Νίκη με το... αριστερό στο ΣΕΦ
i

Ολυμπιακός/ © Intime

Νίκη με το... αριστερό στο ΣΕΦ

Sportal newsroom 00:08 - 25.11.2022 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 25.11.2022

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 86-76 και επέστρεψε στις νίκες χάρη στο «άστρο» των τριών αριστερόχειρων παικτών του (Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Σλούκας).

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σημάδια κόπωσης απέναντι στους αξιόμαχους αντιπάλους τους, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων κυρίως εξαιτίας της τρομερής εμφάνισης του αρχηγού της ομάδας του Μπαρτζώκα, που παραλίγο να αγγίξει το double – double (19π. και 9 ριμπ.), αλλά και των Σλούκα που το πέτυχε (12 π., 11 ασίστ) και Βεζένκοφ που τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 7-3 της κατάταξης, ενώ η ομάδα της Γερμανίας έπεσε στο 3-7. 

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να δει τον Βεζένκοφ να τον κρατάει μόνος του επιθετικά στα πρώτα δώδεκα λεπτά, σημειώνοντας τους 14 από τους 23 πρώτους πόντους της ομάδας. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Μπλατ, Σίκμα και Κουμάντζι, όμως η προσπάθειά τους δεν ήταν αρκετή ώστε να της χαρίσει τη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η Άλμπα έπαιξε και στο ΣΕΦ όπως συνηθίζει φέτος, με πολλή ενέργεια και μεγάλη ένταση, φροντίζοντας να πηγαίνει σε σετ επιθέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει αρχικά τους παίκτες του Μπαρτζώκα, αλλά να πέσει πάνω στον Βεζένκοφ που μπήκε «ζεστός» στον αγώνα και με δικά του καλάθια κρατούσε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ.

Ωστόσο στα τελευταία τρία λεπτά οι επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» δεν είχαν ουσία, με συνέπεια η Άλμπα να εκμεταλλευτεί τα λάθη και την αστοχία των γηπεδούχων και να πάρει ένα μικρό προβάδισμα έξι πόντων (13-19), με τους Μπλατ και Κουμάτζι να σέρνουν τον… χορό για την ομάδα τους σε αυτό το διάστημα. Τελικά η πρώτη περίοδος βρήκε τον Ολυμπιακό στο -3 (18-21), όμως εύκολα η διαφορά θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη. 

H παρουσία του Κώστα Σλούκα στο παρκέ έδωσε ξανά στον Ολυμπιακό το πάνω χέρι, αφού ο διεθνής γκαρντ αξιοποίησε τους συμπαίκτες του στο έπακρο, μοιράζοντας έξι ασίστ. Ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά έξι πόντων (37-31), με τον γκαρντ του να μοιράζει και τον Μπολομπόι να βάζει τη μπάλα στη ρακέτα. Όμως η Άλμπα έδειχνε να έχει… άγνοια κινδύνου και σύντομα επέστρεψε στο ματς «έκλεισε» τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου στο -1 (39-38).

Η επιστροφή του ΜακΚίσικ στο παρκέ έδωσε ενέργεια στην ομάδα του Μπαρτζώκα και οι Πειραιώτες έδειχναν στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ότι πάνε για να «καθαρίσουν» το ματς. Όμως οι Γερμανοί… ξανάρθαν και σύντομα μάζεψαν εκ νέου τη διαφορά των οκτώ πόντων που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι (46-38) και εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ΜακΚίσικ που είχε περάσει στον πάγκο με τέσσερα φάουλ, (δέχθηκε τεχνική ποινή) κατάφεραν να μειώσουν στους δύο πόντους με το κλείσιμο του δεκαλέπτου (61-59).

Ο Ολυμπιακός σύντομα πήγε στο +7 (70-63), η Άλμπα «έτρεξε» ένα 5-0, όμως κάπου εκεί ο Σλούκας πήρε τον αγώνα πάνω του και με τις ασίστ του η διαφορά ανέβηκε στο +9 (77-68). Το παιχνίδι πλέον έκλινε προς τη μεριά του Πειραιά, οι παίκτες του Γκονθάλεθ δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα τρεισήμισι λεπτά που απέμειναν και το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ, που βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με διαφορά δέκα πόντων. 

Ο MVP: Είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος ανάμεσα στους Βεζένκοφ, Σλούκα και Παπανικολάου. Άπαντες ήταν εξαιρετικοί και έκριναν με την απόδοσή τους τον αγώνα. 

Tο «κλειδί» του αγώνα

Σε ένα χρονικό διάστημα που η ομάδα δείχνει να είναι κουρασμένη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει κάτι από όλους τους παίκτες του. Ο Πίτερς σημείωσε καλάθια όταν η Άλμπα ήθελε να πάρει το μομέντουμ, ο Κάνααν έκανε το ίδιο με ένα τρίποντο, ενώ ο Λαρεντζάκης πλέον όποτε αγωνίζεται, φροντίζει να μιλάνε για αυτόν όλοι. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με ρόλους και παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια τόσο δύσκολη διοργάνωση. Αυτό αποδείχθηκε απόψε στο ΣΕΦ, αφού η ενέργεια των γηπεδούχων δεν ήταν στα υψηλά επίπεδα που έχει συνηθίσει τους φίλους της, όμως ο καθένας έκανε ότι έπρεπε, ώστε να μην υπάρξει ελπίδα για τους Γερμανούς, οι οποίοι τελείωσαν τον αγώνα με 17 λάθη. 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 39-38, 61-59, 86-76