Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στον ρέκορντμαν Χέιζ-Ντέιβις και την πανέμορφη Σλάι (vids)
i

© Euroleague Basketball

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στον ρέκορντμαν Χέιζ-Ντέιβις και την πανέμορφη Σλάι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 17:18 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 31.03.2024

Στα 29 του χρόνια και στην πέμπτη σεζόν του στην Euroleague, o Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις της Φενέρμπαχτσε μετατράπηκε από πολύτιμο εργαλείο, σε έναν σταρ. Έβαλε 50 πόντους στην Άλμπα, έκανε ρεκόρ και το μυστικό της επιτυχία τους είναι μία σχέση αγάπης...

Πέραν από την... απίστευτη -κι όμως αληθινή- επίδοσή του κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις φέτος, κάνει συνολικά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Οι 50 πόντοι του και το μεγάλο ρεκόρ στην πρόσφατη νίκη της Φενέρμπαχτσε ήταν ένα στοιχείο που πλέον τον τοποθετεί στο επόμενο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αγωνίζεται από το 2019 στην Euroleague, αρχικά για την Ζάλγκιρις Κάουνας, ακολούθως για την Μπαρτσελόνα και από το 2022 βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Κάτι συνέβη όμως, το περασμένο καλοκαίρι και από τότε η ψυχολογία του έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά του μαχητή και μοιραία το παιχνίδι του έχει... απογειωθεί.

Και αυτό που συνέβη έχει να κάνει με μία προσωπική του γνωριμία. Με την συνάντησή του με την μικρή Σλάι. Από τη πρώτη στιγμή που την αντίκρισε κάτι ένοιωσε μέσα του και πλέον οι δυο τους έχουν γίνει αχώριστοι!

Ο 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε την συνάντησε στο γήπεδο, την Ulker Arena και έχει γίνει η σκιά του (με την καλή έννοια). Το μικρό τετράποδο αλυσοειδές, τον ακολουθεί παντού και πάντα. Μένουν μαζί, κοιμούνται μαζί, ξυπνάνε μαζί και την αποχωρίζεται μόνο όταν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Μάλιστα, της έχει βγάλει και διαβατήριο... γατίσιο, για να μπορεί να την παίρνει μαζί του και στα εκτός έδρας ταξίδια του.

Την έχει υιοθετήσει, την φροντίζει και αυτή τον έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο, αλλά και καλύτερο αθλητή. Έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της... μαχητικότητάς της και της επιμονής. Και τα έχει τοποθετήσει στο παρκέ.

Οργή του Γιασικεβίτσιους κατά των Τούρκων δημοσιογράφων: «Είναι λυπηρό για όλους σας, αυτή τη στιγμή με έχετε εξοργίσει!»
EUROLEAGUE

16:18 - 30.03.2024

Οργή του Γιασικεβίτσιους κατά των Τούρκων δημοσιογράφων: «Είναι λυπηρό για όλους σας, αυτή τη στιγμή με έχετε εξοργίσει!»

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τα «έχωσε» στους Τούρκους δημοσιογράφους, που δεν έκαναν ούτε μια ερώτηση για το ρεκόρ του Χέιζ-Ντέιβις

Έτσι, έχουν προκύψει και τα καλύτερα στατιστικά νούμερα της καριέρας του. Στην τρέχουσα σεζόν, που σε δύο αγώνες, ολοκληρώνεται η κανονική της διάρκειας, ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις έχει 14,5 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Φενέρμπαχτσε, ο δεύτερος ριμπάουντερ, ο συνδετικός κρίκος όλων και ο άνθρωπος που μένει για περισσότερη ώρα από οποιονδήποτε άλλον στον παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι παίζει σχεδόν μισή περίοδο περισσότερη από τον Σκότι Ουίλμπεκιν. Εκείνος 24'32'' και ο ρέκορντμαν για 31'23'' ανά αγώνα.