Άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα ο Μίροτιτς: «Δεν υπάρχει η επιλογή να συνεχίσω εδώ»

Άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα ο Μίροτιτς: «Δεν υπάρχει η επιλογή να συνεχίσω εδώ»

Χρήστος Τσάλτας 09:26 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 19.06.2023

Ο Νίκολα Μίροτιτς δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την υποστήριξη που έλαβε από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα στο Game 2 των τελικών της ACB και αποκάλυψε πως ετοιμάζεται να πορευτεί σε χωριστούς δρόμους με τους «Μπλαουγκράνα» το καλοκαίρι.

Το Game 2 των τελικών της ACB ήταν ένα θρίλερ 40 λεπτών στο Palau Blaugrana ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειξε χαρακτήρα, παρά τα μεγάλα σουτ του Σέρχιο Γιουλ στην τέταρτη περίοδο και κατάφερε να φτάσει στη νίκη, που δίνει ξακάθαρο προβάδισμα τίτλου στην ομάδα του.

Το τελικό 86-85 έφερε τη σειρά στο 2-0 και πλέον η Μπαρτσελόνα θέλει μία νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας. Σε μια βραδιά με έντονη συναισθηματική φόρτιση για έναν από τους πρωταγωνιστές των Καταλανών.

Ο Νίκολα Μίροτιτς για ακόμα ένα βράδυ ήταν το κεντρικό πρόσωπο. Ο Ισπανός φόργουορντ αποθεώθηκε από τους φίλους της Μπαρτσελόνα, ενώ δεν έκρυψε την συγκίνησή του. Αυτό γιατί το παιχνίδι της Κυριακής πιθανότατα ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα της ομάδας, κάτι που έκανε τη βραδιά ακόμα πιο ιδιαίτερη και δυνατή σε όλα τα επίπεδα.

Μίροτιτς και Λαπροβίτολα «οδήγησαν» την Μπαρτσελόνα στο 2-0
LIGA ENDESA

21:36 - 18.06.2023

Μίροτιτς και Λαπροβίτολα «οδήγησαν» την Μπαρτσελόνα στο 2-0

Ασύλληπτο ματς στη Βαρκελώνη, με την Ρεάλ να γυρνάει από το -9, την Μπαρτσελόνα να κάνει νέα ανατροπή με μπροστάρη τον Μίροτιτς και καθοριστικές βολές του Λαπροβίτολα έφτασε στη νίκη (86-85) και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην ACB.

«Έκλαιγα και προσπαθούσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου, αλλά ήταν δύσκολο. Ήθελα να βγω ξανά στο παρκέ και να χαιρετίσω όλο αυτό τον κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολο. Δεν έχω ξαναδεί έτσι το Palau Blaugrana, τόσος κόσμος και τόση υποστήριξη», ανέφερε με το πέρας του αγώνα σχετικά με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ενώ στην ερώτηση του... ενός εκατομμυρίου, σχετικά με το μέλλον του, ήταν αφοπλιστικός.

«Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει η επιλογή να συνεχίσω στην Μπαρτσελόνα. Θα ήθελα να επανεξεταστεί η απόφαση, αλλά δεν είναι κάτι που εξαρτάται από μένα και δεν έχω κανέναν έλεγχο. Το αφήνω εκεί».

Με τα λόγια αυτά άνοιξε διάπλατα την πόρτα της εξόδου, σε ένα καλοκαίρι που αναμένεται... καυτό τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα καθώς αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Μέχρι τότε όμως υπάρχει ένας ξεκάθαρος στόχος, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως επεσήμανε ο Μίροτιτς.

«Δεν ήθελα να φύγω από το γήπεδο, ήταν ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχουν συμβεί στην καριέρα μου σαν αθλητής. Έχω νιώσει περισσότερη υποστήριξη και αγάπη από ποτέ. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου. Ζούμε στη Βαρκελώνη εδώ και 4 χρόνια και η πόλη μας καλωσόρισε, οπότε θα ήταν το ιδανικό να μπορέσουμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή τη νίκη θα τη θυμάμαι για πολύ καιρό, παρά τα όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον», ήταν τα λόγια του.