Νέντοβιτς: «Αφήστε τον Καμπάτσο να παίξει, μας σκοτώνει στις προπονήσεις» - Δε φταίει σε τίποτα, αναφέρει η ELPA σε ανακοίνωσή της
i

Twitter

Νέντοβιτς: «Αφήστε τον Καμπάτσο να παίξει, μας σκοτώνει στις προπονήσεις» - Δε φταίει σε τίποτα, αναφέρει η ELPA σε ανακοίνωσή της

Sportal newsroom 17:11 - 05.01.2023

Η Euroleague έβαλε απαγορευτικό στο ντεμπούτο του Φακούντο Καμπάτσο με τον Ερυθρό Αστέρα και ο κόσμος στα social έτρεξε καμπάνια με το hastag #freefacu, την οποία υποστήριξε και ο Νέντοβιτς.

Ένας μικρός χαμός επικρατεί στην Euroleague μετά την τιμωρία του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος δεν μπορεί να γράψει νέο παίκτη μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αφού είχε οικονομικές εκκρεμότητες που δεν είχε τακτοποιήσει.

Πιέζει την Euroleague να άρει την απόφασή της για τις μεταγραφές του ο Ερυθρός Αστέρας
EUROLEAGUE

23:32 - 04.01.2023

Πιέζει την Euroleague να άρει την απόφασή της για τις μεταγραφές του ο Ερυθρός Αστέρας

Η ομάδα του Βελιγραδίου με νέα της επιστολή προς την Euroleague της ζητάει να άρει την απόφασή της να μην του επιτρέψει να δηλώσει νέους παίκτες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του και είναι άδικη η τιμωρία.

Οι Σέρβοι ανυπομονούσαν να δουν τον Φακούντο Καμπάτσο να κάνει ντεμπούτο και στην Euroleague μετά την ABA όμως τελικά αυτό θα αργήσει να συμβεί λίγο ακόμα, αφού η Euroleague έβαλε στοπ στις μεταγραφές νέων αθλητών. 

Η εξέλιξη αυτή έφερε αντιδράσεις από τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι άμεσα δημιούργησαν hastag σχετικά με τον Αργεντινό καλαθοσφαιριστή. Το #freefacu (ελευθερώστε τον Φάκου) παίζει πολύ στα trend του twitter και ένας από αυτούς που το σχολίασαν ήταν και ο συμπαίκτης του Καμπάτσο, Νεμάνια Νέντοβιτς

Ο Σούπερ σταρ του Ερυθρού Αστέρα σε tweet του ανέφερε το hastag #Freefacu, ο Μάικ Τζέιμς του απάντησε ότι όταν το είδε γέλασε πολύ, με τον Σέρβο να λέει στον Αμερικάνο ότι πρέπει να αφήσουν τον Καμπάτσο να αγωνιστεί, γιατί τους «σκοτώνει» στις προπονήσεις. 

ELPA: Λάθος η τιμωρία του, δε φταίει σε τίποτα

Θέση για το θέμα πήρε και η Ένωση Παικτών της Euroleague, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η τιμωρία είναι άδικη για τον Φάκου και ότι ο παίκτης δε φταίει σε τίποτα: «Η επιβολή προστίμου 25.000 ευρώ και η απαγόρευση εγγραφής νέων παικτών αναμφισβήτητα δεν επηρεάζει τόσο τον σύλλογο, όσο αφορά κυρίως έναν παίκτη, ο οποίος δεν μπορεί προς το παρόν να ασκήσει το επάγγελμά του στο υψηλότερο επίπεδο, χωρίς να φταίει. Για την ELPA αυτό θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί».