Στην κορυφή του Top 10 της αγωνιστικής το τρίποντο του Ντε Κολό... από το σπίτι του - Στη θέση Νο6 το buzzer beater του Ναν (vid)

Στην κορυφή του Top 10 της αγωνιστικής το τρίποντο του Ντε Κολό... από το σπίτι του - Στη θέση Νο6 το buzzer beater του Ναν (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:56 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 30.03.2024

Ο Νάντο Ντε Κολό πέτυχε ένα απίθανο τρίποντο στην αναμέτρηση της Βιλερμπάν κόντρα στη Μονακό και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Top 10 της 32ης αγωνιστικής της EuroLeague. Το buzzer beater του Κέντρικ Ναν, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό AKTOR στη νίκη κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια βρίσκεται στην έκτη θέση.

Θεαματικό είναι για ακόμη μία φορά το Top 10 της EuroLeague. Στις 10 καλύτερες φάσεις της 32ης αγωνιστικής εμπεριέχονται μπλακ, καρφώματα, τρίποντα αλλά και buzzer beater.

Στην κορυφή του Top 10 φιγουράρει το απίθανο τρίποντο του Νάντο Ντε Κολό στον αγώνα της Βιλερμπάν με τη Μονακό. Ο Γάλλος γκαρντ κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου σημείωσε ένα φοβερό καλάθι από... το σπίτι του και μάλιστα εκτός ισορροπίας, μειώνοντας για τους γηπεδούχους σε 21-24. Μπορεί η Βιλερμπάν να ηττήθηκε με 87-77 από τους Μονεγάσκους, ωστόσο ο σταρ της γαλλικής ομάδας κέρδισε αυτή την ατομική διάκριση.

Το buzzer beater του Κέντρικ Ναν, χάρη στο οποίο ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε της Βίρτους στη Μπολόνια με 81-79 βρίσκεται στην έκτη θέση. Ενώ, το ιστορικό καλάθι του Νάιτζελ Χέιζ - Ντέιβις βρίσκεται στη θέση No10.

Δείτε το Top 10 της 32ης αγωνιστικής της EuroLeague:

Τα δύο σενάρια που οδηγούν σε «εμφύλιο» στα Playoffs της Euroleague

Η 32η αγωνιστική πέρασε και σταδιακά οι ομάδες αρχίζουν να ετοιμάζονται για τη διαδικασία των Playoffs της Euroleague. Εκεί όπου οι μάχες αναμένεται να είναι άκρως απαιτητικές, με στόχο μια θέση στο Final 4 του Βερολίνου.

O Παναθηναϊκός AKTOR μετά τη μεγάλη νίκη που πανηγύρισε στη Μπολόνια, απέναντι στην Βίρτους, χάρη σε καλάθι του Κέντρικ Ναν στην εκπνοή, κρατάει την τύχη στα χέρια του. Το «τριφύλλι» μετράει ρεκόρ 21-11 και ισοβαθμεί με Μονακό και Μπαρτσελόνα στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός ακολουθεί κατά πόδας. Οι Πειραιώτες μετρούν ρεκόρ 20-12, μετά τη νίκη τους στο Βελιγράδι, απέναντι στην Παρτίζαν και συνεχίζουν την πορεία τους για το πλεονέκτημα έδρας στην post season της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες παλεύουν για μια θέση στην πρώτη τετράδα, όμως με δεδομένες τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν στη διοργάνωση, δεν αποκλείεται η πιθανότητα ελληνικού «εμφυλίου» στα Playoffs. Για να συμβεί αυτό όμως υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια, που οδηγούν τους «πράσινους» να τεθούν αντιμέτωποι με τους Πειραιώτες.

Στο πρώτο σενάριο, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός AKTOR να μετρήσει 1 νίκη στα τελευταία 2 παιχνίδια του (με Μπάγερν Μονάχου εκτός και Άλμπα Βερολίνου εντός) και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός να κάνει το 2/2 στα τελευταία παιχνίδια του, κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Φενέρμπαχτσε (εντός έδρας). Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα τερματίσει 4ος, με τον Παναθηναϊκό στην πέμπτη θέση και τις δύο ομάδες να κοντράρονται στα Playoffs με το πλεονέκτημα έδρας να είναι στην πλευρά της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στο δεύτερο σενάριο, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός AKTOR να κάνει το 2/2 στα τελευταία παιχνίδια του στην regular season και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός να μετρήσει 2 ήττες από Ερυθρό Αστέρα και Φενέρμπαχτσε, αλλά και η Μακάμπι Τελ Αβίβ να κάνει το 2/2 απέναντι σε Μπαρτσελόνα (εκτός) και Αρμάνι Μιλάνο (εντός έδρας). Σε αυτή την περίπτωση το «τριφύλλι» θα είναι στην δεύτερη θέση, με τους «ερυθρόλευκους» στην έβδομη.

Για να υπάρξει εμφύλιος σε αυτή την περίπτωση όμως, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει στο παιχνίδι του Play-In, όπου και θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει στην 8η θέση της κατάταξης, σε νοκ άουτ παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Η αγωνία στην τρέχουσα regular season κορυφώνεται, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος και με τις δύο ελληνικές ομάδες να διεκδικούν μια θέση στην πρώτη τετράδα, επιβεβαιώνοντας πως έχουν την δυναμική να πετύχουν κάτι σπουδαίο στην φετινή Euroleague.