Μέγας είσαι Γιόκιτς: Το μοναδικό ρεκόρ του Joker που τον «εκτοξεύει στην στρατόσφαιρα του ΝΒΑ

Νίκολα Γιόκιτς

Μέγας είσαι Γιόκιτς: Το μοναδικό ρεκόρ του Joker που τον «εκτοξεύει στην στρατόσφαιρα του ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 11:44 - 15.12.2023

Ακόμα μια μεγάλη παράσταση από τον Νίκολα Γιόκιτς, που οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Ντένβερ Νάγκετς στη νίκη, απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς, καταγράφοντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Οι Ντένβερ Νάγκετς βαδίζουν από νίκη σε νίκη στην τρέχουσα regular season του ΝΒΑ, δείχνοντας ικανοί να διεκδικήσουν ως το τέλος της σεζόν ένα ακόμα πρωτάθλημα. Κάτι που φαίνεται και από την διάθεση του Νίκολα Γιόκιτς, που πάνω στο παρκέ οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του.

Ο Joker ήταν απολαυστικός σε ακόμα ένα παιχνίδι των πρωταθλητών. Η άμυνα των Μπρούκλιν Νετς δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση, στις εμπνεύσεις του Σέρβου σέντερ, ο οποίος διέλυσε με κάθε πιθανό -και απίθανο- τρόπο το πλάνο του Ζακ Βον για να τον σταματήσει.

Το κοντέρ έγραψε 26 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ στα 30 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, έχοντας και 8/12 σουτ για να «γεμίσει» ακόμα περισσότερο την ήδη εξαιρετική στατιστική του. Άλλωστε σε κάθε παιχνίδι των Νάγκετς η μπάλα περνάει σχεδόν πάντα από τα δικά του χέρια, με τον Μάικλ Μαλόουν να ανάβει... πράσινο προκειμένου να κατευθύνει εκείνος τους συμπαίκτες του στο παρκέ.

Για τον Γιόκιτς μάλιστα αυτό ήταν το 10o triple double της σεζόν, το οποίο μάλιστα είχε ξεχωριστή αξία από κάθε άποψη. Διότι ήταν ένα ιστορικό triple double τόσο για τον ίδιο, όσο και για ολόκληρο το ΝΒΑ.

Ο Γιόκιτς με το 10ο triple double του στη φετινή σεζόν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας με 10+ αντίστοιχες επιδόσεις σε επτά διαδοχικές σεζόν. Σε ένα επίτευγμα που θέτει νέα στάνταρ στο ΝΒΑ, τα οποία ορίζει πλέον ο Σέρβος σέντερ.