Νίκησε η Βόννη στη Γερμανία, λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει το Περιστέρι για το BCL

Νίκησε η Βόννη στη Γερμανία, λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει το Περιστέρι για το BCL

Γιώργος Γαβριλάκης 23:05 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:06 - 30.03.2024

Η σεζόν της Βόννης στη Bundesliga δεν είναι ιδανική, αλλά ιδανικό ήταν το αποτέλεσμα κόντρα στην Ράστα Βέχτα, τέσσερα 24ωρα πριν το Game 1 στα προημιτελικά του Basketball Champions League κόντρα στο Περιστέρι. Νίκησε την Ράτσα Βέχτα (80-77) και πλέον εστιάζει στον ευρωπαϊκό της στόχο.

Την ίδια μέρα που το Περιστέρι νίκησε τον Κολοσσό για την πρώτη αγωνιστική των Play In της Stoiximan Basket League, στη Γερμανία, η αντίπαλος του για τα προημιτελικά του Basketball Champions League, η Βόννη, επικράτησε την Ράστα Βέχτα με 80-77.

Ήταν ο αγώνας για την 26η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος και ο τελευταίος της ομάδας από τη Βεστφαλία πριν το Game 1 (3/4, 20:00 στη Γερμανία) της σειράς με τους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης της Αττικής.

Με πρώτο σκόρερ τον Καναδό σέντερ, Τόμας Κένεντι, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους, ενώ πρόσθεσε στη στατιστική του και 7 ριμπάουντ, αλλά και με τους Γκλιν Ουότσον Τζούνιορ και Σαμ Γκρίεσελ να προσθέτουν από 14 πόντους έκαστος, η Βόννη κατάφερε να πάρει την 16η νίκη της και ουσιαστικά έκανε ένα σημαντικό βήμα για την είσοδό της στην οκτάδα της Bundesliga.

Την ίδια ώρα, η Ράχτα Βέχτα, συνεχίζει να έχει τον έλεγχο για την πρώτη εξάδα της κατάταξης, αλλά η πέμπτη θέση της βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Κατ' αρχάς από την Λούντβιχσμπουργκ, αλλά και από την περσινή πρωταθλήτρια, Ουλμ, που με ρεκόρ 16-9 βρίσκεται στην έβδομη θέση.

Αποθέωση στο Περιστέρι: Ο κόσμος ζήτησε το ευρωπαϊκό! (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:37 - 30.03.2024

Αποθέωση στο Περιστέρι: Ο κόσμος ζήτησε το ευρωπαϊκό! (vids)

Το Περιστέρι επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου και με το πέρας του σγωνα στήθηκε πάρτι στο κλειστό Α. Παπανδρέου, με τους φίλους της ομάδας των δυτικών προαστίων να ζητούν την κατάκτηση του Basketball Champions League.

Την κούρσα στη λίγκα οδηγεί η Μπάγερν Μονάχου (20-4), του Πάμπλο Λάσο, ενώ η δεύτερη γερμανική ομάδα που αγωνίζεται στην Euroleague, η Άλμπα Βερολίνου είναι τρίτη (17-5, έχει τέσσερα ματς λιγότερα) και αναμεσά τους βρίσκονται οι Νίνερς Τσέμνιτζ, που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν.