Πιέζει την Euroleague να άρει την απόφασή της για τις μεταγραφές του ο Ερυθρός Αστέρας
i

© Intime

Πιέζει την Euroleague να άρει την απόφασή της για τις μεταγραφές του ο Ερυθρός Αστέρας

Sportal newsroom 23:32 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:32 - 04.01.2023

Η ομάδα του Βελιγραδίου με νέα της επιστολή προς την Euroleague της ζητάει να άρει την απόφασή της να μην του επιτρέψει να δηλώσει νέους παίκτες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του και είναι άδικη η τιμωρία.

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Ερυθρός Αστέρας στην Euroleague, έπειτα από την απόφασή της να του επιβάλει αποκλεισμό σε νέες μεταγραφές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. 

Η ομάδα της Σερβίας η οποία έχει αποκτήσει τον Φακούντο Καμπάτσο αλλά δεν μπορεί να τον δηλώσει στα παιχνίδια της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα ενημερώνει καθημερινά τον κόσμο για τις εξελίξεις στο θέμα του ban και λίγες ώρες αργότερα απευθύνθηκε στην Euroleague. 

Η διοίκηση της ομάδας υποστηρίζει ότι έχει τακτοποιήσει τις οφειλές της και ότι ήταν ενήμερος για αυτό ο CEO Μάρσαλ Γκλίκαν, ζητώντας να αρθεί η ποινή: 

«Ο Ερυθρός Αστέρας ενημερώνει ότι μετά από την απόφαση της επιτροπής της EuroLeague για την ποινή που επιβλήθηκε για απαγόρευση εγγραφής νέων παικτών έως τις 28/2, ο σύλλογος έστειλε αίτημα στον CEO, Μάρσαλ Γκλίκμαν, ως μία από τις νόμιμες επιλογές και ζήτησε να ανασταλεί η απόφαση. 

» Ο Ερυθρός Αστέρας έχει εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της EuroLeague, και για αυτές ήταν ενήμερος ο κ. Γκλίκμαν και το είχε παραδεχθεί και δημόσια. Περιμένουμε άμεσα μία απόφαση, ενώ ενήμερος είναι και ο πρόεδρος της EuroLeague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Η ποινή που επιβλήθηκε δεν αντιστοιχεί στο παράπτωμά μας. 

Η επιτροπή είχε μία ευρεία επιλογή ποινών, επιλέχθηκε η πιο αυστηρή, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Σέρβοι.