Με φανταστική άμυνα οι Νικς νίκησαν τους Σέλτικς και ετοιμάζονται για τα play off (vids)

Αρ Τζέι Μπάρετ

i

photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

Με φανταστική άμυνα οι Νικς νίκησαν τους Σέλτικς και ετοιμάζονται για τα play off (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:50 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 07:28 - 28.02.2023

Ο Τζέιλεν Μπράουν δεν έπαιξε, ο Τζέισον Τέιτουμ εκνευρίστηκε και οι Νικς επιβλήθηκαν με στυλ και άνεση των Μπόστον Σέλτικς (109-94). Η ομάδα της Νέας Υόρκης πήρε έκτη σερί νίκη και παίζει στο υψηλό επίπεδο.

Ο Τζέισον Τέιτουμ αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, εκνευρισμένος κυρίως από την πιεστική άμυνα των Νιου Γιορκ Νικς, αντέδρασε με τρόπο που δεν το συνηθίζει. Και οι διαιτητές του έδειξαν με… στόμφο τον δρόμο για τα αποδυτήρια. 

Οι Νικς δεν χρειάστηκαν να εκμεταλλευτούν την απουσία του για να νικήσουν τους Σέλτικς. Κυριαρχούσαν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και τελικά ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την έκτη του σερί νίκη, μα την πιο σημαντική όλων. 

Η Νέα Υόρκη επικράτησε με 109-94, απέναντι στην ομάδα που μέχρι πριν την ολοκλήρωση του. αγώνα κατείχε το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Μετά την 18η ήττα των Σέλτικς όμως, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με ρεκόρ 43-17 πέρασαν πρώτοι σε ολόκληρο το ΝΒΑ

Και χρωστάνε ένα… κέρασμα στους Νικς που τους έκαναν το δώρο. Ειδικά στον Τζούλιους Ραντλ και τον Ιμάνουελ Κουίκλι που με 23 πόντους ο καθένας ηγήθηκαν. Κυρίως όμως, στην ομαδική άμυνα της ομάδας από το Μεγάλο Μήλο, εκεί όπου ο Αρ Τζέι Μπάρετ έκανε τη διαφορά. 

Για τους Κέλτες, που έπαιξαν χωρίς τον Τζέιλεν Μπράουν και με τον Τέιτουμ να μένει στους 14 πόντους (είχε επίσης 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ), ο Μάλκολμ Μπόγκντον που διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτης της χρονιάς, ήρθε από τον πάγκο και σταμάτησε στους 22 πόντους.