Ο Γκάλης έκλεισε τα 66 και ο Άρης δεν ξέχασε να στείλει τις ευχές του (vid)

Νίκος Γκάλης

i

© Intime

Ο Γκάλης έκλεισε τα 66 και ο Άρης δεν ξέχασε να στείλει τις ευχές του (vid)

Sportal newsroom 13:27 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 23.07.2023

Ο άνθρωπος που... έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα και ένας μύθος του αθλήματος, ο Νίκος Γκάλης, έγινε 66 ετών και ο Άρης θυμήθηκε με συγκίνηση τις μέρες δόξας και ευχήθηκε «χρόνια πολλά στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών».

Γεννήθηκε τέτοια μέρα (23 Ιουλίου), πριν 66 καλοκαίρια, στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Γιος μεταναστών από την Ρόδο, που αυτές τις ώρες περνάει δύσκολες στιγμές λόγω των πυρκαγιών, ο Νικόλαος Γεωργαλής έγινε... Νικ Γκάλης και ο άνθρωπος που καθόρισε το μπάσκετ στην Ελλάδα, το έκανε σημαντικό και όλοι εντός της χώρας έζησαν στιγμές που όμοιές τους δεν είχαν υπάρξει στο χώρο του αθλητισμού. 

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στη Θεσσαλονίκη φορώντας τη φανέλα του Άρη. Το έκανε από το 1979 έως το 1982, κατακτώντας οκτώ πρωταθλήματα Ελλάδας και πέντε Κύπελλα, σκοράροντας ασταμάτητα σε όποιο γήπεδο, εντός ή εκτός των συνόρων, αγωνιζόταν.

Τέτοια μέρα λοιπόν, ο Άρης θυμήθηκε τις στιγμές που έζησε μαζί του και η ομάδα του έστειλε τις ευχές της: «Ο Νίκος Γκάλης έχει σήμερα τα γενέθλιά του! Χρόνια πολλά στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, η έλευση του οποίου άλλαξε την ιστορία του Άρη, του ελληνικού μπάσκετ, του ελληνικού αθλητισμού Του ευχόμαστε να είναι γερός και να χαίρεται την οικογένειά του».