Δεν έκαναν λάθος οι Κλίπερς, νίκες για Γουλβς και Τζαζ - Η κατάταξη του ΝΒΑ πριν την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου

Κουάι Λέοναρντ

i

@ photo by Quinn Harris / Getty Images / Ideal Images

Δεν έκαναν λάθος οι Κλίπερς, νίκες για Γουλβς και Τζαζ - Η κατάταξη του ΝΒΑ πριν την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου

Γιώργος Γαβριλάκης 06:21 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 06:24 - 09.04.2023

Στο Λ.Α. Οι Κλίπερς νίκησαν τους Μπλέιζερς με 136-125, διατηρούνται στην εξάδα της Δύσης, αλλά θέλουν νίκη επί των Σανς το βράδυ της Κυριακής για να αποφύγουν οριστικά τα play in. H Μινεσότα που ετοιμάζεται γι’ αυτά, νίκησε τους Σπερς με 151-131, ενώ οι Νάγκετς έχασαν από τους Τζαζ στο Ντένβερ.

Οι Κλίπερς έχουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η απευθείας πρόκρισή τους στα play offs (είτε με την πέμπτη, είτε με την έκτη θέση της Δύσης) είναι καθαρά… δική τους υπόθεση. Ειδικά από τη στιγμή που νίκησαν και τους Μπλέιζερς στο Λ.Α.: 136-125

Οι ισοβαθμίες και σε σχέση με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και με τους συμπολίτες του Λέικερς είναι υπέρ τους, άρα το μόνο που έχουν να κάνουν την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου είναι να πάρουν μία νίκη και να… τελειώνουν. Μόνο έτσι δεν θα μπλέξουν σε περιπέτειες. Αντιμετωπίζουν τους αδιάφορους Φοίνιξ Σανς και δεν σκοπεύουν να βάλουν μπελάδες στο κεφάλι τους. 

Τα καταφέρνουν λοιπόν, χωρίς τον τραυματία Πολ Τζορτζ που ελπίζουν πως θα τον έχουν μαζί τους από το ξεκίνημα της post season, αλλά ο Κουάι Λέοναρντ είναι στη θέση του. Και αυτό το διάστημα έχει για άμεσο συνεργάτη του τον Νόρμαν Πάουελ

Ο πρώτος είχε 27 πόντους και ο δεύτερος πρόσθεσε 23, ενώ ο Ράσελ Ουέστμπρουκ συμπλήρωσε την τριάδα με 20 πόντους. 

Τα δύο ζευγάρια της Ανατολής και η αναμονή του Μιλγουόκι - Η Δύση έχει ακόμα ανοικτούς λογαριασμούς
NBA

12:28 - 08.04.2023

Τα δύο ζευγάρια της Ανατολής και η αναμονή του Μιλγουόκι - Η Δύση έχει ακόμα ανοικτούς λογαριασμούς

Οι Μπακς του Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο των play offs ή τον ηττημένο του Μαϊάμι-Ατλάντα, ή τον νικητή του Τορόντο-Σικάγο. Οι Σίξερς θα βρεθούν με τους Νετς και οι Καβαλίερς με τους Νικς, την ίδια ώρα που στη Δύση οι μάχες των Ουόριορς, Κλίπερς, Λέικερς και Πέλικανς συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Για τους Μπλέιζερς που τα έχουν παρατήσει εδώ και καιρό, οι νεαροί παίκτες του Πόρτλαντ παίρνουν τις ευκαιρίες τους και κάποιοι ξεχωρίζουν. Ο 29χρονος ρούκι Σέιντον Σαρπ είναι σταθερά εντυπωσιακός και αυτή τη φορά είχε 26 πόντους, ενώ ο Κέβιν Νοξ εμφανίστηκε στην πρώτη πεντάδα και τελείωσε το ματς με 30 πόντους. 

Σαν Αντόνιο - Μινεσότα: 131-151

Με τον Άντονι Έντουαρντς να βάζει 33 πόντους σε 25 λεπτά οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς νίκησαν στο Σαν Αντόνιο τους Σπερς με 151-131 στο ματς που τα Σπυρούνια δέχτηκαν τους περισσότερους πόντους στην ιστορία τους με τον Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο. Και δεν είναι λίγα τα χρόνια, αφού ο κορυφαίος κόουτς δουλεύει στην ομάδα από το 1996. 

Πέραν από τον Έντουαρντς ζημιά έκανε και ο Καρλ Άντονι Τάουνς με 22 πόντους, αλλά και ο Μάικ Κόνλεϊ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 20. 

Για τους Σπερς που ο χρόνος μοιράζεται σε αυτούς που δεν αγωνίστηκαν πολύ φέτος, ο Ζουλιάν Σαμπανιέ ήταν πρώτος σκόρερ με 24 πόντους, ο Κέιτα Μπέιτς-Ντιόπ είχε 22, ενώ ο Τρε Τζόουνς έκανε triple-double: 21 πόντοι, 12 ασίστ, 10 ριμπάουντ. 

Γιούτα - Ντένβερ: 118-114

Οι Νάγκετς εμφάνισαν όλους τους παίκτες τους στη Γιούτα, αν και δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο για το ματς. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι νίκησαν κι όλας. 

Ο Οτσάι Αγκμπάτζι έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο ΝΒΑ, έβαλε 28 πόντους (ρεκόρ καριέρας) και οδήγησε τους Τζαζ στη νίκη με 118-114. Οι Μορμόνοι είχαν πολλές απουσίες (Μάρκανεν, Κλάρκσον, Σέξτον, Χόρτον-Τάκερ), παρόλα αυτά διασκέδασαν το παιχνίδι, με τον Κρις Νταν να προσθέτει 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 14 ασίστ και τον Λούκα Σάμανιτς 23 πόντους. 

Την ίδια ώρα ο Νίκολα Γιόκιτς έπαιξε 27 λεπτά και περιορίστηκε στους 6 πόντους. Άρα έχασε ένα ακόμα triple double, καθώς έμεινε με τα 10 ριμπάουντ και τις 10 ασίστ. Ο Κάλντγουελ-Πόουπ με 21 πόντους και 6/8 τρίποντα ήταν πρώτος σκόρερ των Σβόλων στην 29η ήττα τους.

Η κατάταξη σε Δύση και Ανατολή