς πήραν τα εισιτήρια, οι Λέικερς παίζουν στα... μπαράζ.

Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια στο ΝΒΑ, έχοντας φθάσει ήδη τα 392. Μάλιστα, για να διατηρήσει την αλληλουχία, στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της σεζόν (κόντρα στους Σίξερς, τους οποίους οι Νετς θα αντιμετωπίσουν και στον πρώτο γύρο των Play offs) ξεκίνησε βασικός, αλλά αμέσως μετά το τζάμπολ έκανε φάουλ και αποχώρησε. 

Το εντυπωσιακό πάντως, είναι πως ο Μπρίτζες φέτος αγωνίστηκε σε 83 αγώνες στη regular season, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει 82 αγώνες για κάθε ομάδα. Πως συνέβη αυτό; 

Ο απόφοιτος του Βιλανόβα και Νο 10 στο Draft του 2018, ξεκίνησε τη σεζόν του (και την καριέρα του γενικώς) από τους Φοίνιξ Σανς, όταν μεσούσης της περιόδου έγινε ανταλλαγή. Ο Ντουράντ πήγε στο Φοίνιξ και αυτός μαζί με τον Κάμερον Τζόνσον βρέθηκαν στο Μπρούκλιν. 

Με την παρουσία του εκεί και τους 27,2 πόντους του μέσο όρο κράτησε τους Νετς στην τροχιά των play offs και δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι. Μάλιστα έπαιξε 56 ματς με τους Σανς και έτυχε, όταν έγινε ανταλλαγή, οι Νετς να έχουν... ρεπό. Έτσι δεν έχασε καμία υποχρέωση της νέας του ομάδας. Ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, πέρασε ιατρικές εξετάσεις και έπαιξε μονομιάς. Τελικά συμπλήρωσε 27 παιχνίδια στην πρώτη του (μισή) σεζόν στο Μπρούκλιν και το σύνολο των φετινών του συμμετοχών έφθασε τις 83. 

Έτσι, ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια ως... πρώτος σε συμμετοχές, ενώ ήταν και ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής και φέτος, αλλά και πέρσι.