Μετά από 27 χρόνια και πέντε πρωταθλήματα ο Πόποβιτς είδε τους Σπερς να δέχονται περισσότερους πόντους από ποτέ

Γρεγκ Πόποβιτς

i

© photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Μετά από 27 χρόνια και πέντε πρωταθλήματα ο Πόποβιτς είδε τους Σπερς να δέχονται περισσότερους πόντους από ποτέ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:49 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 09.04.2023

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είδε τους Σπερς από Δυναστεία του ΝΒΑ να γίνονται περιοδεύων θίασος και λίγο πριν το τέλος της 27ης σεζόν του στον πάγκο της ομάδας το Σαν Αντόνιο δέχτηκε 151 πόντους από τους Τίμπεργολβς, στην χειρότερη επίδοση επί των ημερών του.

Δημιούργησε στο Σαν Αντόνιο μία από τις Δυναστείες του ΝΒΑ. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα με το πρώτο αυτό του 1999 και τελευταίο του 2014.  Ο Γκρεγκ Πόποβιτς, στα 74 του χρόνια, είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες μορφές της προπονητικής και έχει συνδυάσει την πορεία του με τους Σπερς. 

Δουλεύοντας στην ομάδα από το 1996, έχοντας τον ρόλο του head coach, έχει διευθύνει τα Σπυρούνια σε περισσότερα από 2100 αγώνες. Στο σύνολο αυτών έχει καταφέρει να συλλέξει τις περισσότερες νίκες από οποιονδήποτε άλλον προπονητή. Πέρσι, μάλιστα ξεπέρασε και τον Ντον Νέλσον σε νίκες και πλέον έχει 1.363. 

Το ΝΒΑ ξεκινά έρευνα για τη συμπεριφορά των Μάβερικς στον τελευταίο τους αγώνα και έρχεται... πρόστιμο!
NBA

09:00 - 09.04.2023

Το ΝΒΑ ξεκινά έρευνα για τη συμπεριφορά των Μάβερικς στον τελευταίο τους αγώνα και έρχεται... πρόστιμο!

Οι Μάβερικς επέλεξαν να... χάσουν στο παιχνίδι με τους Σικάγο Μπουλς και να αποκλειστούν από τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η συμπεριφορά τους αυτή βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΝΒΑ και προβλέπεται βαρύ πρόστιμο για το «tanking».

Φέτος, πάντως με το ζόρι το Σαν Αντόνιο κατάφερε να ξεπεράσει τις 20 σε σύνολο 82 αγώνων. Τα χρόνια πλέον είναι... πέτρινα και μάλιστα ο Πόποβιτς τα ξημερώματα της Κυριακής (9/4) είδε την ομάδα του να δέχεται τους περισσότερους πόντους των τελευταίων δεκαετιών. Ποτέ άλλοτε με αυτόν στον πάγκο της ομάδας οι Σπερς δεν είχαν δεχθεί τόσους. Πόσους; Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς σταμάτησαν στους 151 και νίκησαν με τον Άντονι Έντουαρντς πρώτο σκόρερ με 33 πόντους σε 24 λεπτά. 

Το συμβόλαιο του Πόποβιτς με την ομάδα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται ο τρεις φορές προπονητής της χρονιάς (2003, 2012, 2014) να μην επιστρέψει. Δεν έχει αποφασίσει καν αν θα εργαστεί τη νέα σεζόν, πιθανότατα θα κάνει ένα διάλειμμα, ενώ έχει σκεφτεί μέχρι και τη συνταξιοδότηση.