Σχεδόν μισό αιώνα μετά ο Τζοέλ Εμπίντ γίνεται ο πρώτος σέντερ με διαδοχικούς τίτλους πρώτου σκόρερ

Τζοέλ Εμπίντ

i

© photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Σχεδόν μισό αιώνα μετά ο Τζοέλ Εμπίντ γίνεται ο πρώτος σέντερ με διαδοχικούς τίτλους πρώτου σκόρερ

Το 1973, το 1974 και το 1975 πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ ήταν Μπομπ ΜάκΑντου. Από τότε ένας σέντερ έχει να κατακτήσει διαδοχικές χρονιές αυτόν τον τίτλο και ο Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς είναι έτοιμος να γράψει ιστορία.

Πέρσι έπαιξε ως MVP, ζήτησε με τον τρόπο του το βραβείο, αλλά αυτό κατέληξε στα χέρια του Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς. Τότε ο Τζοέλ Εμπίντ έμεινε με το παράπονο και μόνο με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της σεζόν στη συλλογή του. Μάλιστα, είχε γίνει και ο πρώτος σέντερ μετά τον Σακίλ Ο'Νιλ που ολοκλήρωσε τη χρονιά με περισσότερους από 30 πόντους μέσο όρο στην κορυφή της λίστας με τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς.  

Φέτος, κρατάει ακόμα τα ηνία σε αυτή την κατηγορία. Οι Σίξερς έχουν έναν αγώνα μπροστά τους για να ολοκληρώσουν την κανονική διάρκεια της σεζόν, όπου ο Καμερουνέζος προπορεύεται στον πίνακα των σκόρερ. Έχει 33,1 πόντους σε 66 παιχνίδια κι ακόμα κι αν αγωνιστεί (που δεν αναμένεται) και δεν βάλει κανέναν πόντο (όσο κι απίθανο αν ακούγεται) δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 32,6 πόντους. 

Μετά από 27 χρόνια και πέντε πρωταθλήματα ο Πόποβιτς είδε τους Σπερς να δέχονται περισσότερους πόντους από ποτέ
NBA

10:49 - 09.04.2023

Μετά από 27 χρόνια και πέντε πρωταθλήματα ο Πόποβιτς είδε τους Σπερς να δέχονται περισσότερους πόντους από ποτέ

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είδε τους Σπερς από Δυναστεία του ΝΒΑ να γίνονται περιοδεύων θίασος και λίγο πριν το τέλος της 27ης σεζόν του στον πάγκο της ομάδας το Σαν Αντόνιο δέχτηκε 151 πόντους από τους Τίμπεργολβς, στην χειρότερη επίδοση επί των ημερών του.

Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται να τον προσπεράσει κανείς, αφού ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς που ακολουθεί, έχει 32,4 πόντους και η σεζόν του έχει τελειώσει. 

Άρα, ο Εμπίντ θα είναι για δεύτερη σερί χρονιά πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ γεγονός που τον καθιστά ως τον πρώτο σέντερ που καταφέρνει διαδοχική κατάκτηση μετά τον Μπομπ ΜάκΑντου. Ο θρυλικός σέντερ στα πρώτα του χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα, με τη φανέλα των Μπάβαλο Μπρέιβς, είχε καταφέρει να βρεθεί στο Νο 1 της σχετικής λίστας το 1973, το 1974 και το 1975. 

Κανένας άλλος στα βάθη των ετών δεν απείλησε αυτή την συνεχόμενη επίδοση, μέχρι που εμφανίστηκε ο Τζοέλ Εμπίντ...