Νίκολα Μίροτιτς: «MVP της φετινής Euroleague είναι ο...»
i

© Euroleague Basketball

Νίκολα Μίροτιτς: «MVP της φετινής Euroleague είναι ο...»

Γιώργος Γαβριλάκης 18:02 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:06 - 30.03.2024

Συμμετέχοντας αλλά και παρατηρώντας σε μία πολύ δυναμική σεζόν στην Euroleague, o Νίκολα Μίροτιτς της Μιλάνο θεωρεί πως «ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης για φέτος είναι ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό!».

Ο ίδιος έχει εστιάσει στον... αγώνα δρόμου που κάνει, μαζί με τους συμπαίκτες του, μπας και προλάβουν την πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Η Μιλάνο αντιλαμβάνεται πως με δική του ευθύνη έφθασε σε σημείο να θεωρείται απίθανη η πρόκριση στα Playoffs, ακόμα και στα Play In, αλλά ο Νίκολα Μίροτιτς θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ανατροπή των δεδομένων. Άλλωστε, υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες...

Απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague και οι Ιταλοί ισοβαθμούν εκτός δεκάδας με την Ζαλγκίρις, την Παρτίζαν και την Βαλένθια. Οι τρεις του προσπαθούν να «κλέψουν» το Νο 10 που αυτή τη στιγμή ανήκει στην Αναντολού Εφές.

«Είναι μια σεζόν γεμάτη με προκλήσεις και τραυματισμούς», είπε ο Μίροτιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketnews. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ, πρώην NBAer και ο άνθρωπος που δημιούργησε το σίριαλ του καλοκαιριού με την μεταγραφή του από την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο μέσω... Βελιγραδίου, έχει αγωνιστεί στα 19 από τα 32 ευρωπαϊκά ματς της ομάδας του. Ένας τραυματισμός τον αχίλλειο τένοντα τον κράτησε εκτός για αρκετές εβδομάδες, ενώ όσο είναι υγιείς παράγει 17,2 πόντους σε 26'43'' χρόνο συμμετοχής.

«Προσπαθώ πάντα να είμαι θετικός και να παίρνω το καλύτερο από αυτό που μου δίνει η ζωή. Είμαι πολύ ευλογημένος που έχω αυτή τη δουλειά, που είμαι σε αυτή την ομάδα και που ο Θεός μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να παίξω το παιχνίδι που αγαπώ», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η προσέγγισή του και όπως εξηγεί «κάποιες φορές χάνεις, κάποιες κερδίζεις. Στο τέλος της ημέρας, δεν συμβαίνουν όλα όπως θα ήθελες, αλλά σημασία έχει το πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Πρέπει να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις και να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι».

Αυτό κάνει με σκοπό να προσφέρει στην ομάδα του μια δεύτερη ευκαιρία (με την παρουσία της στα Play In), ενώ με... καθαρή ματιά και παρατηρώντας όλη τη δράση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι εντυπωσιασμένος με τον Μάικ Τζέιμς της Μονακό. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Νίκολα Μίροτιτς, δεν είναι απλώς ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, «είναι και ο φετινός MVP. Αυτός είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης και του αξίζει αυτή η διάκριση».

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στον ρέκορντμαν Χέιζ-Ντέιβις και την πανέμορφη Σλάι (vids)
EUROLEAGUE

17:18 - 30.03.2024

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στον ρέκορντμαν Χέιζ-Ντέιβις και την πανέμορφη Σλάι (vids)

Στα 29 του χρόνια και στην πέμπτη σεζόν του στην Euroleague, o Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις της Φενέρμπαχτσε μετατράπηκε από πολύτιμο εργαλείο, σε έναν σταρ. Έβαλε 50 πόντους στην Άλμπα, έκανε ρεκόρ και το μυστικό της επιτυχία τους είναι μία σχέση αγάπης...

Ο Τζέιμς έχει 1,6 περισσότερους πόντους από 32χρονος φόργουορντ, δηλαδή 18,8 πόντους (τους περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον) και κυρίως έχει τοποθετήσει την ομάδα του στην τρίτη θέση της κατάταξης, πίσω μόνο από την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό.