Βιλντόζα στο SPORTAL: «Στο NBA έχασα δυο χρόνια, έκλαιγα για τον Μέσι και την Αργεντινή»

Λούκα Βιλντόζα

i

© Euroleague

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Βιλντόζα στο SPORTAL: «Στο NBA έχασα δυο χρόνια, έκλαιγα για τον Μέσι και την Αργεντινή»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:00 - 24.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 24.12.2022

Ο Λούκα Βιλντόζα μιλάει στην κάμερα του SPORTAL για τη νίκη του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ, το NBA, τον Λιονέλ Μέσι, την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου από την Αργεντινή και όχι μόνο!

Ο Λούκα Βιλντόζα ήταν πραγματικά ασταμάτητος απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Αργεντίνο να σταματά στους 22 πόντους και τις 8 ασίστ και να οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Ερυθρό Αστέρα στη νίκη μέσα στο ΣΕΦ. Παρόλα αυτά, αυτή η νίκη δεν ήταν το καλύτερο που έζησε τις τελευταίες ημέρες!

Το περσινό έργο σε επανάληψη, ήττα για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ από τον Αστέρα
EUROLEAGUE

22:57 - 22.12.2022

Το περσινό έργο σε επανάληψη, ήττα για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ από τον Αστέρα

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, που έφυγε νικητής από το ΣΕΦ με 90-86. Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί και την περσινή σεζόν εντός έδρας από τους Σέρβους με τέσσερις πόντους διαφορά (72-76).

Όπως είπε ο ίδιος στην κάμερα του SPORTAL, η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την ποδοσφαιρική ομάδα της Αργεντινής ήταν ακόμη καλύτερη από το «διπλό» στο ΣΕΦ, με τον σταρ του Ερυθρού Αστέρα πάντως να μην μένει μόνο σε αυτό και να αναφέρεται σε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα. 

Η σχέση του με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, η μεταγραφή του Φακούντο Καμπάτσο, η μπασκετική Εθνική Αργεντινής και όχι μόνο, σε μια απολαυστική συνέντευξη!

Ολόκληρη η συνέντευξη του Λούκα Βιλντόζα στην κάμερα του SPORTAL:

-Ποιο ήταν το μυστικό της νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό; 

-Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας σε όλο το παιχνίδι. Πρέπει να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες που πήγαν λάθος. Κυρίως το επιθετικό ριμπάουντ. Πήραν πολλά, αλλά νομίζω κάναμε καλή δουλειά ως ομάδα. 

-Για πολλούς από εμάς, ήταν έκπληξη όταν είδαμε να υπογράφεις με τον Ερυθρό Αστέρα και δεν περιμέναμε να πας σε μια ομάδα που ήταν τόσο χαμηλά στην κατάταξη. Ήταν ένα έξτρα κίνητρο για εσένα αυτό; Να υπογράψεις με την ομάδα και να την κάνεις σπουδαία; 

-Ναι. Μου έδειξαν αγάπη πρώτα από όλα. Αγαπώ τους οπαδούς. Όταν ήταν να υπογράψω με την ομάδα μου έγραφαν στο Instagram και στην ομάδα είναι όλοι σπουδαίοι. Είμαι εδώ και παίζω με αυτοπεποίθηση. Χρειαζόμουν να δείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να είμαι ένας καλός παίκτης στην Ευρωλίγκα μετά από δύο χαμένα χρόνια στις ΗΠΑ. Το να έρθω εδώ και να κάνω ό,τι κάνω με κάνει να αισθάνομαι τέλεια. 

-Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τον κόουτς Ιβάνοβιτς, γιατί για πολλούς από εμάς, ειδικά εδώ στην Ελλάδα μετά το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, τον έχουμε στο μυαλό μας σαν έναν σκληρό προπονητή. Πώς είναι η συνεργασία σας μέχρι στιγμής; 

-Όχι δεν είναι. Τουλάχιστον όχι με εμάς. Εϊναι σπουδαίος προπονητής. Οι προπονήσεις είναι σκληρές, όμως χωρίς αυτές πώς θα βελτιωθείς; Νομίζω πως είναι σπουδαίος προπονητής και απολαμβάνω το χρόνο μαζί του. 

-Πόσο σημαντικό είναι για εσένα το να έχεις έναν ακόμα Αργεντινό στην ομάδας 

-Πολύ! Πολύ σημαντικό! ήμουν ήδη χαρούμενος εδώ, αλλά το να έχω έναν ακόμα Αργεντινό να μοιραστώ τα συναισθήματά μου, τη γλώσσα μου και ξέροντας το πώς παίζει, νομίζω πως ο Φάκου (Καμπάτσο) θα είναι σπουδαίος με εμάς. 

-Και επίσης να μοιραστείς τη χαρά για το παγκόσμιο Κύπελλο σωστά; 

-Αυτό ήταν απίθανο! Αυτό ήταν καλύτερο από τη νίκη εδώ! Είδατε το βίντεο από την Αργεντινή. Ήταν τρελό. Αυτή η ομάδα ένωσε όλη την χώρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. 

-Αρχικά πού ήσουν όταν είδες τον αγώνα; Με συμπαίκτες, με φίλους; 

-Είδα το πρώτο ημίχρονο στο σπίτι με την κοπέλα μου και μετά είχα αγώνα. Το παρακολουθούσα στα αποδυτήρια. Δεν ήμουν στο ζέσταμα. Περίμενα να τελειώσει το παιχνίδι. Πηδούσα πάνω στα παιδιά και έκλαιγα. Ήταν απίθανο. 

-Υπάρχουν πολλές φήμες, συζητήσεις και σκέψεις. Μέσι ή Ρονάλντο, Ρονάλντο ή Μέσι. Ξέρω την απάντησή σου, αλλά θέλω μια σπουδαία απάντηση από εσένα

-Μέσι. Είναι ο GOAT. Πλέον είναι και στα στατιστικά. Πριν μπορούσες να τους συγκρίνεις. Τώρα όμως ο Μέσι τον ξεπέρασε. Για αυτό και πολλά άλλα, είναι ο GOAT. 

-Βλέποντας την ποδοσφαιρική ομάδα να πετυχαίνει όλα αυτά και να γίνεται παγκόσμια πρωταθλήτρια, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς για την ομάδα του μπάσκετ ή είναι κάτι πιο δύσκολο για εσάς; 

-Θα είναι δύσκολο! Ειδικά από τη στιγμή που ο Λουίς Σκόλα αποσύρθηκε. Πρέπει να βρούμε έναν νέο ψηλό για την ομάδα μας και θα είμαστε καλοί. Δεν θα είμαστε σαν την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι.